Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Archive for December, 2012

Μια γεμάτη χρονιά φεύγει … μια νέα περιμένει να γεμίσει

by on Dec.29, 2012, under Μνήμες, Σκέψεις

ΗGrigoris Skoularikis duathlon 2012 run αντίστροφη μέτρηση για τον αποχαιρετισμό του 2012 έχει ξεκινήσει κι εγώ κάνω τον προσωπικό μου απολογισμό. Στο τέλος αυτής της χρονιάς, αυτό που μου έχει μείνει στο μυαλό είναι πως ήταν η πιο γεμάτη μου χρονιά. Γεμάτη με αγώνες, επιτυχίες και αποτυχίες, γεμάτη με προσπάθειες!

Έκανα σχεδόν όλα όσα ήθελα φέτος, αν και όχι όλα όσο καλά θα ήθελα. 18 αγώνες συνολικά και συγκεκριμένα:

– 4 αγώνες διάθλου, εκ των οποίων 3 στην Ελλάδα που κέρδισα (ανάμεσα τους και το πανελλήνιο πρωτάθλημα) και το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ελβετία που ήμουν 17ος.

– 4 αγώνες τριάθλου με μια πρώτη θέση, δυο τρίτες θέσεις και μια τέταρτη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα (πάντα μιλάμε για γενική κατάταξη)

– 6 “μικρούς” (5-15χλμ) αγώνες δρόμου, με πιο σημαντικό το πανελλήνιο ανωμάλου δρόμου (17η θέση)

– 2 Μαραθώνιους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι οποίοι τερμάτισαν σε σχεδόν ίδιο χρόνο 2:45:09 και 2:45:12 αν και με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

– 2 αγώνες ποδηλασίας

(τo αναλυτικο αγωνιστικό μου πρόγραμμα του 2012 μπορείτε να το δείτε εδω)

 

Θεωρώ πως ο καλύτερος μου αγώνας ήταν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου, ενώ ο χειρότερος μου αγώνας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Διάθλου. Η συμμετοχή έχει αξία πάντα, αλλά τελικά κρινόμαστε από το αποτέλεσμα σε σχέση με τις προσδοκίες που έχουμε από κάθε αγώνα. Στο Πανελλήνιο εκπλήρωσα με ακρίβεια τους στόχους μου απόδοσης και επίδοσης, στο Παγκόσμιο απέτυχα να τους πλησιάσω καν.

Αγώνες που ήθελα να κάνω αλλά δεν τα κατάφερα ήταν το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου που το έχασα εξαιτίας ενός χαζού τραυματισμού και το “νέο” Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου που δεν μου χώρεσε στο πρόγραμμα τον Μάιο.

Ήθελα κι ένα ατομικό ρεκόρ στο Μαραθώνιο, αλλά δε μου έκατσε δυο φορές που προσπάθησα φέτος. Τουλάχιστον επέδειξα αξιοσημείωτη σταθερότητα/σιγουριά στους “μικρούς” αγώνες που έτρεξα (οτιδήποτε μέχρι και δυο ώρες αγώνα). Προφανώς θα πρέπει αυτό να το επιδεικνύω και στους μεγαλύτερους σε διάρκεια αγώνες.

Από τα μεγάλα κέρδη της φετινής χρονιάς θεωρώ την επιστροφή μου στο αγωνιστικό τρίαθλο, κάτι που είχα να κάνω ουσιαστικά από το 2004. Αν θέλω να το συνεχίσω αυτό βέβαια ξέρω πως πρέπει να προπονηθώ και λίγο πιο συστηματικά στην κολύμβηση.

Έκανα πολλά… περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά και αισθάνομαι ευτυχής που κρατήθηκα όσο μπορούσα υγιής για να τα καταφέρω. Οι τραυματισμοί δεν έλειψαν και φέτος, αλλά τουλάχιστον δεν με άφησαν εκτός για μεγάλα διαστήματα.

Η χρονιά τελείωσε λοιπόν, την αποχαιρετώ γεμάτος και περιμένω με ανυπομονησία την επόμενη. Ξεκουράστηκα αρκετά το Νοέμβρη μετά τον Κλασικό Μαραθώνιο και εδώ και μερικές βδομάδες έχω ξεκινήσει τη βασική μου προετοιμασία για το 2013. Τι ετοιμάζω γι’αυτο … υπομονή και σύντομα θα έχουμε και τα αποκαλυπτήρια της νέας χρονιάς! Ως τότε, Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους!

2012_09_30_Schinias-bike Grigoris Skoularikis

Comments Off on Μια γεμάτη χρονιά φεύγει … μια νέα περιμένει να γεμίσει more...

Έναρξη χορηγίας από την High5

by on Dec.27, 2012, under Διάφορα

High5Παραμονή Χριστουγέννων επισημοποιήσαμε με την High5 την χορηγία μου με τα απαραίτητα ενεργειακά συμπληρώματα διατροφής για το 2013. Ενεργειακά Τζελάκια, Μπάρες, Ποτά και ότι χρειάζομαι να φάω και να πιω στις ώρες που βρίσκομαι στο δρόμο. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Θοδωρή Ζάχο και την εταιρία του InspireSports (Βιθυνίας 19 Νέα Σμύρνη. Τηλ 2104942111, www.highfive.gr) που χωρίς δισταγμό προσφέρθηκε να με βοηθήσει. Ήδη πήρα και τα πρώτα μου δωράκια όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, έτοιμα τα εφόδια για τις πρωτες προπονήσεις του 2013!

Η High5 είναι μια βρετανική εταιρία αφοσιωμένη στην παροχή διατροφικών προϊόντων για αγωνίσματα αντοχής με επιστημονική επιμέλεια, 100% απόδοση, με φυσικές και νόστιμες γεύσεις.. Σχεδιάζουμε, αναπτύσσουμε και κατασκευάζουμε τα δικά μας προϊόντα ώστε να εξασφαλίσουμε πως αποτελούν την κορυφή στη τεχνολογία διατροφής. Τα προϊόντα High5 (μπάρες, τζελ, ποτά) χρησιμοποιούνται από κορυφαίους αθλητές παγκοσμίων στα πιο δύσκολα αγωνίσματα. Αν θες να βελτιώσεις ταχύτητα και αντοχή, να ξεπεράσεις τα όρια σου, να ανεβάσεις την ενέργεια σου, να αυξήσεις την καύση λίπους, να βελτιωθείς τις αθλητικές σου επιδόσεις, να επιταχύνεις την αποκατάσταση σου μετά την άσκηση …. τότε μπορείς να βασιστείς στην High5 που πάντα έχει νέα και καινοτόμα προϊόντα να σου προτείνει.

high5 sponsors Grigoris Skoularikis

Comments Off on Έναρξη χορηγίας από την High5 more...

Ο Άγιος Βασίλης της Pearl Izumi ήρθε λίγο νωρίτερα

by on Dec.26, 2012, under Διάφορα

Γιορτάρες μέρες και σαν παιδί κι εγώ περιμένω τον Άγιο Βασίλη να μου φέρει τα δώρα μου. Φέτος η Pearl Izumi μου τον έστειλε λίγο νωρίτερα, από την προηγούμενη εβδομάδα, για να μου φέρει τα πρώτα καλούδια που είχα ζητήσει από την εταιρία που μου χορηγεί ποδηλατικά και τριαθλητικά είδη ένδυσης και υπόδησης. Το πρώτο πακετάκι λοιπόν περιελάμβανε ποδηλατικά τζάκετ, μπλούζα, γάντια, σκούφο και ένα καλό ζευγάρι αγωνιστικές κάλτσες να έχουμε έτοιμο…

Ευχαριστώ Pearl Izumi!

Pearl Izumi presents Pearl Izumi presents

Comments Off on Ο Άγιος Βασίλης της Pearl Izumi ήρθε λίγο νωρίτερα more...

Ευρωπαϊκό Διάθλου 2013 μόνο Long και κριτήριο πρόκρισης για τα World Games!

by on Dec.23, 2012, under Ενημέρωση, Σκέψεις

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τριάθλου δεν κατάφερε να βρει χώρα πρόθυμη να διοργανώσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Διάθλου της κανονικής απόστασης (10-40-5) και έτσι το ενδιαφέρον του ευρωπαϊκού διάθλου θα εστιαστεί μόνο σε μια διοργάνωση το 2013 και αυτή θα είναι το Powerman της Ολλανδίας στις 21 Απριλίου , όπου και θα γίνει το ευρωπαϊκού πρωτάθλημα διάθλου μεγάλης απόστασης (15-60-7,5) και μαζί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σπριντ της κατηγορίας Junior (5-20-2,5).

Το πιο σημαντικό νέο πάντως που προέκυψε από αυτήν την συμφωνία είναι πως ο αγώνας μεγάλης απόστασης των elite στην Ολλανδία θα αποτελέσει κριτήριο πρόκρισης για τα World Games που θα γίνουν τον Ιούλιο το 2013 στο Cali της Κολομβίας και το Δίαθλο θα βρίσκεται στο πρόγραμμα τους. Να σημειώσουμε πως τα World Games διεξάγονται υπό την αιγίδα της ΔΟΕ και ουσιαστικά αφορούν αθλήματα και αγωνίσματα που δεν χωρούν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι αναμνήσεις μου δεν είναι οι καλύτερες από τον τραυματικό αγώνα του 2011 στην Ολλανδία, όμως η πρόκληση είναι διπλή πλέον και σκοπεύω να είμαι εκεί για το καλύτερο δυνατόν ανάμεσα στους καλύτερους και πιο σκληρούς διαθλητές της Ευρώπης.

 

Comments Off on Ευρωπαϊκό Διάθλου 2013 μόνο Long και κριτήριο πρόκρισης για τα World Games! more...

Επίσκεψη στην Κιβωτό του Κόσμου και Δημοπρασία Αγάπης με την Bike Pure

by on Dec.15, 2012, under Εμπειρίες

bike pure @ kivotos tou kosmou, Grigoris Skoularikis

Επίσκεψη στην Κιβωτό του Κόσμου και Δημοπρασία Αγάπης με την Bike Pure

Σήμερα, Σάββατο 15/12/2012, βρέθηκα μέσω πρωτοβουλίας την Bike Pure στην Κιβωτό του Κόσμου. Η συνάντηση είχε κανονιστεί από τον υπεύθυνο της Bike Pure στην Ελλάδα Κωστή Ξηρογιάννη και το παρόν έδωσαν εκτός από εμένα, οι πρωταθλητές του τριάθλου Βασίλης Κρομμύδας, Ντενίζ Δημάκη, Ζαρίνα Κόπινα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του ΜΤΒ Περικλής Ηλίας και άλλοι αθλητές της ποδηλασίας.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» (www.kivotostoukosmou.org) είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού στο κέντρο της Αθήνας, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς.

Η «Bike Pure» (www.bikepure.org) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός προωθεί μια πραγματικά ηθικά καθαρή ποδηλασία σε παγκόσμιο επίπεδο και ενθαρρύνει αθλητές και ποδηλατικές ομάδες να συνταχτούν με τις αξίες της: Σεβασμός και υπακοή στους κανόνες ποδηλασίας – Συναγωνισμός με τις φυσικές ικανότητες των αθλητών – Ευγενή άμιλλα – Αθλητισμός χωρίς χρήση απαγορευμένων ουσιών .

Με τους συναθλητές μου είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά την πραγματικά καταπληκτική δουλειά που γίνεται στην Κιβωτό δίνοντας ελπίδα και προοπτική σε αυτά τα λιγότερα τυχερά παιδιά. Από πλευράς μας στα πλαίσια αυτής της επίσκεψης προσφέραμε το κατά δύναμιν σε απαραίτητα υλικά αγαθά, όμως οι ανάγκες του ιδρύματος είναι τέτοιες που τίποτα δεν είναι αρκετό και χρειάζονται συνέχεια ενίσχυση.

Φυσικά ο καθένας από εμάς μπορεί να συνεισφέρει όσο μπορεί. Το ίδρυμα έχει συγκεκριμένες ανάγκες:

– Φάρμακα:  παιδικές αντιβιώσεις, δερματικές κρέμες, αντιβηχικά σιρόπια, αντιφθειρικά,  αντιπυρετικά σε χάπια, αναλγητικά, θερμόμετρα, αντισταμηνικά, χάπια για την πίεση, για την χοληστερίνη και τον σακχαρώδη διαβήτη.

– Τρόφιμα:  γαλακτοκομικά παντός τύπου (φρέσκο γάλα), κρεατικά, ψαρικά παντός τύπου, ψωμί του τοστ, τυρί, ζαμπόν, ατομικοί χυμοί, σνακ  παντός τύπου για τα σχολεία των παιδιών

– Απορρυπαντικά:  ατομικής υγιεινής, καθαριστικά χώρου, χαρτικά (χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας) σακούλες σκουπιδιών μικρές και μεγάλες.

– Γραφική ύλη, σχολικά είδη, χαρτί Α4

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις δυνατότητες δωρεάς θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ιδρύματος www.kivotostoukosmou.org

 

 

Η Δημοπρασία Αγάπης

Στα πλαίσια της προσπάθειας ενίσχυσης της Κιβωτού, οι αθλητές της Bike Pure πήραμε την πρωτοβουλία και αποφασίσαμε να βγάλουμε στο σφυρί κάποια συλλεκτικής αξίας προσωπικά μας αθλητικά αντικείμενα, που έχουμε χρησιμοποιήσει ως επί το πλείστον σε διεθνής διοργανώσεις. Εκτός από εμένα θα δημοπρατηθούν αντικείμενα του παγκόσμιου πρωταθλητή Περικλή Ηλία, της πρωταθλήτριας του  ΜΤΒ Βάσω Λαζοπούλου και των “Olympian” του τριάθλου Βασίλη Κρομμύδα, Ντενιζ Δημάκη. Όλα τα έσοδα από τη δημοπρασία θα δοθούν στην Κιβωτό του Κοσμου.

Το Cyclist.gr παρέχει το χώρο στο Χολαργό (Λεωφόρος Μεσογείων 298) την Τετάρτη 19/12/2012 στις 20:00, θέλοντας να συμβάλλει στην προσπάθεια των παιδιών και σας καλούμε όλους να παρευρεθείτε, να γνωρίσετε από κοντά τους αθλητές, να δείτε τα αντικείμενα αλλά και να συμμετέχετε στην Δημοπρασία!

Από πλευράς μου θα δώσω τα παπούτσια του τρεξίματος με τα οποία συμμετείχα και τερμάτισα στο 1ο μου παγκόσμιο πρωτάθλημα διάθλου, στο Powerman Zofingen 2011 (10-150-30). Αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή Έλληνα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα διάθλου μεγάλης απόστασης και ο πρώτος ελληνικός τερματισμός στον ιστορικό και πολύ δύσκολο αγώνα του Zofingen. Τα παπούτσια που έτρεξαν στον συγκεκριμένο αγώνα 40χλμ είναι τα adidas adios και εκτός από το Powerman Zofingen έχουν χρησιμοποιηθεί σε μόνο άλλον ένα αγώνα, στο Δίαθλο τον “triathlon friends”τον Γενάρη του 2012 όπου και κέρδισα.

Αν υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιον που δεν θα μπορέσει να είναι την Τετάρτη στο κατάστημα του cyclist.gr μπορεί να μου το εκδηλώσει στο email μου (grigoris@runningnews.gr), μαζί με το χρηματικό ποσό που θέλει να δώσει. Αν υπάρξει ενδιαφέρον από πολλούς φίλους προφανώς και θα υπάρξει ενημέρωση για τις αντίστοιχες προσφορές και επιπλέον θα ορίσουμε τιμή εκκίνησης στο cyclist την ανώτερη που θα έχει δοθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή.

* Περισσοτερες φωτογραφίες από την επισκεψη μας και “ποζες” από τα παπούτσια (με υπογραφή πλέον) δείτε εδω: https://www.facebook.com….016619

** Φωτογραφίες απο τα παπούτσια στην δράση του Zofingen δειτε εδώ: https://www.facebook.com/a…016619

 

Grigoris Skoularikis shoes

 

Comments Off on Επίσκεψη στην Κιβωτό του Κόσμου και Δημοπρασία Αγάπης με την Bike Pure more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

December 2012
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31