Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Φωτογραφίες

Αγγελική και Γρηγόρης στο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων: Η πιο όμορφη βόλτα

by on Oct.17, 2021, under Εμπειρίες, Σκέψεις, Φωτογραφίες

Έχουν περάσει 4 εβδομάδες από τη βόλτα μας με την Αγγελική στα Γιάννενα και ακόμα ψάχνω τα σωστά λόγια (και το χρόνο) να αποτυπώσω όλα αυτά που ζήσαμε και αισθανθήκαμε κατά τη συμμετοχή μας στον φημισμένο αγώνα 30χλμ του Γύρου της Λίμνης

Η διοργάνωση του Ioannina Lake Run έχει καθιερωθεί σαν μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα και από τις ελάχιστες επίσημες στην απόσταση των 30χλμ. Η σχετικά επίπεδη διαδρομή μάλιστα με είχε “ιντριγκάρει” να προσπαθήσω για μια γρήγορη επίδοση, σπρώχνοντας το καρότσι με την Αγγελική. Άλλωστε ήταν μοναδική ευκαιρία να αγωνιστούμε στην “ευθεία” καθώς μέχρι τώρα οι προπονήσεις μας, αλλά και ο μοναδικός αγώνας (στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας) ήταν σε διαδρομή με πολλές ανηφοροκατηφόρες.

Ποτέ δεν είναι εύκολο, αλλά αυτή τη φορά είπαμε να το κάνουμε λίγο πιο ενδιαφέρον, λίγο πιο δύσκολο, αφού υπήρχε ο στόχος να τρέξουμε στην ευθεία όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε για ένα χρόνο κάτω από 2 ώρες και ρυθμό κάτω από 4λ/χλμ. Τελικά είχαμε τέτοιο ραντεβού με το χρόνο και το ρυθμό που το πετύχαμε ακριβώς!

Η πρωινή βροχή μας έφερε μια αναστάτωση, για άλλη μια φορά φτάσαμε στην εκκίνηση του αγώνα, τελευταία στιγμή (ούτε ζέσταμα δεν είχα προλάβει να κάνω), για άλλη μια φορά ο κύριος που μιλάει στα μεγάφωνα μας προκάλεσε μια μικρή αναστάτωση πριν από την εκκίνηση, αλλά όταν δόθηκε η εκκίνηση και ξεκίνησε η βόλτα μας όλα καλά.

Είχαμε από την αρχή δυνατό τέμπο για να πιάσουμε το στόχο μας, αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε να ευχαριστηθούμε τη βόλτα μας και την παρέα. Χαιρετούσαμε όλους τους φίλους στη διαδρομή, συναθλητές, εθελοντές, αστυνομικούς, συνοδούς με ποδήλατα. Αυτή τη φορά η Αγγελική κοιμήθηκε ελάχιστα, ίσως γιατί και η διαδρομή και η παρέα είχε συνεχώς εναλλαγές και ενδιαφέρον.

Εντωμεταξύ κάπου στο 14ο χλμ, εκεί που η διαδρομή έχει μια δύσκολη ανηφόρα, θυμήθηκα πως τελικά δεν είναι και εντελώς επίπεδη. Ήταν ένα σημείο που χρειάστηκα κάπως να ανασυντάξω τις δυνάμεις μου αφού δεν είχαμε φτάσει ούτε καν στα μισά, και ήδη υπάρχει εμφανής κούραση.

(εδώ έχουμε και βίντεο ντοκουμέντο από την ανάβαση μας:)

Ευτυχώς στο επόμενο χωριό με τους εθελοντές πήραμε χειροκρότημα και δυνάμεις που μαζί με την κατηφορίτσα, μας έδωσε την ώθηση που χρειαζόμασταν για να επανακάμψουμε.

Ακόμα και όταν η Αγγελική γύρω στο 20ο χλμ, φάνηκε να κουράζεται, όπως είχα κουραστεί κι εγώ, αλλά συντονιστήκαμε καλά στα τελευταία χιλιόμετρα και εφόσον παραμέναμε οριακά εντός στόχου, είπα να το πιέσω όσο μπορούσα. Εδώ αξίζει να επισημάνω μια από τις πιο όμορφες στιγμές της βόλτας μας, εκεί στο 21ο χλμ, όταν ήρθε για λίγο δίπλα μας ο φίλος μας ο Μάνθος (2 ετών) που τον είχε ο μπαμπάς του στο καθισματάκι για το ποδήλατο και …τραγουδούσε στην Αγγελική, ηρεμώντας της.

Η συνέχεια ήταν σκληρή για μένα, αλλά ευτυχώς πιο όμορφη για την Αγγελική, όσο και ο καιρός ζέσταινε. Προσωπικά θυμήθηκα πως είναι να κάνεις πραγματικό αγώνα, καθώς στα τελευταία χιλιόμετρα με ήδη πολύ κουρασμένα πόδια, κυνηγούσα κι εγώ το χρόνο.

Τελικά, σταμάτησα το χρονόμετρο όταν το GPS έγραψε ακριβώς 30χλμ για να δω πως έδειχνε ακριβώς 2 ώρες (00:00) σαν ένα οριακό στοίχημα που δεν ξέρεις αν έχασες ή κέρδισες, αλλά έχεις ευχαριστηθεί τόσο την προσπάθεια που τελικά δεν έχει τόσο σημασία. Για τα υπόλοιπα 150 μέτρα περίπου μέχρι τον τερματισμό συνεχίσαμε σε ρυθμό αποθεραπείας για να τερματίσουμε με επίσημο χρόνο αγώνα 2:00:43 και την Αγγελική να ανταποδίδει το χειροκρότημα στους φίλους θεατές.

Αυτά τα 30χλμ, δεν ήταν εύκολα, αλλά ήταν απολαυστικά αγωνιστικά, ειδικά με φόντο το μαγευτικό τοπίο της Λίμνης. Σε όλη αυτή την προσπάθεια υποστηρικτές βεβαίως ήταν η μαμάκο μας η Αφροδίτη και η αδερφούλα μας η Αθηνά.

Κουραστήκαμε σε αυτόν τον αγώνα, ίσως παραπάνω από όσο έπρεπε και η Αγγελική και εγώ. Τα 30χλμ ήταν πολλά, αλλά τα καταφέραμε με υπομονή ως το τέλος.

Με έχουν ρωτήσει, γιατί πιέζομαι τόσο σε αυτούς τους αγώνες σπρώχνοντας το καρότσι, αφού έτσι κι αλλιώς με τον εαυτό μου συναγωνίζομαι και περνάω το μήνυμα μας. Καταρχάς μου δίνει περισσότερο κίνητρο να προσπαθώ για έναν καλό χρόνο, κατά δεύτερο η Αγγελική διασκεδάζει περισσότερο όσο πιο γρήγορα κινείται το καρότσι (τσεκαρισμένο αυτό), αλλά το βασικότερο έχει να κάνει με το ίδιο το μήνυμα του συμβολισμού που δεν είναι άλλο ότι είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για τα παιδιά μας, να τα σπρώξουμε όσο πιο μακριά μπορούμε, πόσο μάλλον όταν έχουν ιδιαιτερότητες που τα αναγκάζουν να αντιμετωπίζουν και συγκεκριμένες δυσκολίες.

Άλλωστε όπως είχε πει και ο σπουδαίος Αμερικανός δρομέας Steve Prefontaine , “Αν δίνεις οτιδήποτε λιγότερο από το καλύτερο που μπορείς, είναι σα να θυσιάζεις το χάρισμα”. Στο συμβολισμό της δικής μου προσπάθεια σαν γονιός αυτό το μεταφράζω στο μυαλό μου σαν “οτιδήποτε λιγότερο δίνω από το καλύτερο που μπορώ για το παιδί μου, είναι σα να θυσιάζω κάτι από το μέλλον του”.

Ευχαριστούμε τη διοργάνωση του Ioannina Lake Run για τη φιλοξενία και όλη την υποστήριξη ώστε να έρθουμε εδώ και να απολαύσουμε αυτή τη διαδρομή. Ήταν σίγουρα η πιο όμορφη αγωνιστική μας βόλτα ως τώρα μέσα στη μεγάλη βόλτα της ζωής. Ευχαριστούμε κι όλους εσάς ακόμα μια φορά για την υποστήριξη και χαρήκαμε πολύ που είδαμε πολλούς από εσάς σε άλλο έναν αγώνα από κοντά.

Ανανεώνουμε πλέον το αγωνιστικό μας ραντεβού για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, που είναι ο επόμενος μεγάλος μας στόχος. Παρά τις αναπόφευκτες αναποδιές στην προετοιμασία λόγω και καιρού και εποχικών ιώσεων (όσοι έχουν παιδιά καταλαβαίνουν) και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε να βρεθούμε στην αφετηρία και με το καλό στον τερματισμό.

* Για τις φωτογραφίες της βόλτας μας ευχαριστούμε τους Γιώργο Σπύρο, Άγγελο Ζυμαρά, Οδυσσέα Κουκέση, Μιχάλη Βακαρό και όλους τους υπόλοιπους φίλους που μας απαθανάτισαν σε μια από τις παραπάνω στιγμές (σας παρακαλώ επειδή δεν γνωρίζω όλα τα ονόματα αν έχετε την καλοσύνη να μου στείλετε ένα όνομα και να σας προσθέσω στα photo credits)

Comments Off on Αγγελική και Γρηγόρης στο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων: Η πιο όμορφη βόλτα more...

Global photoshooting in Athens for adidas Running

by on Mar.10, 2020, under Multimedia, Βίντεο, Φωτογραφίες

SS20 Faster Than

⚡️Faster than Athens (Global photoshooting in Athens for adidas)

😎Στην Αθήνα τρέχουμε (σχεδόν) κάθε μέρα, αλλά φέτος η adidas μας έδωσε την ευκαιρία να μοιραστούμε εικόνες της Αθήνας με όλο τον κόσμο, αφού η φωτογράφιση για την παγκόσμια καμπάνια του “Faster than” έγινε στην πόλη μας (και στην Σαγκάη).

🙏Νιώθω πολύ τυχερός που ήμουν κι εγώ ανάμεσα στους επίλεκτους adidas Runners από όλο τον Κόσμο που κάναμε για 2 μέρες τα “μοντέλα”, εκπροσωπώντας ο καθένας κάτι εντελώς διαφορετικό, ώστε να προκύψει ένα συνολικό αποτέλεσμα που θα έδινε την αφορμή για να εμπνεύσουμε με τις φωτογραφίες μας όλο τον κόσμο. Όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε, το τρέξιμο μας ενώνει γιατί είναι η αφορμή και η αιτία για να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα, ειδικά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο που όλα δείχνουν τόσο ευάλωτα και έτοιμα να καταρρεύσουν….

Εμείς παραμένουμε αισιόδοξοι…
🏃🏼🏃🏃🏻🏃🏾

Comments Off on Global photoshooting in Athens for adidas Running more...

Καινούριο Plasma στην οικογένεια!

by on Mar.10, 2014, under Φωτογραφίες

Scott Plasma 3 Shimano Di2 Grigoris Skoularikis

SCOTT PLASMA PREMIUM DURA-ACE DI2

Scott Plasma 3 Shimano Di2 Grigoris Skoularikis

Comments Off on Καινούριο Plasma στην οικογένεια! more...

2ος στο 15άρι του ΣΔΥΠ με σταθερό τρέξιμο, έλεγχο και υπομονή ενοψει Μαραθωνίου

by on Oct.22, 2012, under Εμπειρίες, Φωτογραφίες

Grigoris Skoularikis 15k run

 

Την Κυριακή που μας πέρασε, 21 Οκτωβρίου, πήρα μέρος στον 26ο Βαρτζάκειο δρόμο 15χλμ στο ΣΕΦ με διαδρομή στο Φαληρικό Δέλτα. Τερμάτισα 2ος, αλλά το ποιο σημαντικό είναι πως έτρεξα όμορφα και ευχαριστήθηκα τον αγώνα μου. Είχα πολύ καιρό να τρέξω αγώνα δρόμου μεγαλύτερο από 10χλμ και να το ευχαριστηθώ έτσι.

Έχω πετύχει αρκετούς προσωπικούς στόχους στα 20 χρόνια που κάνω αγωνιστικό αθλητισμό, αλλά έχω ακόμα ένα μεγάλο απωθημένο. Θέλω να τρέξω έναν καλό Μαραθώνιο, κάτι καλύτερο από το 2:43:21 που παραμένει ατομικό μου ρεκόρ από το 2006 και έκτοτε δεν κατάφερα να βελτιώσω, χάνοντας αρκετές φορές τη μάχη με την απόσταση … ή την προπόνηση. Φέτος, παρότι έχει απόλυτα προετοιμασμένος για αυτό, αισθάνομαι πως έχω μια ευκαιρία να το καταφέρω και αυτό το 15άρι ήταν ένα πολύ ενθαρρυντικό τεστ.

Για πρώτη φορά χρησιμοποίησα πάνω στον αγώνα παλμογράφο/GPS, το καινούριο μου Garmin Forerunner 910ΧΤ και μπορώ να πω πως με καθοδήγησε μια χαρά. Από την αρχή έλεγξα τους παλμούς μου να μην ξεπερνάν τους 180 και αυτό με άφησε ξεκούραστο στο δεύτερο μισό να διατηρήσω τον ρυθμό μου και να είμαι σε θέση ακόμα και να επιταχύνω.

Ο συναγωνισμός δεν ήταν έντονος από πολλούς αθλητές, αλλά τουλάχιστον ήμασταν τρεις που τουλάχιστον τραβήξαμε ο ένας τον άλλο σε όλο τον αγώνα. Εγώ, ο Παναγιώτης Παπανδρεόπουλος και ο Γιάννης Χαμόδρακας. Νικητής ήταν ο Παναγιώτης με 53:18 κι εγώ τερμάτισα δεύτερος σε 53:26 και ο Γιάννης τρίτος σε 53:46.

Η απόσταση που μου έβγαλε το Garmin ήταν 15.560 καθώς λίγο πριν τον τερματισμό μας καθοδήγησαν και από μια λάθος στροφή με αποτέλεσμα εγώ και ο Παναγιώτης να κάνουμε 200μ παραπάνω. Ακριβώς στα 15χλμ το Garmin μου χτύπησε 51:30 πάντως. Έχει ενδιαφέρον για τους λάτρεις αυτών των καταγεγραμμένων παραμέτρων να δείτε τον αγώνα μου εδώ: http://connect.garmin.com/activity/235566844 )

Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί έτρεξα με υπομονή και αυτοσυγκράτηση, κάτι που χρειάζομαι για τον Μαραθώνιο. Ίσως να μην πίεσα τον εαυτό μου στα όρια του σε αυτό το 15αρι, αλλά ξέρω πως στον Κλασικό Μαραθώνιο στις 11/11 ότι και να γίνει θα αναγκαστώ να πιεστώ και τουλάχιστον τότε θα το κάνω να αξίζει μέχρι το Καλλιμάρμαρο!

Περισσότερα για τον αγώνα και τα αναλυτικά αποτελέσματα εδώ:
http://www.runningnews.gr/item.php?id=12639

Φωτογραφίες εδώ:

https://www.facebook.com/me…69016619

 

Grigoris Skoularikis 1k run

Comments Off on 2ος στο 15άρι του ΣΔΥΠ με σταθερό τρέξιμο, έλεγχο και υπομονή ενοψει Μαραθωνίου more...

Κι ένα τριαθλάκι για την καλοκαιρινή εκτόνωση και την φθινοπωρινή προετοιμασία Μαραθωνίου

by on Oct.03, 2012, under Εμπειρίες, Σκέψεις, Φωτογραφίες

2012_09_30_Schinias-bike Grigoris Skoularikis

Είχα δεν είχα πάλι μπήκα κι έτρεξα τρίαθλο … την Κυριακή που μας πέρασε στον αγώνα της Transiton Sports στον Σχινιά (1,5-40-10). Είχα μέσα μου ένταση και έπρεπε να την εκτονώσω αγωνιστικά κάπως. Στο κάτω κάτω είχα ξεκουραστεί από το παγκόσμιο και ένιωθα σε καλή κατάσταση οπότε είπα να δοκιμάσω … την τύχη μου πάλι.

Λοιπόν, αυτό το κολύμπι πρέπει κάπως να το δω λίγο πιο σοβαρά. Δεν μπορώ με χαλαρά 30λεπτα πλατσουρίσματα στη θάλασσα να περιμένω να αγωνιστώ σοβαρά σε τρίαθλο. Την Κυριακή υπέφερα σε αυτό το κομμάτι και η στολή που φόρεσα δε νομίζω πρακτικά να με βοήθησε και καθόλου.

Τέλος πάντων, αν και αρκετά χρεωμένος, από εκεί και πέρα το ποδήλατο και το τρέξιμο πήγαν αρκετά καλά για να τερματίσω τελικά στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης με χρόνο 2:03:11 πίσω από τον Βασίλη Κρομμύδα (2:00:27) και τον Γιώργο Αλυφαντή (2:03:03) που τον έφτασα σε απόστασή αναπνοής αλλά δεν κατάφερα να τον προσπεράσω κιόλας.

Ο αγώνας πρακτικά δεν είχε καμιά σημασία, πέραν το ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για bike+run εκτόνωση της καλοκαιρινής προπόνησης που δεν μου βγήκε στο παγκόσμιο. Πρακτικά πάντως ήταν το πρώτο βήμα στη μίνι προετοιμασία που θέλω να κάνω για να τρέξω στον Κλασικό Μαραθώνιο στις 11 Νοεμβρίου … ναι θα επιχειρήσω πάλι Μαραθώνιο … εδώ θα’μαστε και θα τα λέμε.

Περισσότερα για τον αγώνα του Σχινιά και τα αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε εδώ:
http://www.trinews.gr/item.php?id=623

και μερικές φωτογραφίες εδω:

https://www.facebook.com/media/…68775.1069016619

 

 

Comments Off on Κι ένα τριαθλάκι για την καλοκαιρινή εκτόνωση και την φθινοπωρινή προετοιμασία Μαραθωνίου more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930