Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Διάφορα

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ!!! Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2021

by on Sep.12, 2021, under Διάφορα

Πρώτος επίσημος μας αγώνας μαζί, Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2021, επεισοδιακή συμμετοχή μέχρι και το τελευταίο λεπτό πριν από την εκκίνηση (δεν μπορώ να περιγράψω τις λεπτομέρειες που μας έφεραν ως εκεί…), αλλά όλα καλά στον αγώνα και τερματισμός σε 1:25:36. Ευτυχώς είχαμε μαζί μας το καλύτερο support crew, τη μαμάκο που φρόντιζε τις λεπτομέρειες.

Καταρχάς η συμμετοχή και μόνο σε αυτή τη γιορτή του μαζικού αθλητισμού που ουσιαστικά έδωσε και το έναυσμα επανέναρξης τον μεγάλων αγώνων δρόμου μετά από 2 περίπου χρόνια για μας ήταν ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση. Πέρασαν κιόλας 30 μήνας από τον τελευταίο ημιμαραθώνιο Αθήνας και 22 μήνες από τον τελευταίο Μαραθώνιο στην Ελλάδα, μας είχε λείψει αυτό το κλίμα.

Μας αναστάτωσε βέβαια λίγο ο κύριος στα μεγάφωνα το πρωί πριν την εκκίνηση (η Αγγελική τρομάζει όταν ακούει κάποιον να μιλάει στα μεγάφωνα χωρίς να μπορεί να συνδυάσει από που προέρχεται η φωνή), αλλά όταν ξεκινήσαμε όλα καλά. Η Αγγελική ευχαριστήθηκε τη διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, έριξε και ένα υπνάκο κατά διαστήματα, αλλά όπου περνούσαμε από σημεία που είχε κόσμο και ειδικά μουσική, ξυπνούσε, χαιρετούσε και χειροκροτούσε. Από τα ξεχωριστά σημεία του αγώνα βέβαια ήταν και το πέρασμα από το cheering zone των adidas Runners Athens, Ο χαμός!

Σε μια σχετικά δύσκολη μέρα με πολύ υγρασία το πρωί, ο αθλητικός στόχος ήταν να τερματίσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε και παρά τη δεδομένη δυσκολία της διαδρομής με τις μεγάλες ανηφόρες (και αντίστοιχες κατηφόρες) ένας ρυθμός γύρω στο 4λ/χλμ έμοιαζε εφικτός. Εδώ πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που μας φώναζαν στη διαδρομή και ειδικά στο κομμάτι της ανηφόρας μας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αυτά τα 2 δυσκολότερα χλμ της διαδρομής δεν θα έβγαιναν έτσι ευχάριστα χωρίς τις δικές σας φωνές από απέναντι ενώ κατηφορίζατε. Μας συγκινήσατε και μας δώσατε ώθηση να συνεχίσουμε με την ίδια δύναμη και υπομονή μέχρι τον τερματισμό.

Στο τέλος αυτής της μέρας αισθάνομαι άδειος από δυνάμεις αλλά γεμάτος από συναισθήματα καθώς ο σκοπός μας φαίνεται να δικαιώνεται από την αποδοχή και την αγάπη που εισπράξαμε. Είπαμε ότι στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε για την προσπάθεια των παιδιών με σύνδρομο down και των γονιών τους να είναι εκεί έξω και να συμμετέχουν όπως μπορούν. Αυτά τα παιδιά με τη θετική του ενέργεια μπορούν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο, μαζί μπορούμε να κάνουμε αυτό τον κόσμο καλύτερο. Να είστε όλοι καλά και ραντεβού εκεί έξω στους επόμενους αγώνες.photo credits: George Spyros

special thanks σε όσους έβαλαν το δικό τους λιθαράκι βοήθειας σε αυτή την προσπάθεια

Comments Off on ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ!!! Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2021 more...

Virtual vs Reality

by on May.09, 2020, under Διάφορα

Αυτός ο Μάιος είναι ο μήνας της μεγάλης κόντρας του εικονικού με το πραγματικό, του ψηφιακού με το αναλογικό, της επαφής με την αποστασιοποίηση.

Η τεχνολογία μας έδωσε τη δυνατότητα να παραμείνουμε αθλητικά κοντά σε όλο το χρονικό διάστημα της καραντίνας με Virtual Races, Digital trainings, Video conferences … μπήκαν όλα μαζί στη ζωή μας και όπως φαίνεται θα μείνουν για αρκετούς μήνες ακόμα. Όμως τώρα έρχεται η ώρα που σιγά-σιγά θα πρέπει να επανέλθουμε στην πραγματικότητα, να αφιερώσουμε περισσότερες ώρες έξω στο δρόμο και λιγότερες στην οθόνη.

Αυτούς τους επόμενους μήνες όμως, η ευχή όλων είναι να εξομαλυνθεί πλήρως αυτή η κατάσταση και να επιστρέψουμε σε πραγματικούς αγώνες, ομαδικές προπονήσεις, κατ΄ ιδίαν συναντήσεις. Θα κρατήσουμε όση τεχνολογία μας χρειάζεται για να ενεργοποιήσουμε ξανά όλες αυτές τις δραστηριότητες που μας φέρνουν κοντά και δεν μας κρατάν σε απόσταση.

Καλό σαββατοκύριακο!

Comments Off on Virtual vs Reality more...

Μια εβδομάδα πριν τον μεγάλο αγώνα … η πιο σημαντική προπόνηση!

by on Sep.01, 2013, under Διάφορα

2013_09_01_Zofingen-preracePowerman Zofingen 1 week to go!

Τέτοια ώρα την επόμενη Κυριακή θα αγωνίζομαι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Διάθλου (Powerman Zofingen) στην Ελβετία, όμως σήμερα είναι η μέρα για την καθιερωμένη πιο σημαντική προπόνηση της προετοιμασίας … το Κυριακάτικο ρεπό μου!

Την Παρασκευή επέστρεψα από το Καρπενήσι. Η προετοιμασία πήγε πάρα πολύ καλά, έγιναν όσα έπρεπε να γίνουν με τον τρόπο που έπρεπε να γίνουν. Δεν πιστεύω ότι μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο και αισθάνομαι έτοιμος για τον μεγάλο αγώνα. Πλέον, προτεραιότητα έχει η ξεκούραση ώστε να είμαι φρέσκος και να αποδώσω και στον αγώνα.

Τι διαφορετικό έχει το Κυριακάτικο ρεπό, από τη συνηθισμένη μέρα ξεκούρασης της εβδομάδας που είναι η Δευτέρα? Αυτή την Κυριακή δεν κάνω τίποτα, ούτε δουλειά, ούτε προπόνηση …μόνο χαλάρωση, κάπου που πραγματικά μπορώ να χαλαρώσω. Αφού κατέβηκα από το βουνό, σήμερα θα έχει την τιμητική της η θάλασσα. Ξεκούραση ψυχής και σώματος.

Δεν έχω να πω περισσότερα για την ώρα και μάλλον δεν θα πω και τίποτα ακόμα μέχρι να πατήσω το πόδι μου στην Ελβετία. Από εκεί πιθανότατα θα έχει την επόμενη ενημέρωση για την πορεία προς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ως τότε.. να περνάτε καλά!

Comments Off on Μια εβδομάδα πριν τον μεγάλο αγώνα … η πιο σημαντική προπόνηση! more...

Το Active Physiotherapy επίσημος χορηγός …”σέρβις”!

by on May.10, 2013, under Διάφορα, Σκέψεις

activephysiotherapyΚαλές οι χορηγείς και τα δωράκια υλικού, αλλά εδώ μιλάμε για μια χορηγία ζωής ή θανάτου ή για να είμαι πιο ακριβής χορηγία ανακούφισης ή πόνου. “Σέρβις” σώματος….

Μετά από δυο χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας το το Κέντρο Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης, Active Physiotherapy, είναι φέτος χορηγός μου σε φυσικοθεραπευτικές συνεδρίες με στόχο να με κρατήσουν φρέσκο, ατραυμάτιστο αλλά ακόμα κι αν η κακή ώρα έρθει ….να με επαναφέρει το συντομότερο δυνατόν!

Το ότι τα τελευταία δυο χρόνια έχω καταφέρει να ξεπεράσω και να διαχειρίζομαι τους (μικρούς η μεγάλους) τραυματισμούς μου το χρωστάω σε μεγάλο βαθμό στον Τάσο Μαργαρίτη, υπεύθυνο λειτουργίας του Active Physiotherapy. Μιλάμε για ιστορίες ετών και πολύ πόνου που τελικά βρήκαν τον μάστορα τους, έτσι ώστε τώρα να μπορώ να αγωνίζομαι με επιτυχία και συνέπεια όλη τη σεζόν.

 

Λίγα λόγια για το Active Physiotherapy (από την ιστοσελίδα του κέντρου)

Το Κέντρο Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης, Active Physiotherapy, ιδρύθηκε το 2007. Ο υπεύθυνος λειτουργίας, Αναστάσιος Mιχ. Μαργαρίτης, δραστηριοποιείται στο χώρο παροχής υπηρεσιών φυσικοθεραπείας από το 1996 και με οδηγό τη γνώση και γνώμονα τον άνθρωπο επιδιώκει την βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενή.

Με ειδίκευση στην αντιμετώπιση και θεραπεία παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, εφαρμόζουμε τις μεθόδους της Χειροπρακτικής (manual therapy) και της Στεγνής Βελόνας (dry needling). Παράλληλα μέσω του σύγχρονου εξοπλισμού που διαθέτουμε, εστιάζουμε στην ολοκληρωμένη αποκατάσταση του ασθενούς, εφαρμόζοντας εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης που έχουν ως στόχο την επανεκπαίδευση του κινητικού ελέγχου (motor control), βασιζόμενοι στην τεχνική του Clinical Pilates.

Επιπρόσθετα αξιολογούμε και αναλύουμε ορθοδυναμικά τις πιθανές ανατομικές παραλλαγές και παθήσεις των κάτω άκρων. Όραμα μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενή αλλά και του κάθε ανθρώπου.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ – ΧΕΙΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
Διεύθυνση: ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ & ΛΕΩΝΙΔΑ 3 – ΠΛΗΣΙΟΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ
Τηλέφωνο: 2106049405 Κινητό: 6974942384
www.activephysiotherapy.com.gr

Comments Off on Το Active Physiotherapy επίσημος χορηγός …”σέρβις”! more...

Shimano R315, το απόλυτο παπούτσι ποδηλασίας

by on Mar.10, 2013, under Απόψεις, Διάφορα

Πριν λίγες μέρες παρέλαβα ένα ακόμα ειδικό δωράκι χορηγού, τα ποδηλατικά παπούτσια Shimano R315 από την εταιρία Ν.Μανιατόπουλος εισαγωγέα της Pearl Izumi (χορηγός μου ένδυσης) αλλά και της Shimano στην Ελλάδα. Όταν ζητούσα ένα καλό ποδηλατικό παπούτσι για προπόνηση, δεν φανταζόμουν πως θα μου έστελναν το καλύτερο τους!

Shimano315

Αυτό είναι το Shimano R315, το απόλυτο παπούτσι ποδηλασίας που τα έχει όλα! Πολύ σκληρή και άκαμπτη carbon σόλα, χαμηλό βάρος, άνετη εφαρμογή και άψογο δέσιμο με δυο κλασικά στραπ χαμηλά και ένα καλό “κλικαριστο” ψηλά. Ο τρόπος που αγκαλιάζει το πόδι το παπούτσι είναι εκπληκτικός και δεν θα το έλεγα έτσι εύκολα αυτό, αν την περίοδο της δοκιμής δεν ταλαιπωριόμουν από τενοντίτιδα πάνω από το μεγάλο δάκτυλο του δεξιού ποδιού και σε όλο το γκουντουπιε. Με κάθε άλλο παπούτσι ποδηλασίας ή τρεξίματος ένιωθα πίεση και πόνο … με αυτό το παπούτσι δεν ένιωσα τίποτα!

Σε αυτό το θέμα σίγουρα παίζει το ρόλο του και η επιπλέον δυνατότητα για “custom fit”, προσαρμογή δηλαδή της σόλας στο πέλμα του αναβάτη. Για κάποιον σαν κι εμένα που έχω τέτοια πόδια ώστε να αναγκάζομαι πολλές φορές να φοράω διαφορετικό παπούτσι στο ένα πόδι και διαφορετικό στο άλλο, καταλαβαίνετε τι ανακούφιση είναι.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι σχεδιασμένο κυρίως για αγωνιστική χρήση και έχει ειδική σχεδίαση με καλό εξαερισμό και αεροδυναμική. Για Ανοιξη/Καλοκαίρι αυτό θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα, όμως ενδεχομένως για αυτό το λόγο να μην είναι και το καλύτερο για χειμερινή χρήση με το κρύο. Υπάρχει όμως λύση και σε αυτό! Στο πακέτο μου ήρθαν μαζί σετάκι και τα χειμερινά καλύμματα Shimano Tarmac H20. Εξαιρετικά αντιανεμικα και ημιαδιάβροχα καλύμματα, ιδανική επιλογή για τις χειμερινές προπονήσεις. Όσο ακόμα τα κάνει τα κρύα του και τις βροχές θα μου χρειαστούν. Ειδικά επειδή έχω και μια ευαισθησία στα κάτω άκρα που κρυώνουν εύκολα.

Το παπούτσι είναι μακράν ότι καλύτερο έχω φορέσει από ποδηλατικά. Είναι ιδανική επιλογή για προπόνηση και αγώνες ποδηλασίας, όμως θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα και για αγώνες τρίαθλου/διάθλου μεγάλων αποστάσεων (ironman, half, powerman). Ήδη έχω αρχίσει να με βλέπω να πατάω πάνω σε αυτό στην απαιτητική διαδρομή (150χλμ , 2500μ θετική υψομετρική διαφορά) του παγκοσμίου πρωταθλήματος διάθλου στον Σεπτέμβρη στο Zofingen.

 

Comments Off on Shimano R315, το απόλυτο παπούτσι ποδηλασίας more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031