Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Archive for February, 2011

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου 2011: Αποστολή εξετελέσθη!

by on Feb.26, 2011, under Αγώνες, Απόψεις, Αρθρογραφία, Εμπειρίες

21/2/2011, Ελληνικό
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου 2011
Αποστάσεις 10 – 40 – 5 χλμ
1η θέση και Πρωταθλητής Ελλάδος!

Αυτή η διοργάνωση τα τελευταία χρόνια που συμμετέχω με αγχώνει λίγο. Είναι ο αγώνας μου, πως να το κάνουμε. Ειδικά φέτος, ήμουν πιο αγχωμένος από ποτέ, όχι τόσο γιατί δεν ήμουν εγώ σίγουρος για τον εαυτό μου, αλλά κυρίως γιατί ήταν όλοι οι υπόλοιπο ήταν πολύ σίγουροι για μένα. Τελικά είναι κάπως δύσκολο να συμμετέχεις σε έναν αγώνα σαν φαβορί και να περιμένουν όλοι από εσένα να κερδίσεις άνετα! Μάλλον πολλές φορές ξεχνάμε πως ένας τέτοιος αγώνας διάθλου είναι εξ’ ορισμού πολύ δύσκολος, επίπονος και συχνά απρόβλεπτος.

Ευτυχώς κατάφερα να επιβεβαιώσω τα προγνωστικά και να κερδίσω κάνοντας και φέτος έναν καλό, σταθερό και ελεγχόμενο αγώνα. Η συνολική μου επίδοση ήταν 1 ώρα 51 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα. Η αλήθεια είναι πως ήλπιζα να κατέβω την 1:50 όμως δεν ήμουν στο αγώνα τόσο καλά. Ίσως δεν ήμουν φρέσκος αρκετά μετά από την βαριά χειμερινή προετοιμασία που προηγήθηκε, ίσως να με επηρέασε και το γεγονός πως δεν έκανα καλό ζέσταμα. Τέλος πάντων, αυτά είναι λεπτομέρειες και δικαιολογίες, σημασία έχει η νίκη και η επιστροφή στην κορυφή μετά το 2008 (το 2009 δεν έτρεξα, το 2010 ήμουν 2ος πίσω από τον Βασίλη Κρομμύδα).

Ο αγώνας έτσι κι αλλιώς δεν είχε μεγάλη συμμετοχή και ο μόνος αξιόλογος συναγωνισμός θα ήταν από τον Δημήτρη Παππά, έναν από τους παλιούς του αθλήματος, ο οποίος όμως πλέον το έχει ρίξει στη ποδηλασία με αποτέλεσμα να είναι από τους κορυφαίους ποδηλάτες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Εντούτοις συνεχίζει να κάνει και τρέξιμο και ήξερα πως θα ήταν πολύ δυνατός σε αυτό τον αγώνα. Η αλήθεια είναι πως ο Δημήτρης ήταν ο καλύτερος συναγωνισμός που θα μπορούσα να έχω σε αγώνα διάθλου στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και ο τελικός χρόνος του, από τις καλύτερες επιδόσεις που έχουν γίνει ποτέ σε αυτόν τον αγώνα το επιβεβαιώνει. Αφού ο Βασίλης Κρομμύδας φαίνεται πως αποχώρησε οριστικά μετά την τιμή που μας έκανε πέρσι να αγωνιστεί ξανά, δεν πιστεύω πως υπάρχει άλλος αθλητής στην Ελλάδα που θα μπορούσε να συνδυάσει τρέξιμο και ποδηλασία τόσο καλά, όσο ο Δημήτρης. Βεβαίως δεν είναι κορυφαίος δρομέας, όμως είναι κορυφαίος ποδηλάτης και το συνολικό του αποτέλεσμα θα ήταν πολύ κοντά στο δικό μου, που συνδυάζει και τα δυο αθλήματα με πιο μετριασμένο τρόπο. Μακάρι να είχαμε κι άλλους δυνατούς αθλητές στον αγώνα, να έχουμε περισσότερο συναγωνισμό, όμως δεν δυστυχώς δεν είχαμε.

Ξεκίνησα τον αγώνα με δυνατό τρέξιμο, όπως μου αρέσει σε τέτοιους αγώνες, αλλά απελπιστικά μόνος σε όλη τη διαδρομή. Το χρονόμετρο στο τέλος των 10χλμ έδειχνε 34:08, πήρα το ποδήλατο και ξεκίνησα για την ποδηλασία. Είχα ήδη 2,5 λεπτά διαφορά από τον Δημήτρη και στόχος θα ήταν να παραμείνω μπροστά και να μην με προσπεράσει. Συνέχιζα να ποδηλατώ σταθερά και δυνατά, χωρίς ωστόσο να πιέζομαι πάρα πολύ, έχοντας πάντα στο μυαλό μου πως είναι κάπου εκεί πίσω και μειώνει τη διαφορά. Δυστυχώς δεν ήξερα πόσο ίσως ήταν και σε καμιά στροφή δεν μου είπε και κανείς από τους δικούς μου έξω τι γινόταν πιο πίσω. Η διαφορά μειωνόταν συνέχεια, όμως εγώ δεν το ήξερα και είχα ήδη μπει στην τελευταία στροφή άνετος. Κάπου εκεί ήταν που κατάλαβα πως με είχε πλησιάσει αρκετά ώστε να τον βλέπω στις μεγάλες ευθείες πίσω. Πάραυτα δεν με πρόλαβε και μπήκα στην περιοχή αλλαγών παραμένοντας επικεφαλής. Η ποδηλασία ολοκληρώθηκε γύρω στα 57,5 λεπτά (για την ακρίβεια είναι 37χλμ κι όχι 40), κάτι που ήταν περισσότερο από 2 λεπτά πιο γρήγορα από το αντίστοιχο κομμάτι πέρσι. Στο 2ο τρέξιμο ήμουν αρκετά σφιγμένος αλλά πάραυτα μπορούσα πιάσω έναν ρυθμό στο 3:40/χλμ ώστε να μεγαλώσω εκ νέου τη διαφορά από τον Δημήτρη και να ολοκληρώσω το δεύτερο 5άρι σε 18:20 και τον αγώνα σε 1:51:18. Αποστολή εξετελέσθη! Πρωταθλητής Ελλάδας Διάθλου 2011!

Αρκετά όμως με αυτόν τον αγώνα, περισσότερες αναλύσεις δεν έχουν κανένα νόημα. Ήταν απλώς ένα καλό τεστ και μια τυπική υποχρέωση προς τον εαυτό μου. Σημασία πλέον έχουν οι εξορμήσεις μου στους μεγάλους αγώνες διάθλου Powerman του εξωτερικού. Ολλανδία 17/4, Γερμανία 22/5. Βέλγιο 7/8 και Ελβετία 4/9. Εκεί θα δούμε πραγματικά “τι ψάρια πιάνουμε” με αντιπάλους μερικούς από τους καλύτερους διαθλητές του Κόσμου.

Προς το παρόν πάντως ακολουθούν μερικά εγχώρια τεστάκια στο τρέξιμο. Αύριο (27/2) έχουμε πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου και στις 13 Μαρτίου τον αγώνα 20χλμ του ΣΔΥΑ. Ένας πρώτος κύκλος προετοιμασίας έκλεισε κι αφού ξεκουράστηκα όλη αυτή τη βδομάδα, ένας καινούριος ξεκινάει από Δευτέρα.

Πριν κλείσω, θα ήθελα να κάνω και μια ιδιαίτερη αναφορά στην αδερφή μου τη Χαρά που συμμετείχε σε σύνθετο αγώνα μετά από 6 χρόνια και αγωνίστηκε πολύ καλά για να πάρει τη δεύτερη θέση στις γυναίκες πίσω από τη φίλη μας τη Λουκία Λουκοπούλου. Ήταν μια πολύ ελπιδοφόρα επιστροφή και ελπίζω να έχει ανάλογη συνέχεια. Προς το παρόν έχουμε κλείσει να έρθει μαζί στον αγώνα της Γερμανίας να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και να αποκτήσει εμπειρίες. Σίγουρα, αν θέλει να ασχοληθεί σοβαρά μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα.

Δείτε επίσης:

Περισσόερα για τον αγώνα εδώ:
http://www.triathlon.gr/?id=302

Φωτογραφίες γενικά, εδω:
http://www.runningnews.gr/?id=8624

Προσωπικά άλμπουμ φωτογραφιών στο facebook: 1ο Αλμπουμ εδω , 2ο Αλμπουμ εδω

Comments Off on Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου 2011: Αποστολή εξετελέσθη! :, , more...

Photos: National (GRE) Duathlon Championship 2011

by on Feb.26, 2011, under Multimedia, Φωτογραφίες

2011 Duathlon National (GRE) Championsip
20/2/2011, Elliniko, 10km run –  40km bik – 5km run
1st place!

Two photo-albums on facebook

1st Album here

2nd Ambum here

 

 

Comments Off on Photos: National (GRE) Duathlon Championship 2011 more...

Σκουλαρίκης και Λουκοπούλου πρωταθλητές στο Δίαθλο

by on Feb.21, 2011, under Αγώνες, Αθλητές, Ενημέρωση

Αναδημοσίευση απο www.triathlon.gr

Διεξήχθη χτες (Κυριακή 20/2) στο Ελληνικό το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου, όλων των κατηγοριών Μεγάλοι πρωταγωνιστές της διοργάνωσης ήταν ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης και η Λουκία Λουκοπούλου που αναδείχθηκαν πανελληνιονικες σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα. Οι δυο αθλητές του Θησέα Ζωγράφου ξεχώρισαν από την αρχή στην μεγάλη απόσταση 10-40-5, αν και η αλήθεια είναι πως δεν είχαν αντάξιο συναγωνισμό.

Στους άνδρες τουλάχιστον μπήκε εκτός συναγωνισμού στον αγώνα μια “παλιοσειρά” ο Δημήτρης Παππάς που καταδίωκε συνέχεια στον Σκουλαρίκη έτσι ώστε να έχει λίγο ενδιαφέρον ο αγώνας. Το πρώτο 10αρι ο Σκουλαρίκης το ολοκλήρωσε σε 34:08 με τον Παππά να ακολουθεί 2,5 λεπτά αργότερα με 36:40. Το σκηνικό στο ποδηλασία αντιστράφηκε με τον Παππά που πλέον είναι από τους καλύτερους χρονομετρίστες στην Ελλάδα να μειώνει τη διαφορά, χωρίς ωστόσο να προλαβαίνει τον Σκουλαρίκη που ελέγχοντας την κούρσα μπήκε πρώτος στην περιοχή αλλαγών ακριβώς μετά από 1 ώρα και 32 λεπτά αγώνα. Οι δυο αθλητές ξεκίνησαν με πολύ μικρή διαφορά το δεύτερο τρέξιμο, όπου ο Σκουλαρίκης δεν είχε τελικά πρόβλημα να επιταχύνει και να φτάσει στη νίκη με χρόνο 1:51:10.

Ο Παππάς τερμάτισε περίπου 1,5 λεπτό αργότερα σημειώνοντας και αυτός μια πάρα πολύ καλή επίδοση. Πρέπει να σημειώσουμε πως το δίδυμο Σκουλαρίκη-Παππά είχε πρωταγωνιστήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και πριν ακριβώς 7 χρόνια (21/2/2004), στο πρώτο επίσημο αγώνα διάθλου σε αυτή την απόσταση που είχε διεξαχθεί στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να είναι πανελλήνιο πρωτάθλημα. Επίσης με αυτή του τη νίκη, ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης έγινε ο πρώτος αθλητής με 2 πανελλήνια πρωταθλήματα διάθλου (2011 και 2008), από το 2007 που ξεκίνησε ο θεσμός. Απο μία νίκη έχουν ο Κώστας Δοβανάς (2007), ο Παναγιώτης Χριστοδουλόπουλος (2009) και ο Βασίλης Κρομμύδας (2010).

Πολύ πιο πίσω από τους δυο πρώτους τερμάτισε στη τρίτη θέση της γενικής, αλλά στη δεύτερη θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ο Μάριος Κοκκολάκης και αυτός του Θησέα, με χρόνο λίγο πάνω από τις 2 ώρες. Ακόμα πιο πίσω, στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Γιάννης Κοκκίνης του ΓΑΣ Ιλισού. Στους Βετεράνους πρώτος ήταν ο Γιώργος Σακλάς και δεύτερος ο Γιώργος Γιαννίμπας, αμφότεροι του ΓΑΣ Ιλισού. Τρίτος ήταν ο Κώστας Μυλωνάς από τους Ολύμπιους.

Πολυνίκης στο δίαθλο πλέον είναι όμως και η Λουκία Λουκοπούλου η οποία με άλλη μια πολύ καλή και σταθερή εμφάνιση συμπλήρωσε τρεις (2008, 2009, 2011) περνώντας σε νίκες τη Ντενίζ Δημάκη που έχει κερδίσει στις άλλες χρονιές (2007, 2010). Η Λουκοπούλου έκανε άλλη μια πολύ καλή και σταθερή κούρσα. Ολοκλήρωσε τα πρώτα 10χλμ σε 40 λεπτά και μετά συνέχισε ακάθεκτη σε ποδηλασία και δεύτερο τρέξιμο ώστε να φτάσει στη νίκη μετά από συνολικά 2 ώρες και 8 λεπτά. Μοναδική, αλλά άξια, αντίπαλος της ήταν κατά πολύ νεότερη της Χαρά Σκουλαρίκη (αδερφή του Γρηγόρη) η οποία όμως είναι αρκετά παλιά στο τρίαθλο και σε αυτόν τον αγώνα έκανε την επανεμφάνιση της μετά από 6 χρόνια σε απόσταση που βεβαίως δεν είχε ξανατρέξει. Έτσι ήταν αρκετά επιφυλακτική, αλλά τελικά τερμάτισε πολύ καλά μετά από 2 ώρες και 15 λεπτά.

Στην απόσταση σπριντ (5-20,2,5) που διεξήχθη παράλληλα με τη συμμετοχή πολλών ανεξάρτητων αθλητών νικητής ήταν ο Χρήστος Κροκίδας. Στην ίδια απόσταση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα αγωνίστηκαν οι έφηβοι με νικητή τον Φώτη Κωνταντίνου (Οδυσσέας) και οι νεάνιδες με νικήτρια την Δήμητρα Αλιφιεράκη (ΓΑΣ Ιλισός).

Αναλυτικά αποτελέσματα απο την ΕΟΤΡΙ σύντομα

1 Comment :, , more...

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου 2011

by on Feb.20, 2011, under Αποτελέσματα, Ενημέρωση

20-2-2011
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΤΡΩΝ (10-40-5)
1ος ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΘΗΣΕΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 1.51.18
2ος ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΘΗΣΕΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2.00.28
3ος ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ 2.06.03
4ος ΚΟΥΖΙΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΙ Ν.ΙΩΝΙΑΣ 2.45.00
– ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ DNS
– ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ DNS

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ( 10-40-5)
1η ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ ΛΟΥΚΙΑ ΘΗΣΕΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2.07.53
2η ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΗ ΧΑΡΑ ΘΗΣΕΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2.15.39

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΝΤΡΩΝ (10-40-5)
1ος ΓΙΑΝΝΙΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ 2.10.39
2ος ΣΑΚΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ 2.11.34
3ος ΜΥΛΩΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΟΛΥΜΠΙΟΙ Ν.ΙΩΝΙΑΣ 2.14.10
4ος ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤ. ΘΗΣΕΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2.19.16
5ος ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ Ν.Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 2.30.50
6ος ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΡΗΣ ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ 2.39.47
7ος ΓΕΡΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝ. ΟΛΥΜΠΙΟΙ Ν.ΙΩΝΙΑΣ 2.41.50
– ΝΙΚΟΛΙΝΑΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΙ Ν.ΙΩΝΙΑΣ DNS
– ΤΖΟΥΑΝΑΚΗΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΙ Ν.ΙΩΝΙΑΣ DNS
– ΠΡΩΙΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΙ Ν.ΙΩΝΙΑΣ DNS

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΤΡΩΝ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ( 10-40-5)
1ος ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1.52.00
2ος JAKOBSON MATHEW 2.24.42

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΤΡΩΝ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ( 5-20-2,5)
1ος ΚΡΟΚΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 1.00.41
2ος ΖΑΡΟΥΧΛΙΩΤΗΣ ΑΝΤ. 1.01.24
3ος ΑΞΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 1.09.11
4ος ΠΑΠΑΤΣΑΚΩΝΑΣ ΔΗΜ. 1.10.04
5ος ΝΙΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 1.11.33
6ος ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 1.12.29
7ος ΘΕΟΛΟΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1.14.57
8ος ΠΡΕΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 1.21.48
9ος ΖΥΓΟΥΛΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ 1.22.53
10ος ΤΣΑΓΑΝΟΣ ΘΩΜΑΣ 1.22.53
– ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΣΜΑΗΛ DNF

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΤΡΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ( 5-20-2,5)
1ος ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΟΣ 1.02.32
2ος ΣΤΡΙΝΤΖΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 1.04.11
3ος ΒΙΔΑΛΗΣ ΜΑΡΚΟΣ 1.41.48

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ (10-40-5)
– ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΟΛΥΜΠΙΟΙ Ν.ΙΩΝΙΑΣ DNF

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (5-20-2,5)
1η ΜΙΤΖΑΛΗ ΤΙΝΑ 1.24.27

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (5-20-2,5)
1η ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ 1.05.50
– ΜΠΑΓΟΥΡΔΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ Ν.Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ DNS

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (5-20-2,5)
1η ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ Ν.Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 1.10.13
– ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ν.Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ DNS

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΦΗΒΩΝ ( 5-20-2,5)
1ος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΩΤΙΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ 1.01.13

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΩΝ ΑΝΤΡΩΝ ( 5-20-2,5)
1ος ΚΑΦΩΡΟΣ ΑΛΚΗΣ Α.Ε. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ 1.09.23

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ Α΄ ( 2.5-10-1,25)
1ος ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝ. Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 35.24
2ος ΤΑΣΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 38.35

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Ά ( 2,5-10-1,25)
1η ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛ. Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 38.38
2η ΣΤΑΣΙΝΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ Α.Ε.ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ 39.44
3η ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Α.Ε. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ 39.45

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ Β΄ ( 1-5-0,5)
1ος ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝ. Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 17.48
2ος ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ. Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 20.22
3ος ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ 20.29

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ( 800μ-4km-500μ)
1ος ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Α.Ε.ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ 17.36
2ος ΝΤΑΗΣ ΖΩΗΣ Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 17.38
3ος ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΗΣ Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 18.34
4ος WOODGATE LOUIS Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 18.39
5ος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 20.50
– ΠΕΤΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ DNS
– ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡ. Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ DNS

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ( 800μ-4km-500m)
1η WOODGATE ROBYN Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 14.40
2η ΚΑΚΟΥΤΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 17.08
– ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓ. Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ DNS
– ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Ν.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ DNS

Comments Off on Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου 2011 more...

Ήταν πολύ δύσκολο …χωρίς ποδήλατο πριν

by on Feb.14, 2011, under Απόψεις, Αρθρογραφία, Εμπειρίες, Σκέψεις

Αυτή η δημοσίευση ξεκίνησε σαν ένα απλό race report για τον αγώνα δρόμου στη Φιλοθέη μια εβδομάδα πριν, όμως επειδή ίσως έχετε καταλάβει πως δε μου αρέσουν τα “απλά race report” θα βρω αφορμή για να γράψω και κάτι παραπάνω.

Την προηγούμενη Κυριακή 6 Φεβρουαρίου λοιπόν, συμμετείχα στον τελικό αγώνα της φετινής σειράς “Γύροι Πόλεων” του ΣΕΓΑΣ στη Φιλοθέη. Αγώνας δρόμου 6χλμ και μια καλή ευκαιρία για μια γρήγορη προπόνηση, έτσι για να ξεμπουκώνουμε. Άλλωστε στις προπονήσεις μου δεν έχω την πολυτέλεια για δουλέψω …ταχύτητες. Αρχικός στόχος ήταν μια επίδοση κάτω από 20 λεπτά (η διαδρομή είναι για την ακρίβεια 6,2χλμ) και μια θέση μέσα στην πρώτη 10άδα της γενικής κατάταξης. Τελικά, έπεσα λίγο έξω, χρόνος 20:15 και 11ος στην κατάταξη.

Η μέρα ήταν πάρα πολύ ωραία, σχεδόν ανοιξιάτικη μετά από τις κρύες μέρες που προηγήθηκαν και πραγματικά με είχαν ταλαιπωρήσει στην προπόνηση, κυρίως της ποδηλασίας. Πάραυτα, η αλήθεια είναι πως δεν αισθανόμουν και πολύ καλά, ήμουν κάπως βαρύς και λίγο ανέτοιμος σωματικά για να εφαρμόσω την προκαθορισμένη τακτική, δηλαδή να φύγω γρήγορα από την αρχή και να κρατήσω όσο μπορούσα. Κάτι μου έλειπε…

Το τεστ ετοιμότητας όμως είναι δοκιμή σε αυτά που θέλουμε να ελέγξουμε, έτσι έπρεπε να γίνει κι έτσι έγινε. Ο αγώνας αποδείχθηκε πολύ σκληρός τελικά, αν και πολύ μικρός για τα δεδομένα και την προπόνηση μου. Βάρεσα από την αρχή για να τεστάρω τον εαυτό μου σε συνθήκες πίεσης και άξιζε το ρίσκο, αν και δε μου βγήκε, ώστε στο τέλος να χάσω και κάποιες θέσεις που θα μπορούσα να είχα κερδίσει με πιο συντηρητική τακτική. Πάραυτα έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από την προσπάθεια μου.

Πέρασα την πρώτη στροφή (2.050μ) σε 6:25, που σημαίνει στο 6:15 το καθαρό 2άρι, ήταν δυνατό, αλλά ένιωθα να έχω δυνάμεις. Επόμενη στροφή (2050) 6:45 και ένιωθα πως τα πράγματα είχαν ήδη αρχίσει να δυσκολεύουν. Ήμουν πάντως στην 8η θέση εκείνη την ώρα και κυνηγούσα. Δυστυχώς, ηο ρυθμός μου έπεσε αρκετά στην επόμενη στροφή (2100μ) που ολοκληρώθηκε σε 7:05 μαζί με τον αγώνα σε 20:15. Στα τελευταία μέτρα με με προσπέρασαν και κάποιο πιο “συνετοί” και φρέσκοι τους οποίους δεν είχα δυνάμεις να ακολουθήσω.

Φωτογραφίες του αγώνα έχουμε εδω και βίντεο εδώ

Τέλος πάντων, δεν είχε και τόσο σημασία ο συγκεκριμένος αγώνας έτσι κι αλλιώς, αλλά βασικά άλλο θέμα ήθελα να θίξω. Αυτό της “ετοιμότητας” για έναν απλό αγώνα δρόμου. Αυτό το πρόβλημα το έχω και στις προπονήσεις, όταν είναι να κάνω μόνο τρέξιμο. Δεν μου βγαίνει εύκολα μια δυνατή προπόνηση τρεξίματος. Δε νιώθω το σώμα μου έτοιμο να τρέξει γρήγορα έτσι. Όσο δρομικά παράδοξο κι αν ακούγεται, τις πιο γρήγορες προπονήσεις στο τρέξιμο τις κάνω όταν έχει προηγηθεί ποδήλατο αμέσως πριν. Παρά την κούραση, τα πόδια είναι πιο δυνατά και τρέχουν πολύ πιο γρήγορα. Αυτό ίσως φαίνεται αδύνατο για τους αθλητές που κάνουν μόνο τρέξιμο, αλλά είναι κοινό μυστικό για διαθλητές και τριαθλητές, ότι συμβαίνει πολλές φορές. Σε μένα πάντως συμβαίνει σίγουρα κάθε φορά. Τρέχω πιο γρήγορα μετά από μια (πολύ) δυνατή και σχετικά μεγάλη (~80χλμ) ποδηλασία, παρά όταν δεν έχω κάνει τίποτα πριν.

Το φαινόμενο θα μπορούσε να έχει διάφορες εξηγήσεις, όμως δεν είμαι και ο πλέον καταρτισμένος για να το αναλύσω επιστημονικά. Θέλω πάντως να περιγράψω την αίσθηση που έχω προσωπικά. Έχω την εντύπωση πως το σώμα μου για να αποδώσει στο μέγιστο πρέπει να “ζεσταθεί” σε όλες τους τις “μονάδες”. Έχω την αίσθηση πως υπάρχουν μύες που δουλεύουν κυρίως στο ποδήλατο και μύες που δουλεύουν κυρίως στο τρέξιμο, όμως κάθε κατηγορία μπορεί να δώσει επιπλέον δύναμη στο αντίστροφο άθλημα, αρκεί να είναι “έτοιμη”. Αλλιώς είναι μάλλον περιττό βάρος με δεδομένο κιόλας πως πολλές μέρες υπάρχει συσσωρευμένη κούραση που κάνει τους μύες επιπλέον δυσκίνητους μέχρι να ζεσταθούν καλά.

Οπότε τι κάνουμε τώρα, όταν έρχεται η ώρα για έναν απλό αγώνα δρόμου? Μου φαίνεται είναι καιρός να αρχίσω να εφαρμόζω το ακόμα πιο αντισυμβατικό! Προθέρμανση για έναν αγώνα δρόμου κάνοντας και ποδηλασία. Όπως είπα, αν υπάρχουν ποδηλατικές μυικές ομάδες που μπορούν να βοηθήσουν στο τρέξιμο με την κατάλληλη ποδηλατική προθέρμανση, τότε έτσι θα γίνει. Στο κάτω κάτω, αφού η αίσθηση που έχω πάντα στο τρέξιμο μετά από ποδηλασία είναι καλύτερη από ότι χωρίς ποδηλασία, τότε μάλλον δεν χάνω και τίποτα …εκτός από έναν επιπλέον μπελά στο κεφάλι μου και 20-30 λεπτά χρόνου προθέρμανσης. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει…

1 Comment : more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

February 2011
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28