Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Αυτόν τον Νοέμβρη κρατάμε τη φλόγα του Μαραθωνίου ζωντανή και μεταφέρουμε μήνυμα νίκης

by on Oct.16, 2020, under Απόψεις, Αρθρογραφία, Σκέψεις

Virtual Race: Ο αγώνας μπορεί να είναι εικονικός, αλλά το τρέξιμο είναι πραγματικό!

Στην εποχή της πανδημίας του κορονοϊου, ο κόσμος του αθλητισμού και ειδικά του δρομικού κινήματος ψάχνει και βρίσκει τρόπους να συνεχίσει τη δραστηριότητα του. Ένας από αυτούς είναι και η επινόηση των “Virtual Races”, των εικονικών δηλαδή αγώνων, που όμως περιλαμβάνουν πραγματικό τρέξιμο!

“Virtual” είναι ένας αγώνας στον οποίο μπορεί κάποιος να τρέξει την απόσταση που θα δηλώσει κατά την εγγραφή του σε οποιαδήποτε τοποθεσία, με οποιοδήποτε ρυθμό, σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο (πχ. διάδρομο), μόνος ή μαζί με φίλους, οποιαδήποτε μέρα μεταξύ του διαστήματος που εξελίσσεται ο αγώνας αυτός.

Ουσιαστικά μιλάμε για τρέξιμο με συνθήκες προσωπικής προπόνησης. και παράλληλη συμμετοχή σε έναν αγώνα, χωρίς τη φυσική παρουσία αλλά με τη συμμετοχή και άλλων, που και αυτοί τρέχουν την ίδια απόσταση, αλλά πιθανώς σε μία άλλη μέρα και σε μία διαφορετική διαδρομή. Ο αγώνας μπορεί να είναι εικονικός, αλλά το τρέξιμο είναι πραγματικό, η προσπάθεια είναι πραγματική!

Βεβαίως, η διαδικασία ενός Virtual Race δεν μπορεί να συγκριθεί με έναν πραγματικό αγώνα και ούτε μπορεί να υποκαταστήσει την αίσθηση της συμμετοχής με πολύ κόσμο και όλα αυτά που δημιουργούν την ατμόσφαιρα ενός πραγματικού αγώνα δρόμου. Επιπρόσθετα στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι δεν υπάρχει η απαραίτητη ισονομία. Οι συνθήκες δεν είναι ίδιες για όλους και δεν υπάρχει απόλυτος έλεγχος για την εγκυρότητα των επιδόσεων.

Όμως είναι κι αυτός ένας τρόπος στην εποχή της πανδημίας, να διατηρήσουμε το αγωνιστικό μας κίνητρο, να βάλουμε στόχους και να προσπαθήσουμε για την αυτοβελτίωση μας. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να τρέξουμε όλοι μαζί για έναν κοινό σκοπό, ακόμα κι αν βρισκόμαστε σε διαφορετικές τοποθεσίες ή κάνουμε την προσπάθειας μας διαφορετική ημέρα.

Ήδη έχουν γίνει πολλοί virtual αγώνες το προηγούμενο διάστημα, όμως τον Νοέμβρη θα γίνει με αυτόν τον τρόπο και ο αγώνας που όλους μας ενώνει. Μιλάμε φυσικά για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. Δυστυχώς φέτος η πραγματική διοργάνωση ακυρώθηκε και θα δεν θα μπορέσουμε να τρέξουμε στην Αυθεντική διαδρομή. Όμως σαν Μαραθωνοδρόμους ή δρομείς όλων των αποστάσεων, εξακολουθεί να μας εμπνέει η Αυθεντική προσπάθεια του Αθηναίου οπλίτη να μεταφέρει το μήνυμα νίκη από τον Μαραθώνα στην Αθήνα.

Έτσι το διάστημα 8-22 Νοεμβρίου, όλοι μας θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στην Virtual εκδοχή του Μαραθωνίου Αθήνας, ο καθένας με το τρόπο του. Προπονητικά, Αγωνιστικά, Συμβολικά, πάντα όμως Αυθεντικά, στους δρόμους όλης της χώρας που γέννησε το αγώνισμα του Μαραθωνίου Δρόμου.

Αυτόν το Νοέμβρη, ο δικός μας κοινός σκοπός είναι να κρατήσουμε φέτος τη φλόγα του Μαραθωνίου της Αθήνας ζωντανή, δίνοντας ελπίδα και χαρά στους συναθλητές και τους φιλάθλους, στους φίλους και στην οικογένεια μας, σε όλο τον Κόσμο. Αυτός θα είναι ο δικός μας τρόπος να μεταφέρουμε μήνυμα νίκης ενάντια στην πανδημία.

Γρηγόρης Σκουλαρίκης


Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031