Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ!!! Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2021

by on Sep.12, 2021, under Διάφορα

Πρώτος επίσημος μας αγώνας μαζί, Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2021, επεισοδιακή συμμετοχή μέχρι και το τελευταίο λεπτό πριν από την εκκίνηση (δεν μπορώ να περιγράψω τις λεπτομέρειες που μας έφεραν ως εκεί…), αλλά όλα καλά στον αγώνα και τερματισμός σε 1:25:36. Ευτυχώς είχαμε μαζί μας το καλύτερο support crew, τη μαμάκο που φρόντιζε τις λεπτομέρειες.

Καταρχάς η συμμετοχή και μόνο σε αυτή τη γιορτή του μαζικού αθλητισμού που ουσιαστικά έδωσε και το έναυσμα επανέναρξης τον μεγάλων αγώνων δρόμου μετά από 2 περίπου χρόνια για μας ήταν ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση. Πέρασαν κιόλας 30 μήνας από τον τελευταίο ημιμαραθώνιο Αθήνας και 22 μήνες από τον τελευταίο Μαραθώνιο στην Ελλάδα, μας είχε λείψει αυτό το κλίμα.

Μας αναστάτωσε βέβαια λίγο ο κύριος στα μεγάφωνα το πρωί πριν την εκκίνηση (η Αγγελική τρομάζει όταν ακούει κάποιον να μιλάει στα μεγάφωνα χωρίς να μπορεί να συνδυάσει από που προέρχεται η φωνή), αλλά όταν ξεκινήσαμε όλα καλά. Η Αγγελική ευχαριστήθηκε τη διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, έριξε και ένα υπνάκο κατά διαστήματα, αλλά όπου περνούσαμε από σημεία που είχε κόσμο και ειδικά μουσική, ξυπνούσε, χαιρετούσε και χειροκροτούσε. Από τα ξεχωριστά σημεία του αγώνα βέβαια ήταν και το πέρασμα από το cheering zone των adidas Runners Athens, Ο χαμός!

Σε μια σχετικά δύσκολη μέρα με πολύ υγρασία το πρωί, ο αθλητικός στόχος ήταν να τερματίσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε και παρά τη δεδομένη δυσκολία της διαδρομής με τις μεγάλες ανηφόρες (και αντίστοιχες κατηφόρες) ένας ρυθμός γύρω στο 4λ/χλμ έμοιαζε εφικτός. Εδώ πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που μας φώναζαν στη διαδρομή και ειδικά στο κομμάτι της ανηφόρας μας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αυτά τα 2 δυσκολότερα χλμ της διαδρομής δεν θα έβγαιναν έτσι ευχάριστα χωρίς τις δικές σας φωνές από απέναντι ενώ κατηφορίζατε. Μας συγκινήσατε και μας δώσατε ώθηση να συνεχίσουμε με την ίδια δύναμη και υπομονή μέχρι τον τερματισμό.

Στο τέλος αυτής της μέρας αισθάνομαι άδειος από δυνάμεις αλλά γεμάτος από συναισθήματα καθώς ο σκοπός μας φαίνεται να δικαιώνεται από την αποδοχή και την αγάπη που εισπράξαμε. Είπαμε ότι στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε για την προσπάθεια των παιδιών με σύνδρομο down και των γονιών τους να είναι εκεί έξω και να συμμετέχουν όπως μπορούν. Αυτά τα παιδιά με τη θετική του ενέργεια μπορούν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο, μαζί μπορούμε να κάνουμε αυτό τον κόσμο καλύτερο. Να είστε όλοι καλά και ραντεβού εκεί έξω στους επόμενους αγώνες.



photo credits: George Spyros

special thanks σε όσους έβαλαν το δικό τους λιθαράκι βοήθειας σε αυτή την προσπάθεια


Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031