Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Archive for October, 2012

2ος στο 15άρι του ΣΔΥΠ με σταθερό τρέξιμο, έλεγχο και υπομονή ενοψει Μαραθωνίου

by on Oct.22, 2012, under Εμπειρίες, Φωτογραφίες

Grigoris Skoularikis 15k run

 

Την Κυριακή που μας πέρασε, 21 Οκτωβρίου, πήρα μέρος στον 26ο Βαρτζάκειο δρόμο 15χλμ στο ΣΕΦ με διαδρομή στο Φαληρικό Δέλτα. Τερμάτισα 2ος, αλλά το ποιο σημαντικό είναι πως έτρεξα όμορφα και ευχαριστήθηκα τον αγώνα μου. Είχα πολύ καιρό να τρέξω αγώνα δρόμου μεγαλύτερο από 10χλμ και να το ευχαριστηθώ έτσι.

Έχω πετύχει αρκετούς προσωπικούς στόχους στα 20 χρόνια που κάνω αγωνιστικό αθλητισμό, αλλά έχω ακόμα ένα μεγάλο απωθημένο. Θέλω να τρέξω έναν καλό Μαραθώνιο, κάτι καλύτερο από το 2:43:21 που παραμένει ατομικό μου ρεκόρ από το 2006 και έκτοτε δεν κατάφερα να βελτιώσω, χάνοντας αρκετές φορές τη μάχη με την απόσταση … ή την προπόνηση. Φέτος, παρότι έχει απόλυτα προετοιμασμένος για αυτό, αισθάνομαι πως έχω μια ευκαιρία να το καταφέρω και αυτό το 15άρι ήταν ένα πολύ ενθαρρυντικό τεστ.

Για πρώτη φορά χρησιμοποίησα πάνω στον αγώνα παλμογράφο/GPS, το καινούριο μου Garmin Forerunner 910ΧΤ και μπορώ να πω πως με καθοδήγησε μια χαρά. Από την αρχή έλεγξα τους παλμούς μου να μην ξεπερνάν τους 180 και αυτό με άφησε ξεκούραστο στο δεύτερο μισό να διατηρήσω τον ρυθμό μου και να είμαι σε θέση ακόμα και να επιταχύνω.

Ο συναγωνισμός δεν ήταν έντονος από πολλούς αθλητές, αλλά τουλάχιστον ήμασταν τρεις που τουλάχιστον τραβήξαμε ο ένας τον άλλο σε όλο τον αγώνα. Εγώ, ο Παναγιώτης Παπανδρεόπουλος και ο Γιάννης Χαμόδρακας. Νικητής ήταν ο Παναγιώτης με 53:18 κι εγώ τερμάτισα δεύτερος σε 53:26 και ο Γιάννης τρίτος σε 53:46.

Η απόσταση που μου έβγαλε το Garmin ήταν 15.560 καθώς λίγο πριν τον τερματισμό μας καθοδήγησαν και από μια λάθος στροφή με αποτέλεσμα εγώ και ο Παναγιώτης να κάνουμε 200μ παραπάνω. Ακριβώς στα 15χλμ το Garmin μου χτύπησε 51:30 πάντως. Έχει ενδιαφέρον για τους λάτρεις αυτών των καταγεγραμμένων παραμέτρων να δείτε τον αγώνα μου εδώ: http://connect.garmin.com/activity/235566844 )

Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί έτρεξα με υπομονή και αυτοσυγκράτηση, κάτι που χρειάζομαι για τον Μαραθώνιο. Ίσως να μην πίεσα τον εαυτό μου στα όρια του σε αυτό το 15αρι, αλλά ξέρω πως στον Κλασικό Μαραθώνιο στις 11/11 ότι και να γίνει θα αναγκαστώ να πιεστώ και τουλάχιστον τότε θα το κάνω να αξίζει μέχρι το Καλλιμάρμαρο!

Περισσότερα για τον αγώνα και τα αναλυτικά αποτελέσματα εδώ:
http://www.runningnews.gr/item.php?id=12639

Φωτογραφίες εδώ:

https://www.facebook.com/me…69016619

 

Grigoris Skoularikis 1k run

Comments Off on 2ος στο 15άρι του ΣΔΥΠ με σταθερό τρέξιμο, έλεγχο και υπομονή ενοψει Μαραθωνίου more...

Ανανέωση συνεργασίας χορηγίας με PEARL iZUMi !

by on Oct.18, 2012, under Ενημέρωση

Pearl IzumiΑπό τα μέσα του 2012 η PEARL iZUMi με ντύνει με τον απαραίτητο εξειδικευμένο τριαθλητικό εξοπλισμό για τους αγώνες, αλλά και τις προπονήσεις μου και είμαι ευτυχής να ανακοινώσω πως αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και το 2013! Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω προσωπικά τον Product Manager Κώστα Κατροδαύλη που πέρα από την επαγγελματική μας σχέση με εμπιστεύθηκε και σαν αθλητή για την προώθηση της PEARL iZUMi.

Η δουλειά μου στο χώρο του τρεξίματος μου επιτρέπει να έχω αρκετό δωρεάν υλικό σε καθαρά δρομικό εξοπλισμό, όμως δεν μπορεί να με καλύψει για τις ανάγκες μου σε δίαθλο και τρίαθλο. Στα multisports o κορυφαίος εξειδικευμένο αθλητικό εξοπλισμός ένδυσης και υπόδησης είναι επιβεβλημένος στο επίπεδο που θέλω να αγωνίζομαι και ευτυχώς η αντιπροσωπεία της PEARL iZUMi στην Ελλάδα μπορεί και με εξοπλίζει.

Ανάμεσα σε πολλά άλλα, φοράω και προτείνω ειδικά: αγωνιστικό κορμάκι PRO TRI suit, τριαθλητικά παπούτσια ποδηλασίας TRI FLY και τριαθλητικά παπούτσια τρεξίματος IsoTransition. Δείτε την πλήρη γκάμα προϊόντων στην ιστοσελίδα της εταιρίας www.pearlizumi.com

Η PEARL iZUMi είναι η κατεξοχήν εταιρία για outdoor sports και το αποδεικνύει έμπρακτα έχοντας τα κεντρικά γραφεία της τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ στην ύπαιθρο και όχι σε κάποιο αστικό κέντρο. Η έμπνευση και η εφαρμογή στην PEARL iZUMi γίνονται άμεσα με μια ματιά έξω από το παράθυρο ή μια δρασκελιά έξω από την πόρτα.

Πυρήνας των αξιών της PEARL iZUMi είναι η δημιουργία του καλύτερου αθλητικού υλικού ένδυσης και υπόδησης για τρέξιμο, ποδηλασία και τρίαθλο και για να το πετύχει αυτό ξέρει πως οι άνθρωποι της πρέπει να είναι ενσωματωμένοι στην κουλτούρα, το περιβάλλον και την κοινότητα που λατρεύει την εξοχή, τις εμπειρίες , την εναλλαγή των εποχών, την ποικιλομορφία του εδάφους και τις απαιτήσεις των αθλητών για τους οποίους φτιάχνονται αυτά τα προϊόντα.

 

Grigoris Skoularikis prerace

Comments Off on Ανανέωση συνεργασίας χορηγίας με PEARL iZUMi ! more...

2ος στο We Run Athens 10k και η πόλη μας ανήκει!

by on Oct.09, 2012, under Απόψεις, Εμπειρίες

We Run Athens 10k Grigoris SkoularikisΊσως το δευτερο μερος του τίτλου είναι λίγο οξύμωρο, καθώς σήμερα το κέντρο της Αθήνας θα μοιάζει … σε κατάσταση πολιορκίας με τον ερχομό της Αγγελικούλας, όμως τουλάχιστον για λίγες ώρες την Κυριακή, το χαρήκαμε στην πιο αγνή του εκδοχή, τρέχοντας.

Για τον πρώτο αγώνα δρόμου “We Run Athens” που διοργάνωσε η Nike, κεντρικοί δρόμοι άδειασαν από αυτοκίνητα και 2500 δρομείς ξεχυθήκαμε στη διαδρομή του μαζικότερου επίσημου αγώνα δρόμου μετά τον Κλασικό Μαραθώνιο και τους παράλληλους αγώνες του.

Κάπου εκεί, βρέθηκα κι εγώ να οδηγώ αυτό το ποτάμι δρομέων σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Ο αγώνας δεν είχε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο συναγωνισμό και ουσιαστικά είχα ξεχωρίσει δύο, εγώ με τον Γιώργο Μίνο που τελικά ήταν και αυτός που κέρδισε τον αγώνα με 34:10, ενώ εγώ τερμάτισα δεύτερος σε 34:27.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, ήταν μια καλή προπόνηση και τίποτα παραπάνω. Άλλωστε είχα καταφέρει πάλι να αρρωστήσω (κρύωμα ή ίωση θα σας γελάσω), δεν ήμουν στο 100%, συναχωμένος, με βήχα…ε, δεν είχα καμιά διάθεση να πιεστώ και να ρισκάρω οτιδήποτε.

Έτσι κι αλλιώς σε αυτούς τους αγώνες το πιο σημαντικό είναι η χαρά της συμμετοχής … των άλλων. Να βλέπεις τόσο κόσμο στο δρόμο, να διεκδικεί και να παίρνει αυτό που δικαιούται, την πόλη του καθαρή για τρέξιμο!

Περισσότερα για τον αγώνα και τα αποτελέσματα εδώ:
http://www.runningnews.gr/item.php?id=12521

Φωτογραφίες εδώ:
https://www.facebook.com/media/…1

 

We Run Athens 10k podium Grigoris Skoularikis

Comments Off on 2ος στο We Run Athens 10k και η πόλη μας ανήκει! more...

Κι ένα τριαθλάκι για την καλοκαιρινή εκτόνωση και την φθινοπωρινή προετοιμασία Μαραθωνίου

by on Oct.03, 2012, under Εμπειρίες, Σκέψεις, Φωτογραφίες

2012_09_30_Schinias-bike Grigoris Skoularikis

Είχα δεν είχα πάλι μπήκα κι έτρεξα τρίαθλο … την Κυριακή που μας πέρασε στον αγώνα της Transiton Sports στον Σχινιά (1,5-40-10). Είχα μέσα μου ένταση και έπρεπε να την εκτονώσω αγωνιστικά κάπως. Στο κάτω κάτω είχα ξεκουραστεί από το παγκόσμιο και ένιωθα σε καλή κατάσταση οπότε είπα να δοκιμάσω … την τύχη μου πάλι.

Λοιπόν, αυτό το κολύμπι πρέπει κάπως να το δω λίγο πιο σοβαρά. Δεν μπορώ με χαλαρά 30λεπτα πλατσουρίσματα στη θάλασσα να περιμένω να αγωνιστώ σοβαρά σε τρίαθλο. Την Κυριακή υπέφερα σε αυτό το κομμάτι και η στολή που φόρεσα δε νομίζω πρακτικά να με βοήθησε και καθόλου.

Τέλος πάντων, αν και αρκετά χρεωμένος, από εκεί και πέρα το ποδήλατο και το τρέξιμο πήγαν αρκετά καλά για να τερματίσω τελικά στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης με χρόνο 2:03:11 πίσω από τον Βασίλη Κρομμύδα (2:00:27) και τον Γιώργο Αλυφαντή (2:03:03) που τον έφτασα σε απόστασή αναπνοής αλλά δεν κατάφερα να τον προσπεράσω κιόλας.

Ο αγώνας πρακτικά δεν είχε καμιά σημασία, πέραν το ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για bike+run εκτόνωση της καλοκαιρινής προπόνησης που δεν μου βγήκε στο παγκόσμιο. Πρακτικά πάντως ήταν το πρώτο βήμα στη μίνι προετοιμασία που θέλω να κάνω για να τρέξω στον Κλασικό Μαραθώνιο στις 11 Νοεμβρίου … ναι θα επιχειρήσω πάλι Μαραθώνιο … εδώ θα’μαστε και θα τα λέμε.

Περισσότερα για τον αγώνα του Σχινιά και τα αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε εδώ:
http://www.trinews.gr/item.php?id=623

και μερικές φωτογραφίες εδω:

https://www.facebook.com/media/…68775.1069016619

 

 

Comments Off on Κι ένα τριαθλάκι για την καλοκαιρινή εκτόνωση και την φθινοπωρινή προετοιμασία Μαραθωνίου more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

October 2012
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031