Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Archive for April, 2011

Powerman Holland (quick report): Ο αγώνας ήταν μόνο για τον τερματισμό σήμερα…

by on Apr.17, 2011, under Αρθρογραφία, Εμπειρίες, Ενημέρωση, Σκέψεις

Δυστυχώς το πρόβλημα στον προσαγωγό δε με άφησε να κάνω τον αγώνα μου σήμερα όπως θα ήθελα. Η μέρα ήταν καταπληκτική για δίαθλο στο Horst an de Mass της Ολλανδίας, όμως η συμμετοχή μου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Powerman (15-60-7,5) εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία μόνο για τον τερματισμό.

Από την αρχή στο τρέξιμο είχα ενόχληση που μετά το 5ο χλμ έγινε πόνος. Σταμάτησα δυο φορές για διατάσεις, μόνο και μόνο για να ολοκληρώσω το 15άρι και να ανέβω στο ποδήλατο μήπως τουλάχιστον εκεί “βγάλω το άχτι μου”. Δυστυχώς έχοντας χάσει 4-5 λεπτά στο 1ο τρέξιμο (15χλμ σε …57 λεπτά) ήμουν ουσιαστικά εκτός αγώνα και όσο και να πέρναγα κόσμο στο ποδήλατο δεν μπορούσα να βρω συναγωνισμό να με τραβήξει. Ακόμα κι έτσι τα 60χλμ βγήκαν σε 1 ώρα και 34 λεπτά, σχετικά αξιοπρεπώς. Το 2ο τρέξιμο εξελίχθηκε σε …μαρτύριο! Πρέπει να πλήρωσα πολλές αμαρτίες σήμερα. Με μπλοκαρισμένο προσαγωγό και άλλες δυο στάσεις για διάταση 32 λεπτά τα 7,5χλμ. Συνολικός χρόνος 3 ώρες 8 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα, πολύ μακριά από τον αρχικό μου στόχο.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του αγώνα www.powerman.nl , αλλά τι να σας πω … ντρέπομαι για τους χρόνους μου και λυπάμαι πολύ που δεν κατάφερα να εκπροσωπήσω επάξια τη χώρα μου και τους φίλους που πιστεύουν σε μένα. Δυστυχώς όταν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα, δεν μπορείς να κάνεις αγώνα, όσο κι αν σφίξεις τα δόντια. Τουλάχιστον τερμάτισα… Σε καμιά περίπτωση δεν ήθελα να εγκαταλείψω έναν τέτοιο αγώνα. Δεν έκανα αυτό το ταξίδι για ένα DNF και παρότι γνώριζα ότι είχα πρόβλημα πίστευα ότι τουλάχιστον θα μπορούσα να αγωνιστώ λίγο καλύτερα.

Τώρα? Περισυλλογή και προτεραιότητα στην αποκατάσταση του προβλήματος. Αρκετά ταλαιπωρήθηκα το τελευταίο διάστημα. Δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι.

 

 

 

 

κι ένα βιντεάκι:

Comments Off on Powerman Holland (quick report): Ο αγώνας ήταν μόνο για τον τερματισμό σήμερα… more...

Powerman Holland: …αλλά θα το παλέψω μέχρι τέλους!

by on Apr.16, 2011, under Αρθρογραφία, Σκέψεις

Τα χαιρετίσματα μου από την κεντρική Ευρώπη! Είμαι εκτός Ελλάδος αυτές τις μέρες καθώς την Κυριακή αγωνίζομαι στο Ολλανδικό Powerman (δίαθλο 15-60-7,5) που παράλληλα είναι και ανοιχτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, οπότε αναμένεται να συμμετάσχουν οι καλύτεροι διαθλητές μεγάλων αποστάσεων.

Το τελευταίο διάστημα έμεινα “σιωπηλός” καθώς η αλήθεια είναι πως τα πράγματα δεν μου έχουν πάει όπως θα ήθελα. Το πρόβλημα στους προσαγωγούς εντάθηκε και μου έχει κόψει πολύ προπόνηση από το τρέξιμο. Μπορεί να έχω βελτιωθεί παράλληλα στο ποδήλατο, όμως χωρίς δυνατό τρέξιμο στο διάθλο είναι δύσκολα τα πράγματα.

Τον τελευταίο μήνα έκανα τρεις μέτριους αγώνες (20χλμ ΣΔΥΑ, 8ος, 1:11:50 – Ποδηλατικός Γύρος Θυσίας 100χλμ 31ος, 10χλμ Μέγας Αλέξανδρος, 6ος, 35:50) στους οποίους αντιμετώπισα διάφορα προβλήματα. Έτσι δεν ταξίδεψα για Ολλανδία με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Για τον μεγάλο αγώνα της Κυριακής δεν νιώθω και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, όμως παραμένω αισιόδοξος πως θα μπορέσω να πετύχω ένα καλό αποτέλεσμα. Το μόνο που θέλω είναι να μην με πιάσουν πόνοι στους προσαγωγούς, όχι από νωρίς τουλάχιστον.

Ότι και να συμβεί πάντως είμαι αποφασισμένος να το παλέψω μέχρι τέλους για το καλύτερο δυνατό. Ξεκουράστηκα αρκετά αυτή την εβδομάδα και θα μπω την Κυριακή φρέσκος στον αγώνα. Έχω κάνει πολύ δρόμο ως εδώ, τον αγώνα τον προγραμμάτιζα από πέρσι και δεν θα τον αφήσω να περάσει έτσι.

Τι θα γίνει τελικά? Θα μάθετε σύντομα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.powerman.nl . Πιθανότατα να έχουν και ζωντανό βίντεο τη μέρα του αγώνα. Ο αγώνας ξεκινάει 9 τοπική, στις 10 ώρα Ελλάδος.

Comments Off on Powerman Holland: …αλλά θα το παλέψω μέχρι τέλους! more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

April 2011
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930