Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Archive for March, 2020

25η Μαρτίου – Ψηλά τη σημαία , ηθικόν ακμαιότατον!

by on Mar.25, 2020, under Απόψεις, Αρθρογραφία, Σκέψεις

25th March – National Day – Revolution for Freedom

25η Μαρτίου – Εθνική Εορτή – Ψηλά τη σημαία , ηθικόν ακμαιότατον!


⚡️Φέτος, γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου από το σπίτι μας, χωρίς ταξίδια και χωρίς αγώνες. Η επανάσταση του 1821 ήθελε “αρετή και τόλμη” για την Ελευθερία. Η δικιά μας επανάσταση για να έλθει σύντομα η πολυπόθητη Ελευθερία θέλει απλά σύνεση …. “λογική και υπομονή”.


👌Το μόνο που μας ζητάει η Πατρίδα είναι να κάτσουμε στα σπίτια μας και να μην δώσουμε δικαίωμα στον ιό να εξαπλωθεί. Από αυτό εξαρτάται και το δικιά μας δικαίωμα στην Ελευθερία.


💪Την ίδια στιγμή κάποιοι συμπατριώτες μας, γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία, αλλά και στα σύνορα, αστυνομικοί και στρατιώτες φυλάνε Θερμοπύλες.

🙏Αυτοί είναι οι ήρωες της σημερινής επανάστασης.
Ψηλά τη σημαία , ηθικόν ακμαιότατον!
🇬🇷 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ🇬🇷

* Η φωτογραφία είναι από το πρώτο μου Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Διάθλου, την Άνοιξη του 2013. Φέτος, δυστυχώς ακυρώθηκε και το Πανευρωπαϊκό …. Μένουμε Σπίτι….

Comments Off on 25η Μαρτίου – Ψηλά τη σημαία , ηθικόν ακμαιότατον! more...

Όλοι μας με υπευθυνότητα και σεβασμό στην πρώτη γραμμή της μάχη κατά του Κορονοϊου

by on Mar.23, 2020, under Απόψεις, Αρθρογραφία, Σκέψεις

Όλοι μας, πολίτες, αθλούμενοι, αθλητές με υπευθυνότητα και σεβασμό στην πρώτη γραμμή της μάχη κατά του Κορονοϊου

Νέα πιο αυστηρά μέτρα απαγόρευσης ή καλύτερα “περιορισμού” κυκλοφορίας, θα έλεγα, καθώς επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με τα μέτρα και τις συστάσεις των προηγούμενων ημερών, απλά μπαίνει ένα φρένο στους ασυνείδητους εκδρομείς και στους αρνητές της επικινδυνότητας της κατάστασης. Η απαγόρευση αφορά μόνο την άσκοπη μετακίνησης και υπάρχουν σαφείς εξαιρέσεις τι δεν θεωρείται “άσκοπο” και ένα από αυτά είναι και η σωματική άσκηση.

Έτσι όσον αφορά εμάς τους αθλητές και αθλούμενους, επιτρέπεται ακόμα να είμαστε έξω για την καθημερινή μας προπόνηση εφόσον το δηλώνουμε υπεύθυνα και βεβαίως τηρούμε όλες τις προφυλάξεις.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι με τα νέα μέτρα για “απαγόρευση κυκλοφορίας” δεν ζητάμε/παίρνουμε άδεια για να βγούμε αλλά ουσιαστικά κάνουμε μια υπεύθυνη δήλωση αναφοράς ότι βγαίνουμε με συγκεκριμένο σκοπό (από αυτούς που προβλέπονται). Το κράτος μας θεωρεί αρκετά υπεύθυνους και αξιόπιστους ότι του λέμε την αλήθεια και υπάρχει σημαντικός και συγκεκριμένος λόγος που είμαστε έξω.

Δεν πιστεύω πως τα νέα μέτρα δεν είναι ούτε εκδίκηση για τους “άπιστους”, ούτε ευτυχώς ακόμα παραδοχή της απώλειας ελέγχου από το κράτος. Είναι προμελετημένες κινήσεις που γίνονται με σχέδιο και πρόγραμμα και θα γινόντουσαν έτσι κι αλλιώς. Ευτυχώς για την Ελλάδα η κυβέρνηση τα εφαρμόζει γρήγορα και πριν να είναι αργά. Το κυριότερο όμως που πιστεύω πως ισχύει για τα νέα μέτρα σε αυτήν ακριβώς τη φάση είναι ότι βάζουν πια τον κάθε πολίτη στην πρώτη γραμμή της μάχης μες την δική του υπογραφή και ανάληψη ευθύνης. Θεωρώ δεδομένο πως η Πολιτεία έχει αναλογιστεί τις δικές της ευθύνες, αλλά μας φέρνει ρητά προ και των δικών μας ευθυνών.

Γι’αυτο, ας φανούμε λοιπόν κι εμείς αντάξιοι των προσδοκιών, να τηρήσουμε τα νέα μέτρα και να μην δώσουμε αφορμές να πάμε στο επόμενο στάδιο που θα είναι ολοκληρωτική απαγόρευση κυκλοφορίας χωρίς εξαιρέσεις. Προς το παρόν μια από τις εξαιρέσεις μετακίνησης είναι σαφώς η “Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.”

Τι κάνουμε λοιπόν για να πάμε γα τρέξιμο αυτές τις μέρες; Υπάρχουν 2 τρόποι να δηλωθεί η έξοδος μας για προπόνηση από το σπίτι, χειρόγραφα και μέσω SMS. Αναλυτικά:

1. Χειρόγραφα.
-Είτε κατεβάζετε από το PDF που υπάρχει στο forma.gov.gr, το εκτυπώνετε, το συμπληρώνετε (τικ στο κουτάκι για σωματική άσκηση) και το έχετε μαζί σας
-Είτε σε μια λευκή σελίδα γράφετε τα εξής.
Όνομα/Επίθετο , Διεύθυνση κατοικίας , Σωματική Άθληση, και διεύθυνση προορισμού, Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

2. SMS
Το SMS είναι ο πιο απλός τρόπος. Στέλνετε δωρεάν στο 13033 το εξής:
6 κενό Όνομα κενό Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας
(το “6” είναι ο κωδικός που αντιστοιχεί στην σωματική άσκηση)

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχουμε πάντα μαζι εκτός από το έντυπο ή το κινητό και την ταυτότητα μας (ή διαβατήριο) για εξακρίβωση στοιχείων σε περίπτωση που μας ζητηθεί από την αστυνομία που θα κάνει ελέγχους.

Πρέπει να επισημανθεί ότι η παραπάνω έξοδος μας θα πρέπει να γίνεται σε κοντινή απόσταση από το σπίτι και να είναι σύντομη. Κοινώς, ξεχάστε ότι θα πάρετε το αυτοκίνητο σας και θα πάτε στην αγαπημένη σας διαδρομή για long run. Αν και δεν υπάρχει σαφής ορισμός για απόσταση και διάρκεια, ουσιαστικά εμείς πρέπει να βάλουμε ένα μέτρο “αυτοπεριορισμού” στη δραστηριότητα μας και γι’ αυτό μιλάμε και για ατομική ευθύνη στην τήρηση των μέτρων χωρίς κατάχρηση.

Προσωπικά θα επιλέξω τη έντυπη φόρμα, και μάλιστα σε μικρό μέγεθος χαρτιού γιατί τη θεωρώ πιο βολική και ελαφριά στο τρέξιμο παρά να κουβαλάω το κινητό μαζί, κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν μου αρέσει. Είναι μια καλή ευκαιρία άλλωστε να χρησιμοποιήσω επί τέλους και εκείνη τη θήκη “πιεσόμετρο” που μπαίνει στο μπράτσο (arm band) έχοντας μέσα μόνο το χαρτί και την ταυτότητα.

Όσον αφορά τη μέθοδο με τα SMS είναι αρκετά χρηστική για οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση που έτσι κι αλλιώς έχουμε μαζί το κινητό. Όσον αφορά τους φίλους που πρόλαβαν και γκρίνιαξαν περί “προσωπικών δεδομένων” και “γιατί να δίνω αναφορά πότε και που πάω για τρέξιμο”, αρκεί να τους επισημάνω πως οι περισσότεροι από εμάς το κάνουμε έτσι κι αλλιώς συστηματικά και με απόλυτη ακρίβεια χρησιμοποιώντας ρολόγια ή άλλες συσκευές και εφαρμογές fitness/GPS κτλ. Είναι λίγο αστείο να γκρινιάζεις τώρα για αυτό το θέμα ενώ κάθε μέρα με τη θέληση σου έχεις δορυφόρους πάνω από το κεφάλι σου και συσκευές παρακολούθησης υγείας στο χέρι σου να καταγράφουν κάθε κίνηση και κάθε χτύπο της καρδιάς σου.

Αν και έχει καταντήσει κουραστικό, οφείλω να ξαναγράψω ότι πρέπει να παραμένουμε μέσα στο σπίτι για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορούμε περιορίζοντας τις πιθανότητες διασποράς του ιού και τις δικές μας πιθανότητες να αρρωστήσουμε. Καλό θα ήταν να ελαττώσουμε ακόμα και την χρονική διάρκεια των προπονήσεων μας ενώ πλέον είναι επιβεβλημένο να μην κάνουμε καμιά άσκοπη μετακίνηση. Τρέχουμε με σύνεση, βγαίνουμε έξω υπεύθυνα. Σεβόμαστε τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας.

Ειδικά για μας τους δρομείς, που θέλουμε να είμαστε έξω και να τρέχουμε, η συμπεριφορά μας και ο σεβασμός των μέτρων πρέπει να είναι ακόμα πιο σχολαστικός τυπικά και ουσιαστικά. Μας δίνεται ακόμα ένα προνόμιο που πρέπει να το σεβαστούμε και να μην ρισκάρουμε να το χάσουμε με προκλητικές συμπεριφορές, είτε προς τους υπόλοιπους συμπολίτες μας που πιθανόν να μας κοιτάνε τις επόμενες μέρες με “ζήλια” από τα μπαλκόνια είτε προς τα όργανα της τάξης αν χρειαστεί να μας ελέγξουν.

Οι παραπάνω συμβουλές βεβαίως απευθύνονται και στους νέους φίλους του τρεξίματος, του περιπάτου και της γυμναστικής, που αυτές τις μέρες θα ανακαλύψουν τη σωματική άσκηση σαν μια καλή αιτιολόγηση για να βγουν έξω. Μην το κάνετε για να ξεγελάσετε κανέναν. Κάντε το συνειδητοποιημένα για την σωματική και ψυχική σας υγεία και όταν τελειώσει όλο αυτό θα δείτε ότι θα σας μείνει και κάτι πολύ θετικό.

Η μάχη ήδη φουντώνει και επιμένω πως αυτές τις κρίσιμες και πιεστικές για όλους μέρες θα κριθούμε σαν άνθρωποι και σαν κοινωνία από τη συμπεριφορά μας προς τον συνάνθρωπο, είτε φοράει στολή και επιτηρεί τα μέτρα, είτε φοράει πυτζάμα και κάθετε σπίτι. Ας δείξουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό και ας πράξουμε με αίσθημα ευθύνης και συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης.

Ξέρω πως όλη αυτή η κατάσταση μέτρων και περιορισμών, μόνο ευχάριστη δεν είναι, αλλά πλέον κρίνεται απόλυτα αναγκαία στον πόλεμο που δίνουμε για την υγεία όλου του κόσμου. Πλέον μπαίνουμε όλοι οι πολίτες στην πρώτη γραμμή της μάχης με την ατομική μας συμπεριφορά και συνεισφορά. Κανένας δεν περισσεύει και όλοι μαζί κρατάμε την αλυσίδα της υγείας.

ΥΓ: Μπορεί να φέρνουμε πλέον αναγκαστικά όλους τους πολίτες στην “πρώτη γραμμή της μάχης” για να καταλάβουν πως γίνεται “πόλεμος” εκεί έξω, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ξεχνάμε τους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές που πραγματικά ρισκάρουν την υγεία και τη ζωή τους πλέον για να περιθάλψουν τα θύματα του ιού και να σώσουν όσους περισσότερους μπορούν. Ευχαριστούμε και πάλι που κινδυνεύεται για μας. Από την πλευρά μας θα κάνουμε το παν για να μην πάει άδικα ο δικός σας αγώνας.

Γρηγόρης Σκουλαρίκης

Ακολουθείστε με
web: www.duathlon.gr
facebook: grigoris.skoularikis
twitter: SpeedyPowerman
Instagram: speedypowerman

Comments Off on Όλοι μας με υπευθυνότητα και σεβασμό στην πρώτη γραμμή της μάχη κατά του Κορονοϊου more...

Ιδιαίτερη προσοχή στην ποδηλασία αυτές τις μέρες!

by on Mar.22, 2020, under Απόψεις

⚡️Be extra carefull with your bike these (convid-19) days

Αγαπάμε την ποδηλασία, αλλά αυτές τις μέρες η κοινή λογική λέει να αποφύγουμε τις πολλές και μεγάλες εξόδους με το ποδήλατο.

Προφανώς (ακόμα) δεν απαγορεύεται η χρήση ποδηλάτου στον δρόμο, αλλά η ποδηλασία είναι ένα άθλημα όπου οι πτώσεις και τα ατυχήματα είναι συχνά και αρκετά επικίνδυνα. Αν θεωρείται ότι αυτές τις μέρες οι δρόμοι θα είναι άδειοι και κινδυνεύεται λιγότερο, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Όσο πιο άδειος ειναι ο δρόμος τόσο πιο πολύ τρέχουν κάποιοι “ραλίστες” με αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

Έτσι, ειδικά αυτές τις μέρες τα νοσοκομεία δεν χρειάζονται επιπλέον ασθενείς, δεδομένης της εμφάνισης του κορονοϊού. Επίσης είναι προφανές πως θα ήταν καλύτερο να αποφύγετε να ρισκάρετε να βρεθείτε μερικές ώρες στην αίθουσα αναμονής των επειγόντων με πιθανά κρούσματα του ιού γύρω σας.

Γι’ αυτό καλύτερα να αφήσετε το ποδήλατο στο γκαράζ για μερικές εβδομάδες. Όποιος δεν μπορεί να κάνει υπομονή, εννοείται ότι η καλύτερη εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσει το προπονητήριό του στο σπίτι.

Comments Off on Ιδιαίτερη προσοχή στην ποδηλασία αυτές τις μέρες! more...

Προπόνηση τις μέρες του κοροναϊού: 2 κρίσιμες λεπτομέρειες για την υγεία μας

by on Mar.21, 2020, under Απόψεις, Αρθρογραφία

Λέμε ναι στο τρέξιμο και το ποδήλατο ατομικά αλλά με πολύ προσοχή για δυο πολύ σημαντικούς λόγους!

Αυτές τις μέρες λέμε γενικά ναι στις υπαίθριες δραστηριότητες,όπως το τρέξιμο και η ποδηλασία, εφόσον τηρούμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις (όπως ότι οι αθλητές πρέπει να απέχουν 1,5 μέτρο μεταξύ τους), όμως υπάρχουν δυο πολύ κρίσιμες λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουμε για την υγεία μας:

1ον και κυριότερο: Γενικά μην το παρακάνετε με την προσπάθεια: ο ιός επιτίθεται στο αναπνευστικό σύστημα και η έντονη δραστηριότητα δημιουργεί αυτό που ονομάζεται «παράθυρο» στην ορολογία: Το ανοσοποιητικό μας σύστημα πέφτει και είμαστε ευάλωτοι. Έτσι ο αθλητισμός είναι καλός, αλλά δεν το παρακάνουμε. Πολύ περισσότερο σε αυτές τις ημέρες.

2ον συγκεκριμένα για την ποδηλασία: Δεν απαγορεύεται η χρήση ποδηλάτου στον δρόμο, αλλά η κοινή λογική λέει να αποφύγουμε τις εξόδους αυτές τις μέρες. Η ποδηλασία είναι ένα άθλημα όπου οι πτώσεις και τα ατυχήματα είναι πολύ συχνά και επικίνδυνα. Και αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία δεν χρειάζονται επιπλέον ασθενείς, δεδομένης της εμφάνισης του ιού. Για να μην αναφέρουμε ότι θα ήταν καλύτερο να αποφύγετε να ξοδεύετε ώρες στην αίθουσα αναμονής των επειγόντων. Γι’ αυτό καλύτερα αφήστε το ποδήλατο στο γκαράζ για μερικές εβδομάδες. Όποιος δεν μπορεί να κάνει υπομονή, μπορεί να χρησιμοποιήσει το προπονητήριό του.

Διαβάστε περισσότερες χρήσιμες συμβουλές για την άθληση μας αυτές τις μέρες εδώ:
http://www.trinews.gr/item.php?id=2416

Comments Off on Προπόνηση τις μέρες του κοροναϊού: 2 κρίσιμες λεπτομέρειες για την υγεία μας more...

Βγαίνουμε έξω μόνο για τα απολύτως απαραίτητα ή για μια μικρή βόλτα μόνοι

by on Mar.20, 2020, under Αρθρογραφία, Σκέψεις

🏠 Αυτό το Σαββατοκύριακο, μένουμε σπίτι και βγαίνουμε έξω μόνο για τα απολύτως απαραίτητα ή για μια μικρή βόλτα μόνοι μας. Το τρέξιμο είναι μια ενδεδειγμένη επιλογή με βάση τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων που ακολουθούμε πιστά. http://www.runningnews.gr/item.php?id=45316

👉 Μέχρι στιγμής τα καταφέρνουμε αρκετά καλά καθώς η πλειοψηφία εφαρμόζει τα μέτρα και ακολουθεί τους κανόνες. Σε αυτή τη μάχη όμως δεν περισσεύει κανείς και πρέπει όλοι να συμμορφωθούμε με τα μέτρα, να προφυλάξουμε τον εαυτό μας και όλους τους υπόλοιπους γύρω μας. Μπορούμε και έτσι να περάσουμε ένα καλό σαββατοκύριακο.

Comments Off on Βγαίνουμε έξω μόνο για τα απολύτως απαραίτητα ή για μια μικρή βόλτα μόνοι more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

March 2020
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031