Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Διάφορα

Μια εβδομάδα πριν τον μεγάλο αγώνα … η πιο σημαντική προπόνηση!

by on Sep.01, 2013, under Διάφορα

2013_09_01_Zofingen-preracePowerman Zofingen 1 week to go!

Τέτοια ώρα την επόμενη Κυριακή θα αγωνίζομαι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Διάθλου (Powerman Zofingen) στην Ελβετία, όμως σήμερα είναι η μέρα για την καθιερωμένη πιο σημαντική προπόνηση της προετοιμασίας … το Κυριακάτικο ρεπό μου!

Την Παρασκευή επέστρεψα από το Καρπενήσι. Η προετοιμασία πήγε πάρα πολύ καλά, έγιναν όσα έπρεπε να γίνουν με τον τρόπο που έπρεπε να γίνουν. Δεν πιστεύω ότι μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο και αισθάνομαι έτοιμος για τον μεγάλο αγώνα. Πλέον, προτεραιότητα έχει η ξεκούραση ώστε να είμαι φρέσκος και να αποδώσω και στον αγώνα.

Τι διαφορετικό έχει το Κυριακάτικο ρεπό, από τη συνηθισμένη μέρα ξεκούρασης της εβδομάδας που είναι η Δευτέρα? Αυτή την Κυριακή δεν κάνω τίποτα, ούτε δουλειά, ούτε προπόνηση …μόνο χαλάρωση, κάπου που πραγματικά μπορώ να χαλαρώσω. Αφού κατέβηκα από το βουνό, σήμερα θα έχει την τιμητική της η θάλασσα. Ξεκούραση ψυχής και σώματος.

Δεν έχω να πω περισσότερα για την ώρα και μάλλον δεν θα πω και τίποτα ακόμα μέχρι να πατήσω το πόδι μου στην Ελβετία. Από εκεί πιθανότατα θα έχει την επόμενη ενημέρωση για την πορεία προς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ως τότε.. να περνάτε καλά!

Comments Off on Μια εβδομάδα πριν τον μεγάλο αγώνα … η πιο σημαντική προπόνηση! more...

Το Active Physiotherapy επίσημος χορηγός …”σέρβις”!

by on May.10, 2013, under Διάφορα, Σκέψεις

activephysiotherapyΚαλές οι χορηγείς και τα δωράκια υλικού, αλλά εδώ μιλάμε για μια χορηγία ζωής ή θανάτου ή για να είμαι πιο ακριβής χορηγία ανακούφισης ή πόνου. “Σέρβις” σώματος….

Μετά από δυο χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας το το Κέντρο Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης, Active Physiotherapy, είναι φέτος χορηγός μου σε φυσικοθεραπευτικές συνεδρίες με στόχο να με κρατήσουν φρέσκο, ατραυμάτιστο αλλά ακόμα κι αν η κακή ώρα έρθει ….να με επαναφέρει το συντομότερο δυνατόν!

Το ότι τα τελευταία δυο χρόνια έχω καταφέρει να ξεπεράσω και να διαχειρίζομαι τους (μικρούς η μεγάλους) τραυματισμούς μου το χρωστάω σε μεγάλο βαθμό στον Τάσο Μαργαρίτη, υπεύθυνο λειτουργίας του Active Physiotherapy. Μιλάμε για ιστορίες ετών και πολύ πόνου που τελικά βρήκαν τον μάστορα τους, έτσι ώστε τώρα να μπορώ να αγωνίζομαι με επιτυχία και συνέπεια όλη τη σεζόν.

 

Λίγα λόγια για το Active Physiotherapy (από την ιστοσελίδα του κέντρου)

Το Κέντρο Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης, Active Physiotherapy, ιδρύθηκε το 2007. Ο υπεύθυνος λειτουργίας, Αναστάσιος Mιχ. Μαργαρίτης, δραστηριοποιείται στο χώρο παροχής υπηρεσιών φυσικοθεραπείας από το 1996 και με οδηγό τη γνώση και γνώμονα τον άνθρωπο επιδιώκει την βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενή.

Με ειδίκευση στην αντιμετώπιση και θεραπεία παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, εφαρμόζουμε τις μεθόδους της Χειροπρακτικής (manual therapy) και της Στεγνής Βελόνας (dry needling). Παράλληλα μέσω του σύγχρονου εξοπλισμού που διαθέτουμε, εστιάζουμε στην ολοκληρωμένη αποκατάσταση του ασθενούς, εφαρμόζοντας εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης που έχουν ως στόχο την επανεκπαίδευση του κινητικού ελέγχου (motor control), βασιζόμενοι στην τεχνική του Clinical Pilates.

Επιπρόσθετα αξιολογούμε και αναλύουμε ορθοδυναμικά τις πιθανές ανατομικές παραλλαγές και παθήσεις των κάτω άκρων. Όραμα μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενή αλλά και του κάθε ανθρώπου.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ – ΧΕΙΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
Διεύθυνση: ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ & ΛΕΩΝΙΔΑ 3 – ΠΛΗΣΙΟΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ
Τηλέφωνο: 2106049405 Κινητό: 6974942384
www.activephysiotherapy.com.gr

Comments Off on Το Active Physiotherapy επίσημος χορηγός …”σέρβις”! more...

Shimano R315, το απόλυτο παπούτσι ποδηλασίας

by on Mar.10, 2013, under Απόψεις, Διάφορα

Πριν λίγες μέρες παρέλαβα ένα ακόμα ειδικό δωράκι χορηγού, τα ποδηλατικά παπούτσια Shimano R315 από την εταιρία Ν.Μανιατόπουλος εισαγωγέα της Pearl Izumi (χορηγός μου ένδυσης) αλλά και της Shimano στην Ελλάδα. Όταν ζητούσα ένα καλό ποδηλατικό παπούτσι για προπόνηση, δεν φανταζόμουν πως θα μου έστελναν το καλύτερο τους!

Shimano315

Αυτό είναι το Shimano R315, το απόλυτο παπούτσι ποδηλασίας που τα έχει όλα! Πολύ σκληρή και άκαμπτη carbon σόλα, χαμηλό βάρος, άνετη εφαρμογή και άψογο δέσιμο με δυο κλασικά στραπ χαμηλά και ένα καλό “κλικαριστο” ψηλά. Ο τρόπος που αγκαλιάζει το πόδι το παπούτσι είναι εκπληκτικός και δεν θα το έλεγα έτσι εύκολα αυτό, αν την περίοδο της δοκιμής δεν ταλαιπωριόμουν από τενοντίτιδα πάνω από το μεγάλο δάκτυλο του δεξιού ποδιού και σε όλο το γκουντουπιε. Με κάθε άλλο παπούτσι ποδηλασίας ή τρεξίματος ένιωθα πίεση και πόνο … με αυτό το παπούτσι δεν ένιωσα τίποτα!

Σε αυτό το θέμα σίγουρα παίζει το ρόλο του και η επιπλέον δυνατότητα για “custom fit”, προσαρμογή δηλαδή της σόλας στο πέλμα του αναβάτη. Για κάποιον σαν κι εμένα που έχω τέτοια πόδια ώστε να αναγκάζομαι πολλές φορές να φοράω διαφορετικό παπούτσι στο ένα πόδι και διαφορετικό στο άλλο, καταλαβαίνετε τι ανακούφιση είναι.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι σχεδιασμένο κυρίως για αγωνιστική χρήση και έχει ειδική σχεδίαση με καλό εξαερισμό και αεροδυναμική. Για Ανοιξη/Καλοκαίρι αυτό θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα, όμως ενδεχομένως για αυτό το λόγο να μην είναι και το καλύτερο για χειμερινή χρήση με το κρύο. Υπάρχει όμως λύση και σε αυτό! Στο πακέτο μου ήρθαν μαζί σετάκι και τα χειμερινά καλύμματα Shimano Tarmac H20. Εξαιρετικά αντιανεμικα και ημιαδιάβροχα καλύμματα, ιδανική επιλογή για τις χειμερινές προπονήσεις. Όσο ακόμα τα κάνει τα κρύα του και τις βροχές θα μου χρειαστούν. Ειδικά επειδή έχω και μια ευαισθησία στα κάτω άκρα που κρυώνουν εύκολα.

Το παπούτσι είναι μακράν ότι καλύτερο έχω φορέσει από ποδηλατικά. Είναι ιδανική επιλογή για προπόνηση και αγώνες ποδηλασίας, όμως θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα και για αγώνες τρίαθλου/διάθλου μεγάλων αποστάσεων (ironman, half, powerman). Ήδη έχω αρχίσει να με βλέπω να πατάω πάνω σε αυτό στην απαιτητική διαδρομή (150χλμ , 2500μ θετική υψομετρική διαφορά) του παγκοσμίου πρωταθλήματος διάθλου στον Σεπτέμβρη στο Zofingen.

 

Comments Off on Shimano R315, το απόλυτο παπούτσι ποδηλασίας more...

Βράβευση από τον ΣΕΓΑΣ για την προσφορά μου στον Κλασικό Μαραθώνιο

by on Feb.14, 2013, under Διάφορα, Εμπειρίες, Ενημέρωση

RunningNews.gr πλακέτα Κλασικος Μαραθώνιος

Χτες, Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, είχα την τιμή να βραβευτώ από τον ΣΕΓΑΣ για την προσφορά μου στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, μέσα από την δουλειά μου στο www.RunningNews.gr που είναι εδώ και 6 χρόνια χορηγός επικοινωνίας του αγώνα.

Είναι από τις σπάνιες στιγμές που παρότι ακόμα ενεργός αθλητής (και πρωταθλητής σε ένα άθλημα) βραβεύομαι για την εξωαγωνιστική μου προσφορά και δράση στον αθλητισμό. Αισθάνομαι πραγματικά ευτυχής που όλα αυτά τα χρόνια μπορώ να εργάζομαι και να προσφέρω στον αθλητισμό, παράλληλα με τις προσωπικές μου αθλητικές/αγωνιστικές υποχρεώσεις. Αισθάνομαι ευτυχής γιατί ζω έντονα και πολύπλευρα ότι αφορά το τρέξιμο και τον αθλητισμό.

Το τρέξιμο τα τελευταία χρόνια, μέσα από τη συνεργασία RunningNews.gr και Κλασικού Μαραθωνίου έχει αποκτήσει τη δυναμική που οραματιζόμασταν πριν λίγα χρόνια. Όμως, τα οράματα και τα ευχόλογα είναι περιττά αν δεν υπάρχει σχέδιο, προγραμματισμός και εφαρμογή με σκληρή δουλειά.

Ευχαριστώ τον ΣΕΓΑΣ και τον Κλασικό Μαραθώνιο για την τιμή που μου έκανε να με βραβεύσει για την προσφορά μας στη διοργάνωση σαν χορηγό επικοινωνίας. Ελπίζουμε πως αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια γιγαντώνοντας κι άλλο το δρομικό κίνημα στην Ελλάδα. Ήδη έχουμε ανανεώσει τη συνεργασία μας για τα επόμενα δυο χρόνια (2013-2014). Η σκληρή δουλειά συνεχίζεται από όλους μας.

Αναλυτικά, όλες τις βραβεύσεις της βραδιάς μπορείτε να τις δείτε εδώ:
http://www.runningnews.gr/item.php?id=13503

http://www.runningnews.gr/lib_photos/gallery13/2013_02_13_ACM-ekdilosi/tak_vravefsis-hohoho0037.jpg

 

Comments Off on Βράβευση από τον ΣΕΓΑΣ για την προσφορά μου στον Κλασικό Μαραθώνιο more...

Ενίσχυση με XENDURANCE

by on Jan.04, 2013, under Διάφορα, Ενημέρωση

xendurance-logoΜε το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, άλλη μια σημαντική βοήθεια ήρθε να με ενισχύσει στο ομολογουμένως δύσκολο πρόγραμμα που ετοιμάζω. Ο λόγος για τα συμπληρώματα πολυβιταμινών και μετάλλων XENDURANCE που θα είναι χορηγός μου σε αυτό το τομέα και θα με προμηθεύει με τα εξαιρετικά προϊόντα, όπως το “extreme imune boost” και το “extreme endurance”. Θέλω να ευχαριστήσω τον αντιπρόσωπο της εταιρίας στην Ελλάδα, τον Αλέξη Αθανασόπουλο που απάντησε άμεσα θετικά στην πρόταση μου να συνεργαστούμε και σε αυτό το κομμάτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ EXTREME ENDURANCE

Η εταιρεία Extreme Endurance βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2006. Η μητρική εταιρεία, Lifespan International US., βρίσκεται στην Carefree της Αριζόνα, ΗΠΑ. O στόχος της ήταν να αναπτυχθεί ένα απόλυτα φυσικό, μη αναβολικό προϊόν, το οποίο θα βελτιώσει τις επιδόσεις ενός αθλητή με τη βελτίωση του αερόβιου κατωφλιού και του ορίου του γαλακτικού οξέος. Ήθελαν επίσης να αναπτύξουν μια φόρμουλα που θα μπορούσε να μειώσει τον “ένοχο” που είναι γνωστό ως γαλακτικό οξύ. Ο στόχος τους ήταν να ενθαρρύνουν τον αθλητή να “Κάνουν Περισσότερα”.

Η Lifespan International US. αναγνωρίζει επίσης ότι οι αθλητές δεν επωφελούνται μόνο από τα προϊόντα, αλλά πρέπει επίσης να προστατεύουν την υγεία τους και το ανοσοποιητικό σύστημα από τα αυστηρά προγράμματα προπόνησης. Η γραμμή παραγωγής τηε εταιρίες διευρύνεται συνεχώς με σκευάσματα για τις αρθρώσεις, πολυβιταμίνες, ωμέγα, καθώς και πρωτεΐνη και γαλακτικά ποτά. Σημειώνεται πως τα προϊόντα Extreme Endurance ελέγχονται για απαγορευμένες ουσίες από τα μεγαλύτερα και πιο έμπειρα αθλητικά εργαστήρια δοκιμών στον κόσμο.

Περισσότερα για τα προϊόντα EXTREME ENDURANCE και on line αγορά στο www.xendurance.gr

Comments Off on Ενίσχυση με XENDURANCE more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

April 2020
M T W T F S S
« Mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930