Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Η Ψυχή στο Μαραθώνα, έτοιμη για την εκκίνηση…

by on Nov.08, 2020, under Αρθρογραφία, Σκέψεις

Έρημη πόλη, έρημη εκκίνηση, που είναι όλοι…

Ξέρω τι σκέφτεστε οι περισσότεροι, ξέρω που θα θέλατε να ήμασταν αυτό το σαββατοκύριακο, και ξέρω πως κανείς δεν θα ήθελε αυτές τις μέρες να τρέχει μόνος του.

Κανονικά θα ετοιμαζόμασταν για τη μεγάλη γιορτή του Μαραθωνίου της Αθήνας. Θα είχαμε πάρει το αριθμό μας από το κέντρο εγγραφών, θα είχαμε κάνει τη βόλτα μας στην Marathon expo. Σήμερα θα διεξαγόταν ο αγώνας των 10χλμ στο κέντρο της Αθήνας. Κανονικά, θα είχαμε την προσμονή για τη μεγάλη μάζωξη στην εκκίνηση του αγώνα των αγώνων της Ιστορίας. Στην εκκίνηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών…

Τη φετινή χρονιά, με όλα τα στραβά που συνέβησαν και κυρίως με την πανδημία που μας έπληξε, προπονηθήκαμε με την ελπίδα ότι θα καταφέρναμε να βρεθούμε όλοι στην εκκίνηση του αγώνα. Εκεί θα θέλαμε να είμαστε αύριο, γι’ αυτό προετοιμαστήκαμε και με αυτή την αισιοδοξία για άλλη μια χρονιά ονειρευόμασταν και τον τερματισμό μας στο Καλλιμάρμαρο.

Μετά την οριστική ματαίωση του αγώνα τον προηγούμενο μήνα, τελικά η έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας, έμελλε να αναγκάσει την κυβέρνηση να επιβάλει από αυτό το Σάββατο γενικευμένο lockdown στη χώρα και νέα πολύ περιοριστικά μέτρα κίνησης. Τραγική ειρωνεία του συμβολισμού της συγκεκριμένης μέρας για όλους τους Έλληνες Μαραθωνοδρόμους που αύριο όχι μόνο δεν θα βρεθούν όλοι μαζί στον Μαραθώνα, αλλά υποχρεώνονται να στείλουν sms, απλά για να βγουν να τρέξουν έξω από το σπίτι τους.

Ξέρω πως αυτή την Κυριακή, όλοι θα βγούμε να τρέξουμε σε κάποιον δρόμο, είτε για την καθημερινή μας διαδρομή, είτε στα πλαίσια της συμμετοχής μας στον Virtual Μαραθώνιο Αθηνών, αλλά όλοι θα έχουμε τον ίδιο κόμπο στο λαιμό θα αισθανόμαστε το ίδιο κενό. Κάτι θα μας λείπει, αλλά από κάπου θα λείπουμε κι εμείς.

Η εκκίνηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου θα είναι έρημη, θα λείπουν οι φωνές, θα λείπουν οι μουσικές, θα λείπουν οι δρομείς, θα λείπουν οι 15.000 καρδιές που θα χτυπούν δυνατά περιμένοντας το “μπάμ”. Όμως όπου κι αν είναι ο καθένας από εμάς αυτή την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, ξέρω πως η ψυχή του θα είναι στο Μαραθώνα έτοιμη για την εκκίνηση. Γι’ αυτό προετοιμάστηκε…

Καλή επιτυχία σε όλους τους φίλους που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους αύριο και όλες τις επόμενες μέρες, έστω και μοναχικά στα πλαίσια τους Virtual Athens Marathon. Καλή δύναμη σε όλους τους φίλους, συναθλητές, δρομείς που θα συνεχίσουν να γράφουν χιλιόμετρα για την ψυχή τους. Το μεγάλο μας ραντεβού απλά αναβάλλεται γα ένα χρόνο ακόμα. Στις 14 Νοεμβρίου του 2021 να είμαστε όλοι εκεί υγιείς και δυνατοί, να είμαστε όλοι εκεί ψυχή τε και σώματι αυτή τη φορά.

Γρηγόρης Σκουλαρίκης
Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Ακολουθείστε με
web: www.duathlon.gr
facebook: grigoris.skoularikis
twitter: SpeedyPowerman
Instagram: speedypowerman
Youtube: Grigoris Skoularikis


Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031