Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Archive for May, 2012

Στο trinews.gr, τα πάντα για το τρίαθλο, οριστικά και αμετάκλητα!

by on May.30, 2012, under Ενημέρωση

Δυστυχώς τα μπερδέματα του παρελθόντος μας κυνηγούν και αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε εκ νέου την ηλεκτρονική μας διεύθυνση και να βρεθούμε οριστικά και αμετάκλητα πλέον στο trinews.gr.

Κάποιοι μας προλάβατε σαν triathlon.gr, οι περισσότεροι μας ξέρατε σαν 3athlon.gr, πλέον είμαστε στο trinews.gr … χωρίς να χρειάζεται να ξαναγνωριστούμε. Η ιστοσελίδα είναι η ίδια, οι συνεργασίες μας με τα άλλα μεγάλα αθλητικά πόρταλ οι ίδιες (RunningNews.gr , CyclingNews.gr …), η ομάδα διαχείρισης και οι συνεργάτες είναι οι ίδιοι (Αλέξης Χριστοδούλου, Βασίλης Κρομμύδας, Ανδρέας Γκόρος, Γρηγόρης Σκουλαρίκης). Ελπίζουμε και όλοι εσείς οι αναγνώστες μας να παραμείνετε οι ίδιοι και ακόμα περισσότεροι.

Σας παρακαλούμε ενημερώστε τους υπερσυνδέσμους στις ιστοσελίδες και στα blog σας, καθώς βεβαίως και τον αποθηκευμένο σελιδοδείκτη στον περιηγητή που χρησιμοποιείτε. Δυστυχώς το παλιό domain 3athlon.gr ανακατευθύνει πλέον σε άλλη ιστοσελίδα. Το νέο domain/υπερσύνδεσμος είναι το www.trinews.gr

Το email επικοινωνίας μας επίσης άλλαξε στο info@trinews.gr για ότι θέλετε να μας πείτε. Και βεβαίως συνεχώς περιμένουμε τη δική σας συνεισφορά στο περιεχόμενο του trinews.gr, με άρθρα, ειδήσεις και. φωτογραφικό υλικό.

Ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση. Δυστυχώς ήταν επιβεβλημένη, ώστε η ιστοσελίδα να συνεχίσει να υπάρχει για την αντικειμενική και σφαιρική ενημέρωση στον χώρο του τριάθλου. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Comments Off on Στο trinews.gr, τα πάντα για το τρίαθλο, οριστικά και αμετάκλητα! more...

Vansteelant και Svendsen νικητές στο Falkenstein

by on May.28, 2012, under Αγώνες, Αποτελέσματα

Ο Βέλγος παγκόσμιος πρωταθλητής Jorie Vansteelant και η Σουηδέζα Susanne Svendsen ήταν οι μεγάλοι νικητές του Powerman Germany στο Falkenstein, την προηγούμενη Κυριακή 20 Μαΐου. Ο αγώνας διάθλου στην απαιτητική διαδρομή των 16 – 64 – 8 χλμ έγινε με ζέστη, αφού το θερμόμετρο έφτασε τους 29 C.

Σε αντίθεση με τα δυο προηγούμενα χρόνια, φέτος δεν είχαμε ελληνική συμμετοχή. Το 2010 ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης ήταν 25ος στους άνδρες και το 2011 η Χαρά Σκουλαρίκη 10η στις γυναίκες. Τα σημαντικότερα αποτελέσματα:

Άνδρες
1. Joerie Vansteelant (BEL)            3:12:09
2. Matt Moorhouse (GBR)            3:15:16
3. Win Neuwkerk (NED)            3:16:16
4. Esben Kaczmarek (DEN)            3:18:17
5. Jochen Neyrink (BEL)            3:18:58
6. Sebastian Retzlaff (GER)            3:20:19
7. David Vaughan (GBR)            3:21:34
8. Dirk Strothmann (GER)            3:23:00
9. Michael Kopf (GER)            3:23:29
10. Michael Wetzel (GER)            3:25:34

Γυναίκες
1. Susanne Svendsen (DEN)            3:43:43
2. May Kerstens (NED)            3:47:02
3. Christine Schleifer (GER)            3:49:14
4. Katrin Esefeld (GER)            3:57:36
5. Kristina Lapinova (SVK)            3:58:23
6. Jessica Jarz (AUT)            4:02:40
7. Jutta Bühler (GER)            4:06:38
8. Katharina Paulus (AUT)            4:08:33
9. Kim Nulens (BEL)            4:18:16
10. Kathrin Gassner (LIE)            4:26:51

Comments Off on Vansteelant και Svendsen νικητές στο Falkenstein more...

Το κίνητρο ενός τριαθλητή …Reloaded!

by on May.18, 2012, under Απόψεις, Μνήμες, Σκέψεις

Το άρθρο που ακολουθεί το έγραψα με νεανική ορμή και ρομαντισμό τον Φεβρουάριο του 2005. Το θυμήθηκα αυτές τις μέρες που προετοιμάζομαι για τον πρώτο μου ουσιαστικά αγώνα τριάθλου μετά από 8 χρόνια (το έκτακτο τρίαθλο του 2009 εν μέσω στρατιωτικής θητείας μάλλον δεν μπορεί να υπολογίζεται).

Από κάποιο παιχνίδι της μοίρας λίγες μέρες μετά μου συνέβη κάτι που ουσιαστικά δοκίμασε την αλήθεια μου σε όλα αυτά που έγραφα… Στα δύσκολα αθλητικά χρόνια που ακολούθησαν μακριά από το τρίαθλο, άλλαξα αρκετά, μεγάλωσα, όμως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θέλω να πιστεύω πως διατήρησα το καθημερινό πάθος εκείνου του νεαρού για τον αθλητισμό …μέχρι την νεκρανάσταση μου μέσω του διάθλου.

Τι έγραφα λοιπόν εκείνον τον Φλεβάρη του 2005? Διαβάστε…

 

Το κίνητρο ενός τριαθλητή

Η ώρα είναι 5:30 και το ξυπνητήρι χτυπά. Μπορεί να μην έχει ξημερώσει καλά-καλά αλλά η μέρα σου ξεκινά και πρέπει να σηκωθείς. Όχι δεν πρόκειται να πας να δουλέψεις στην οικοδομή , αλλά απλά να πας για προπόνηση…

Κλείνεις το ξυπνητήρι και μένεις για λίγο να σκέφτεσαι αν πρέπει να σηκωθείς και να πας για την πρώτη προπόνηση της μέρας. Ο καιρός δεν είναι και πολύ καλός και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει , αισθάνεσαι και λίγο κουρασμένος από τη χτεσινή μέρα και το πρωινό πρόγραμμα είναι από αυτά που πάντα βαριέσαι. Κάθεσαι για λίγο και το ξανασκέφτεσαι, «να βγω ή όχι»? Τελικά μετά από λίγο είσαι πάλι έξω για τρέξιμο ή ποδήλατο ή στο δρόμο για το κολυμβητήριο. Ο γείτονας που ξυπνά και αυτός νωρίς για να πάει στο γραφείο σκέφτεται «που πάει πάλι αυτός ο τρελός;» . Στο δρόμο σκέφτεσαι τι βλακεία θα είχες κάνει αν είχες ξεχαστεί κάτω από το πάπλωμα. Βέβαια εξακολουθείς να εύχεσαι να μην βρέξει αλλά πια δεν έχει και τόσο σημασία .

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου η αφοσίωση μας στην προπόνηση περνάει από τεστ. Αυτό που για τους κοινούς ανθρώπους φαίνεται αδιανόητο για έναν αθλητή είναι καθημερινότητα. Ειδικότερα για έναν τριαθλητή με σοβαρούς αγωνιστικούς στόχους το ημερήσιο πρόγραμμα είναι αρκετά αυστηρό και δεν αφήνει περιθώρια ούτε για μία ώρα παραπάνω ύπνου το πρωί. Τι είναι όμως αυτό που μας κάνει να ακολουθούμε αυτό τον τρόπο ζωής ο οποίος κουράζει ακόμα και στη σκέψη του τους περισσότερους ανθρώπους; Ποια είναι τα κίνητρα της ιδιαίτερα απαιτητικής προπόνησης για έναν αθλητή σε ένα άθλημα σαν το τρίαθλο;

Για ξεκινήσει κάποιος απλώς να αθλείται υπάρχουν κάποιοι βασικοί λόγοι. Η υγεία και η εξωτερική εμφάνιση είναι ίσως οι δυο βασικότεροι που μπορεί να στείλουν το καρδιοπαθή για πεζοπορία και την νεαρή φοιτήτρια να λιώνει στο διάδρομο κάποιου γυμναστηρίου. Και είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια πολύς κόσμος αθλείται πια πιο συστηματικά. Τι κάνει όμως κάποιους να αφιερώνουν πολύ χρόνο και δυνάμεις στην γυμναστική; Για ποιο λόγο κάποιοι να προπονούνται συστηματικά και αφοσιωμένα; Γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν μετατρέψει τον αθλητισμό σε τρόπο ζωής; Χωρίς αμφιβολία ένας αγωνιστικός στόχος είναι πάντα ένα καλό κίνητρο. Οι λόγοι όμως για τους οποίου θέλει κάποιος ολοκληρώσει έναν αγώνα , είτε πρόκειται για ένα sprint είτε για έναν αγώνα Ironman είναι τόσοι όσοι και οι αθλητές που συμμετέχουν κάθε φορά. Ποια είναι όμως η κοινή συνισταμένη στα κίνητρα όλων των αθλητών που το πρωινό του αγώνα θα στηθούν στη γραμμή της εκκίνησης και όλο το προηγούμενοι διάστημα έχουν διανύσει αμέτρητα χιλιόμετρα στην προπόνηση;

Το τελευταίο διάστημα για διάφορους λόγους δεν είχα τη δυνατότητα να γυμναστώ όσο θα ήθελα. Μου έλειψε τόσο η προπόνηση. Σίγουρα ξεκουράστηκα αλλά το μεγαλύτερο κέρδος ήταν πως είχα την ευκαιρία να κάτσω και να σκεφτώ με πιο καθαρό μυαλό κάποια πράγματα. Μερικές από τις απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται παραπάνω.

Ειδικότερα σήμερα που η ελληνική αθλητική πραγματικότητα απογοητεύει με τον τρόπο οργάνωσης και διοίκησης της πολλά από τα παραπάνω ζητήματα γίνονται ακόμα πιο επίκαιρα. Οι δυσκολίες που συνάντησαν αθλητές στις προσπάθειες τους για υψηλές επιδόσεις τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν πρόωρα την ενεργό δράση. Δεν τους αδικώ για την επιλογή τους αλλά δεν θέλω να τους συμμερίζομαι. Πολλοί από εμάς έχουμε φτάσει στην κρίσιμη ψυχολογική καμπή όπου τίθεται το ερώτημα, «να συνεχίσω ή να τα παρατήσω;» Όταν μου συνέβη εμένα σκέφτηκα πως θα ήταν η ζωή μου χωρίς τον αθλητισμό …και συμπέρανα πως αυτό δεν θα ήταν ζωή για μένα. Δεν πρέπει να μας απογοητεύει και να μας αποπροσανατολίζει μια αγωνιστική αποτυχία , ένας τραυματισμός ή μια άλλη κατάσταση που κάνει πιο δύσκολη ή προσωρινά αδύνατη την προπόνηση.  Όσοι ασχολούνται με το τρίαθλο τα τελευταία χρόνια ξέρουν επίσης πως υπάρχουν και επιπλέον προβλήματα. Η κακοδιοίκηση και ο ανύπαρκτος αγωνιστικός προγραμματισμός θίγουν πρώτα απ’ όλα τους αθλητές όταν οι αγώνες αναβάλλονται , δεν προγραμματίζονται έγκαιρα η ακόμα δεν διοργανώνονται και καθόλου. Και ας μην επεκταθούμε και στις παρασκηνιακές ενέργειες που αντιμετώπισαν αρκετοί από τους πλέον ελπιδοφόρους αθλητές… Δυσκολίες υπάρχουν πάντα και θα υπάρχουν σε ότι και αν κάνουμε αλλά έτσι είναι όλη η ζωή και αν πέσουμε 7 φορές πρέπει να σηκωθούμε 8.

Πίσω από κάποιο δυνατό κίνητρο κρύβεται πάντα μια έντονη επιθυμία. Μόνο όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ θα κάνεις αυτό που πρέπει , καμιά φορά και κάτι παραπάνω , για να το πετύχεις. Αυτό που πάντα ξεχωρίζει τους καλούς από τους σπουδαίους αθλητές είναι το πάθος τους. Χωρίς το πάθος για το άθλημα η αφοσίωση στην προπόνηση τίθεται σε αμφισβήτηση. Μπορεί να προπονείσαι καλά για κάποιο διάστημα αλλά αν δεν έχεις την απαραίτητη θέληση πολύ δύσκολα δεν θα παρεκκλίνεις από την προετοιμασία σου. Το πάθος είναι αυτό που σε ξυπνάει κάθε πρωί και σε βγάζει στο δρόμο να παλεύεις με τα στοιχεία της φύσης και τον εαυτό σου. Το κάνεις γιατί το αγαπάς , γιατί σε «φτιάχνει» , γιατί αισθάνεσαι ζωντανός και νικητής κάθε μέρα.

Ακόμα και τώρα που το τοπίο στο ελληνικό τρίαθλο είναι αρκετά θολό και υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για την μελλοντική αγωνιστική δραστηριότητα επιλέγω να οργανώσω τη ζωή μου γύρω από την προπόνηση. Δεν κάνω τον αθλητισμό , την  προπόνηση, τους αγώνες και τις επιδόσεις απαραίτητα αυτοσκοπό, αλλά μέσο για να πετύχω πολύ περισσότερα. Οι αγωνιστικοί στόχοι και η θέληση για την καλύτερη δυνατή αγωνιστική παρουσία πάντα υπάρχουν αλλά το βασικό κίνητρο είναι πέρα από αυτά. Το άθλημα μας είναι καλώς ή κακός ένας τρόπος ζωής, μια ξεχωριστή καθημερινότητα. Αγαπάμε την αίσθηση της σωματικής βελτίωσης , την διαφοροποίηση από τους γύρω μας , την ικανότητα μας να κάνουμε πράγματα που οι άλλοι τρομάζουν μόνο που τα σκέφτονται, την οργάνωση στην καθημερινότητα μας. Το πρωινό ξύπνημα , η αυστηρή διατροφή , η αποχή από διάφορους συνηθισμένους , μαζικούς και τυποποιημένους τρόπους διασκέδασης δεν είναι θυσία , είναι επιλογή. Θέλουμε αυτόν τον τρόπο ζωής και αισθανόμαστε υπερήφανοι και ξεχωριστοί για αυτό. Μαθαίνουμε να θέτουμε στόχους και να προσπαθούμε να τους πετύχουμε μεθοδικά. Μαθαίνουμε στην πειθαρχεία και στην συνέπεια προς στον εαυτό μας και τους γύρω μας. Και αυτό περνάει και σε όλους τους τομείς της ζωής μας και γινόμαστε καλύτεροι. Πάνω απ όλα όμως το διασκεδάζουμε. Μας αρέσει πάρα πολύ αυτή η κατάσταση. Και αν ακόμα αμφιβάλλετε για αυτό απαντήστε στην εξής ερώτηση: «έχετε οικονομικές απολαβές από το άθλημα σας;» Φυσικά στο 99.9% των περιπτώσεων η απάντηση είναι όχι. Θα πηγαίνατε να δουλέψετε υπερωρία κάθε μέρα χωρίς επιπλέον απολαβές; Φυσικά και όχι αλλά εντούτοις πολλοί είναι διατεθειμένοι να δουλεύουν λιγότερο (και εννοείται με μικρότερους μισθούς) προκειμένου να έχουν λίγο περισσότερο χρόνο για προπόνηση. Ας μην θίξουμε ακόμα και αυτούς που παραμελούν επαγγελματικές , ακαδημαϊκές , οικογενειακές και λοιπές υποχρεώσεις για λίγο περισσότερο χρόνο προπόνησης.

Σίγουρα η κινητήρια δύναμη ξεπερνά τους αγωνιστικούς μας στόχους. Γι’ αυτό πια είμαι πεπεισμένος πως και εγώ και όλοι οι υπόλοιποι αθλητές που ξέρω το κάνουμε από αγάπη , έρωτα , πάθος. Μπορεί αυτή η υπερβολή στη σχέση αθλητή και αθλήματος να φέρνει την ίδια τη σχέση σε κρίσιμες και έντονες καταστάσεις αλλά αυτό είναι το τίμημα των σχέσεων πάθους αλλά παράλληλα και η γοητεία τους. Η χαρά , η λύπη , η συγκίνηση , η αγωνία , ο φόβος που προσφέρει κάθε μάχη. Τα έντονα συναισθήματα της πάλης και η επιβεβαίωση ότι είσαι ζωντανός ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Γι αυτό αξίζει να παλεύεις κάθε στιγμή γι αυτό που ποθείς.

Ακόμα και αν δεν βρήκατε κάτι από τον εαυτό σας σε αυτό το άρθρο αλλά εξακολουθείτε να ανυπομονείτε για την επόμενη προπόνηση και τον αγώνα που φτάνει μην ανησυχείτε.  Δεν σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο ,ούτε κάνουμε την ίδια προπόνηση και δεν έχουμε τους ίδιους στόχους όμως όλοι θα ξαναβρεθούμε σε κάποια παραλία περιμένοντας την κόρνα της εκκίνησης με το ίδιο άγχος και θα σκεφτόμαστε όλη την προπόνηση της προετοιμασίας για αυτό τον αγώνα. Μέχρι τότε το μοναδικό που μπορώ να συμβουλεύσω είναι να το διασκεδάζεται και  να το κάνετε γιατί το αγαπάτε και γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο όσες δυσκολίες και αν υπάρχουν.

Γρηγόρης Σκουλαρίκης, Φεβρουάριος 2005

Comments Off on Το κίνητρο ενός τριαθλητή …Reloaded! more...

Για την προάσπιση της ακεραιότητας της ποδηλασίας και του τριάθλου

by on May.02, 2012, under Απόψεις, Ενημέρωση

Αυτή είναι μια δημοσίευση που ήθελα να την κάνω περίπου 1,5 μήνα, όμως κάτι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της περιόδου τότε, κάτι ο διακοπές του Πάσχα, μου πήρε λίγο παραπάνω. Μέσα στον Μάρτη δέχθηκα μια ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση από τον Κωστή Ξηρογιάννη, πρεσβευτή της BikePure στην Ελλάδα να συμμετάσχω κι εγώ σαν αθλητής-πρότυπο για την προώθηση της κίνησης στον χώρο του ελληνικού τριάθλου.

Η BikePure είναι μια διεθνής οργάνωση για την προάσπιση και αποκατάσταση της τιμής της ποδηλασίας (και του τριάθλου) που έχει δεχτεί αλλεπάλληλα χτυπήματα από υποθέσεις ντόπινγκ. Όπως λέει και η κίνηση “Η κοινή γνώμη και οι φίλαθλοι του αθλήματος δικαιούνται να μπορούν να πιστέψουν σε πραγματικούς ήρωες”.

Οι απόψεις μου για το ντόπινγκ είναι γνωστές και τις έχω εκφράσει πολλάκις τόσο από αυτό το προσωπικό μου blog όσο και από το RunningNews.gr και αυτή ήταν και η αφορμή να με πλησιάσει η BikePure μέσω του Κ.Ξηρογιάννη. Για μένα αυτή η εμπιστοσύνη είναι μεγάλη τιμή και χαρά και προσωπικά δεσμεύτηκα να κάνω ότι μπορώ για την προώθηση των σκοπών της κίνησης. Το γαλάζιο βραχιολάκι που φοράω έκτοτε στις προπονήσεις μου είναι το ελάχιστο. Ο λόγος μου και τα δημοσιεύματα μου πιθανότατα μπορούν να έχουν μεγαλύτερη δύναμη και απήχηση. Σημασία έχει να διασώσουμε την αλήθεια. Ανάμεσα στους ντοπαρισμένους, υπάρχουν και καθαροί πρωταθλητές και ο κόσμος μπορεί να πιστέψει σε αυτούς.

Στη συνέντευξη με τον Κωστή Ξηρογιάννη είπαμε αρκετά πράγματα, off the record είπαμε πολύ περισσότερα. Στο κείμενο που δημοσιεύτηκε στα διάφορα μέσα και αναδημοσιεύω και παρακάτω είναι το τυπικό δείγμα της συζήτησης μας, αλλά προφανώς για δημοσιογραφικούς λόγους “χώρου” δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη.

Η συνέντευξη:

 

O πρωταθλητής του Διάθλου Γρηγόρης Σκουλαρίκης συμπορεύεται με τη Bike Pure

Συνέντευξη στον Κωστή Ξηρογιαννη
Φώτο: Αλέξανδρος Παπαχρηστου

Grigoris Skoularikis Bike Pure

Ο Έλληνας πρωταθλητής αφού ενημερώθηκε για τις αλλαγές στο ντόπινγκ που έγιναν στη χώρα μας ανακοίνωσε τη πρόθεση του να βοηθήσει στη προσπάθεια της οργάνωσης κατά του ντόπινγκ στη ποδηλασία

Πως ξεκίνησες το δίαθλο;
Ξεκίνησα με στίβο μικρός και συνέχισα μετά στα 21 μου με τριαθλο χομπίστικα και έτσι ασχολήθηκα λίγο με τη ποδηλασία. Τα τελευταία 3 χρόνια πήρα στα σοβαρά το δίαθλο με σκοπό ουσιαστικά να κάνω διεθνείς αγώνες.

Γιατί ασχολήθηκες με το δίαθλο και όχι με το τρίαθλο;
Δεν έχω το κολύμπι! Όταν βγαίνεις 7 λεπτά πίσω από τους πρώτους και το ποδήλατο και το τρέξιμο σου είναι ίδιο με τους πρώτους τότε δε μπορείς να διακριθείς στο τρίαθλο.

Με όλη αυτή την ανάπτυξη στο τρίαθλο στη χώρα μας, τι θα συμβούλευες κάποιον που ξεκινά τώρα την ενασχόληση;
Το τρίαθλο είναι αναπτυσσόμενο γιατί απευθύνεται σε ερασιτέχνες αθλητές. Επειδή είναι τρία τα αθλήματα είναι τριπλός ο εξοπλισμός όποτε ξεκινάμε…με το «μαλακό». Ξεκινάμε από χαμηλά στον εξοπλισμό στη προπόνηση και στις απαιτήσεις μας, με μέτρο τα πάντα. Κατόπιν, ανάλογα με τις ανάγκες μας και το επίπεδο μας ακολουθεί και ο εξοπλισμός. Εγώ όταν ξεκίνησα πριν 10 χρόνια έτρεχα με φανελάκι στίβου, παπούτσι λινό (ακόμα και στην ποδηλασία) και κράνος “κουβαδάκι”!

Γιατί δε γίνονται μεγάλοι διεθνείς αγώνες τριαθλου στη χώρα μας;
Στην Ελλάδα δυστυχώς είναι αναμενόμενο. Παρόλο που το καλοκαίρι η χώρα μας είναι κορυφαία τοποθεσία, οι παραλίες μας είναι κλειστές για αγώνες. Δε μπορείς να αποκλίσεις μια παράλια και τους γύρω δρόμους Κυριακή από τους λουόμενους και όσους κάνουν βόλτα ούτε καν μια ώρα. Το έχω ζήσει οργανωτικά.

Θαυμάζεις κάποιον αθλητή, έχεις κάποιο πρότυπο;
Τα τελευταία χρόνια επειδή έχω πάρει σοβαρά αυτό που κάνω, έχω πρότυπο δυο αθλητές: το Βασίλη Κρομμύδα και τη Ντενίζ Δημάκη, δυο αθλητές με συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό που θαυμάζω είναι η διάρκεια τους και η πορεία τους στο χώρο, η σκληρή δουλειά που κάνανε, η συνέπεια τους στη προπόνηση και ο τρόπος ζωής τους.

Ποιοι σε υποστηρίζουν;
Η adidas που τον τελευταίο χρόνο με έχει στηρίξει πολύ, η pearl izumi με την οποια ξεκιναω τωρα συνεργασία, το ποδηλατικό κατάστημα WorldofBike.gr και η high5 στα συμπληρώματα διατροφής. Στην ομάδα υποστήριξης είναι επίσης η διατροφολόγος αδελφή μου η Χαρά και ο φυσιοθεραπευτής Τάσος Μαργαρίτης.

Ποιο είναι το όνειρο σου αγωνιστικά;
Στόχος μου δεν είναι μόνο το πανελλήνιο πρωτάθλημα μιας και το έχω κερδίσει στο παρελθόν, αλλά οι διεθνείς αγώνες. Για έναν διαθλητη όνειρο είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα Powerman στο Zofingen και για μένα από το 2004 το όνειρο ήταν να αγωνιστώ εκεί. Το 2011 σε μια δύσκολη χρονιά για μένα γιατί είχα ατυχίες το δοκίμασα και πήρα την 21η θέση. Φέτος στόχος μου είναι η 8αδα που πιστεύω ότι είναι εφικτό.

Τι περιλαμβάνει ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα σου και που γυμνάζεσαι;
Ποδηλασία πάω στην παραλιακή ή στον παράδρομο προς Μαλακάσα, ενώ τρέξιμο στο Στάδιο Ζωγράφου και στη Πολυτεχνειούπολη. Κάνω περίπου 500χλμ Ποδηλασία και 100χλμ τρέξιμο, εβδομαδιαίως. Σε σχέση με παλιότερα έχω ελαττώσει πολύ τα χιλιόμετρα τρέξιμο για να προστατέψω τα πόδια μου.

Τι ξέρεις για το bike pure;
Πρωτόμαθα από τη συνέντευξη του Περικλή Ηλία. Δεν έψαξα εγκυκλοπαιδικά αλλά προτίμησα να το ζήσω από μέσα για να έχω άποψη. Είναι μια φιλόδοξη κίνηση σε ένα χώρο που είναι στιγματισμένος και με πολλές σκιές ειδικά όσο ανεβαίνουμε τα κλιμάκια επαγγελματισμού και των διακρίσεων. Στον επαγγελματικό αθλητισμό και τον αθλητισμό σε επίπεδο ολυμπιάδας όσο αυξάνονται οι ανάγκες, οι απαιτήσεις και τα χρήματα μπαίνουν και άλλοι παράγοντες. Το bike pure βλέπω ότι έχει απήχηση σε ποδηλάτες και αθλητές.

Σου έχει γίνει έλεγχος ντόπινγκ;
Δυστυχώς όχι. Τα τελευταία χρόνια που τρέχω και διακρίνομαι οι έλεγχοι ντόπινγκ στην Ελλάδα έχουν αδρανήσει. Στο δίαθλο επειδή δεν είναι ολυμπιακό άθλημα υπάρχει μια «χαλαρότητα» αλλά και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας (δρόμου) δεν έγινε κανένας έλεγχος.

Σε έχει πλησιάσει κάποιος να σου προσφέρει «βελτίωση»;
Εγωιστικά θα πω πως δεν έχει τολμήσει κανείς να με πλησιάσει. Σε αυτό το θέμα είμαι αμείλικτος. Αν κάποιος έχει διαβάσει την αρθρογραφία μου καταλαβαίνει όχι απλώς τις απόψεις μου αλλά την αυστηρότητα μου στο θέμα.

Πως αισθάνεσαι που είσαι αθλητής πρότυπο της bike pure;
Επισημοποιήθηκε μια ευθύνη. Έχω μεγαλώσει πλέον, είμαι 31. Ξεκίνησα αργά αλλά προσπαθούσα όλα αυτά τα χρόνια με τα μικρότερα παιδιά να τους μιλάω για τον αθλητισμό, όπως τον έβλεπα εγώ, σαν τρόπο ζωής. Να ξεφύγουν από την ψυχαναγκαστική λογική των υψηλών επιδόσεων και να μην έχουν το πρωταθλητισμό σαν αυτοσκοπό. Χάρηκα που με εμπιστεύτηκε η bike pure για να προβάλει αυτό το ιδεώδες. Είναι μεγάλη μου τιμή.

Περισσότερα για την οργάνωση Bike Pure στην ιστοσελίδα bikepure.org

Comments Off on Για την προάσπιση της ακεραιότητας της ποδηλασίας και του τριάθλου more...

Vansteelant και Gossage πρωταθλητές Ευρώπης στο Δίαθλο Μεγάλης Απόστασης

by on May.02, 2012, under Αγώνες, Αποτελέσματα

Στο Horst Du Mas της Ολλανδίας διεξήχθη το πρώτο ενοποιημένο από ETU και Powerman Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Διάθλου Μεγάλης Απόστασης. Οι αποστάσεις του αγώνα είναι 15-60-7,5χλμ στην επίπεδη και τεχνική ολλανδική διαδρομή.

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Βρετανίδα Lucy Gossage και στους άνδρες νικητής ήταν ο Βέλγος παγκόσμιος πρωταθλητής Joerie Vansteelant σπάζοντας μια κακή παράδοση με εγκαταλείψεις που είχε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια σε αυτό τον αγώνα.

Παράλληλα διεξήχθη και το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σπριντ απόστασης διάθλου (5-20-2,5χλμ)!

Τα σημαντικότερα αποτελέσματα:

Men 15-60-7,5k
1 Joerie Vansteelant Torhout Bel H24 HELI 02:42:37
2 Anthony Le Duey La Remuee Fra H24 HELI 02:44:20
3 Pieter Rijnders Voorburg Bel H24 HELI 02:45:07
4 Wim De Cort Wilrijk Bel H24 HELI 02:45:12
5 Yannick Cadalen Vernon Fra H24 HELI 02:46:39
6 Gabriele Rolla Carugate Ita H24 H25 02:47:53
7 Wim Nieuwkerk Fijnaart Ned H24 HELI 02:48:13
8 Alessio Picco Rome Ita H24 HELI 02:49:00
9 Jochen Neyrinck Roeselare Bel H24 HELI 02:49:10
10 David Vaughan St Albans Ier H24 HELI 02:49:37

Women 15-60-7,5k
1 Lucy Gossage London Gro D24 DELI 03:04:50
2 Eva Nystrφm Mφlndal Zwe D24 DELI 03:05:52
3 Susanne Svendsen Viby J Den D24 DELI 03:06:12
4 Maud Golsteyn Nieuwstadt Ned D24 DELI 03:07:16
5 Kristina Lapinova Banska Bystrica Slo D24 DELI 03:07:52
6 Stefanie Bouma Groningen Ned D24 DELI 03:08:02
7 Rachael Smith Perth Nie D24 D35 03:08:42
8 Maja Stage Nielsen Odense Den D24 D20 03:09:12
9 May Kerstens Nieuwegein Ned D24 DELI 03:09:20
10 Tineke Berg vd Nieuwegein Ned D24 DELI 03:09:52

Junior Men 5-20-2,5χλμ
1. Richard Horton GBR GB 00:57:10
2. Jorik van Egdom NED NL 00:57:14
3. Matthias Steinwandter ITA IT 00:57:27
4. Delian Stateff ITA IT 00:57:32
5. Calum Johnson GBR GB 00:57:37
6. Anders Lund Hansen DEN DK 00:58:34
7. Bryan de Kraker NED NL 00:58:37
8. Liam LLoyd GBR GB 00:58:42
9. Pierre Balty BEL BE 00:59:01
10. Jonathan Wayaffe BEL BE 00:59:04

Junior Women 5-20-2,5χλμ
1. Sveva Fascetti ITA IT 01:06:53
2. Georgina Schwiening GBR GB 01:07:22
3. Anke de Boer NED NL 01:08:04
4. Ivona Miklosova SVK SK 01:09:22
5. Monique Elfrink NED NL 01:10:16
6. Lindy van Anrooy NED NL 01:12:50
7. Romana Gajdošová SVK SK 01:13:39
8. Evgeniia Korzhova RUS RU 01:21:28

Comments Off on Vansteelant και Gossage πρωταθλητές Ευρώπης στο Δίαθλο Μεγάλης Απόστασης more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

May 2012
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031