Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Αποτελέσματα

Powerman Zofingen quick report: 16ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα … κανονικά…

by on Sep.09, 2013, under Αποτελέσματα, Εμπειρίες, Σκέψεις

Grigoris Skoularikis Zofingen 2013 run

Τρίτη συνεχόμενη παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Διάθλου στο Powerman Zofingen και τρίτος συνεχόμενος τερματισμός με βελτίωση θέσης. Αυτή τη χρονιά τερμάτισα 16ος με χρόνο 6:49:39, μια μόλις θέση καλύτερα από πέρσι, αν και έκανα 11 ολόκληρα λεπτά καλύτερο χρόνο.

Ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα με βροχή και αέρα στην ποδηλασία, αλλά με την εμπειρία μου από τις προηγούμενες χρονιές, κατάφερα να την κάνω… κανονικά. Η αλήθεια είναι πως δεν πέτυχα τους υψηλούς στόχους μου (επίδοση κάτω από 6:40 και 10αδα), όμως είμαι ευχαριστημένος γιατί παρά τις δυσκολίες και κάποιο μηχανικό πρόβλημα που με ταλαιπώρησε στο ποδήλατο, αντεπεξήλθα στις απαιτήσεις αυτού του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ειδικά αυτή τη χρονιά ο συναγωνισμός ήταν πιο έντονος από ποτέ με πάρα πολύ μικρές διαφορές.

Αναλυτικό ρεπορτ τις επόμενες μέρες … έχω πολλές ιστορίες να σας πω πάλι

Τα αναλυτικά αποτελέσματα εδώ:
http://www.triathlon.org/results/…_duathlon_world_championships/8696

Φωτογραφίες ανεβαίνουν εδω:
https://www.facebook.com/me…6686cc9d6

Comments Off on Powerman Zofingen quick report: 16ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα … κανονικά… more...

Σπριντ για τον 4ο τίτλο του πρωταθλητή στο δίαθλο …με τον δύσκολο τρόπο!

by on Mar.24, 2013, under Αποτελέσματα, Εμπειρίες, Σκέψεις

Grigoris Skoularikis duathlon champion 2013Αποστολή εξετελέσθη σήμερα στον Σχινιά. Αναδείχθηκα πρωταθλητής Ελλάδος στο δίαθλο για 3η συνεχόμενη χρονιά και 4η συνολικά.

Φέτος αποφασίστηκε για λόγους οικονομίας χώρου και χρόνου το εθνικό πρωτάθλημα να γίνει στη σπριντ απόσταση (6-20-3χλμ για την ακρίβεια) κάτι που θεωρητικά θα το έκανε σαν κούρσα πιο εύκολη και πιο “ασφαλή” με την έννοια πως …δεν προλαβαίνεις να πάθεις και πολλά πράγματα μέσα σε μόλις 1 ώρα αγώνα. Το προγνωστικά με είχαν έτσι κι αλλιώς άνετο φαβορί, όμως ο αγώνας πρέπει να έχει όλη τη σημασία της λέξεως οπότε δεν κατέβηκα σήμερα με στόχο απλώς να κερδίσω εύκολα. Έπρεπε να κάνω ένα δυνατό αγωνιστικό τεστ διάθλου πριν το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, οπότε αποφάσισα να κάνω αυτό το θεωρητικά εύκολο αγώνα …με το δύσκολο τρόπο. Σπριντ ήταν η απόσταση … εεε, θα την έκανα σπριντ, όλα μέσα από την αρχή!

Νομίζω πως με το που δόθηκε η εκκίνηση … το παράκανα δύσκολο, αφού πέρασα το πρώτο χιλιόμετρο σε 2:56 (βάση της ένδειξης του Garmin), μάλλον παρασυρόμενος και από τον ευνοϊκό αέρα. Όχι ότι έπαθα και τίποτα, αλλά σίγουρα δεν ήταν ρυθμός που θα μπορούσα να κρατήσω για πολύ, ειδικά μετά την αναστροφή που είχαμε και τον αέρα κόντρα. Επιστρέφοντας προς την περιοχη αλλαγών για να κλείσω το πρώτο 3άρι, συνέβη και το αστείο της ημέρας. Κατευθυνόμενος προς την αναστροφή σάστισα όταν άρχισα να ακούω μια σφυρίχτρα …καθόλου καλός ήχος! Συνηθισμένος από τους διεθνής αγώνες που η σφυρίχτρα ανήκει σε κριτή και σημαίνει κάτι “κακό” σταμάτησα για λίγο σαστισμένος μήπως έχω πάρει λάθος δρόμο. Τελικά αποδείχθηκε πως η σφυρίχτρα άνηκε σε κάποια κυρία που είχε επιλέξει αυτόν τον τρόπο για να …χαρεί … οι κανονικοί κριτές ευτυχώς άρχισαν να μου φωνάζουν να συνεχίσω κανονικά …κι έτσι έγινε.

Η δεύτερη στροφή ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα και συνολικά το πρώτο 6αρι σε 19:16. Έτσι ανέβηκα και στο ποδήλατο για να …πατήσω. Με δεδομένο τον δυνατό κόντρα στη μια ευθεία τελικά νομίζω τα κατάφερα καλά, αφού έβγαλα στα 20χλμ της κυκλικής διαδρομής (+μερικά μέτρα παραπάνω για το μπες-βγες απο το σιρκουι) μέση ταχύτητα πάνω από 41χλμ/ωρα με καλή αίσθηση, παρά το πολύ δυνατό τρέξιμο που είχε προηγηθεί. Συνολικός χρόνος πάνω στο ποδήλατο ακριβώς 30 λεπτά.

Grigoris Skoularikis duathlon champion 2013Κατεβαίνοντας από το ποδήλατο και φορώντας γρήγορα τα καινούρια μου Pearl Izumi Iso Transition (νομίζω πως σε αυτόν τον αγώνα έκανα τις ποιο γρήγορες αλλαγές μου ever!), πήγα να φύγω σφαίρα για το δεύτερο τρέξιμο, όμως εκεί είχα μια κράμπα. Σταμάτησα προς στιγμήν για μια μικρή διάταση και …ευτυχώς συνέχισα χωρίς πρόβλημα. Στα επόμενα 3χλμ παρά την μεγάλη διαφορά που είχα από τους υπολοίπους συναθλητές μου, πιέστηκα όσο μπορούσα για να …το κάνω ακόμα πιο δύσκολο. Αυτό το 3άρι ολοκληρώθηκε σε 10:01 ενώ ο συνολικός αγώνας σε 1 ώρα και 26 δευτερόλεπτα. Ευτυχής τερματισμός για την παρουσία σε άλλο ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα διάθλου και τη διατήρηση του τίτλου του πρωταθλητή.

Στην δεύτερη θέση πίσω μου τερμάτισε ο Ηλίας Ξάνθος (1:03:48) που ήταν η ευχάριστη έκπληξη της μέρας. Ο Ηλίας υπήρξε κορυφαίος αθλητής και αυτή του εμφάνιση είναι ελπιδοφόρα για πλήρη ανάκαμψη στο μέλλον και ειδικά στο τρίαθλο όπου έχει υπάρξει και πρωταθλητής Ελλάδος. Τρίτος ήταν ο Γιώργος Αλυφαντής (1:05:06) και πρώτος βετεράνος ήταν ο Δημήτρης Παππάς (1:06:11). Στις γυναίκες πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Ντενίζ Δημάκη (1:10:43) μετά από δυο χρονιές απουσίας από τη διοργάνωση.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω την διοργάνωση της Tranistion Sports για την συνεργασία με την ΕΟΤΡΙ και τη φιλοξενία της διοργάνωσης, ώστε να μας προσφέρουν έναν πολύ όμορφο αγώνα. Ευχαριστώ τους χορηγούς μου (Pearl Izumi, Xendurance, Garmin, High5) για όλα τα υλικά τους με τα οποία προπονούμε τόσους μήνες και αγωνιστικά σήμερα, όπως επίσης τον προπονητή μου Βασίλη Κρομμύδα ο οποίος έχει καταφέρει να με ανεβάσει ένα επίπεδο φέτος και να με κρατάει καλά για να αγωνίζομαι καλύτερα (μεγάλη υπόθεση αυτό…ειδικά για κάποιον με τα δικά μου κουσούρια).

Για τις φωτογραφίες ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Γιώργο Σπύρο. Περισσότερες φωτογραφίες εδω . Tα αποτελέσματα εδω: http://www.trinews.gr/item.php?id=712

 

Grigoris Skoularikis duathlon champion 2013

 

Grigoris Skoularikis duathlon champion 2013

Comments Off on Σπριντ για τον 4ο τίτλο του πρωταθλητή στο δίαθλο …με τον δύσκολο τρόπο! more...

Ο Ισπανός Martin και η Αυστραλέζα Sheedy-Ryan παγκόσμιοι πρωταθλητές στο κλασικό δίαθλο – 8η στην κατηγορία 40-44 η Λουκοπούλου

by on Sep.25, 2012, under Αγώνες, Αποτελέσματα, Ενημέρωση

Στην πόλη Νανσί της Γαλλίας διεξήχθη το σαββατοκύριακο που μας πέρασε το παγκόσμιο πρωτάθλημα διάθλου μέσης απόστασης (10-40-5) για τους “γρήγορους” διαθλητές.

Εκτός από τις elite κατηγορίες η διοργάνωσης συμπεριελάμβανε επίσης και τις age group κατηγορίες όπου μάλιστα είχαμε και ελληνική συμμετοχή με την συνήθη ύποπτο Λουκία Λουκοπούλου. Η Λουκία, πραγματοποίησε άλλη μια καλή εμφάνιση σε διεθνή αγώνα καταλαμβάνοντας την 6η θέση στην ηλικιακή κατηγορία 40-44 ετών μετά από 2 ώρες 16λεπτά και 52 δευτερόλεπτα αγώνα.

Στην κατηγορία elite ανδρών, τα πάντα κρίθηκαν στο δεύτερο τρέξιμο, όπου ο Ισπανός Emilio Martin ήταν ο πιο γρήγορος και έκανε την έκπληξη κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με 1:40:40 αφήνοντας δεύτερο τον Βέλγο Antoine Duvivier (1:40:43) και τρίτο τον Γάλλο Benoit Nicolas (1:40:47).

Στους “μικρούς “(juniors), που έτρεξαν στη μισή απόσταση παγκόσμιος πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Βρετανός Richard Horton σε 49:42, μόλις μπροστά απο τον Ιταλό Matthias Steinwandter ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Λουξεμβούργιο Bob Haller.

Στους άνδρες 23 ετών η Γαλλία θριάμβευσε με τον Thomas Andre να κερδίζει σε 1:41:08 και τον Felix Duchampt να τερματίζει τρίτος σε 1:42:02. Ανάμεσα τους δεύτερος τερμάτισε ο Ισπανός Albert Moreno Molins of Spain in 1:41:39

Στις Γυναίκες το χρυσό πήγε στην Αυστραλή Felicity Sheedy-Ryan με 1:52:43. Δεύτερη τερμάτισε η περσινή νικήτρια Βρετανίδα Katie Hewison (1:53:42) και τρίτη η Γαλλίδα Sandra Levenez (1:54:20).

Αντίστοιχα στις γυναίκες κάτω των 23 ετών, παγκόσμια πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Γαλλίδα Alexandra Cassan Ferrier με 1:56:44. Δεύτερη τερμάτισε η Βελγίδα Sofie Hooghe 1:59:36 και τρίτη η Ισπανίδα Melina Alonso (2:00:13).

Στις “μικρές” (juniors) η Βρετανία πήρε τις δυο πρώτες θέσεις με την Georgia Taylor-Brown (58:27) και την Georgina Schwiening (58:40). Η οικοδέσποινα Γαλλία πήρε κι εδώ άλλο ένα μετάλλιο με την Jeanne Lehair τρίτη με 58:59.

 

Αναλυτικά, όλα τα αποτελέσματα

http://www.triathlon.org/results/results/2012_nancy_itu_d…ionships/7464/

 

http://www.trinews.gr/lib_photos/eidiseis/diethni/2012_09_22_Nancy-duathlonWC.jpg

Comments Off on Ο Ισπανός Martin και η Αυστραλέζα Sheedy-Ryan παγκόσμιοι πρωταθλητές στο κλασικό δίαθλο – 8η στην κατηγορία 40-44 η Λουκοπούλου more...

Πρώτη νίκη σε τρίαθλο! (Τυρός ρεπορτ)

by on Jul.03, 2012, under Αποτελέσματα, Εμπειρίες, Σκέψεις, Φωτογραφίες

2012_07_01_Tyros-run Grigoris SkoularikisΤο πρώτο μου τρίαθλο το έτρεξα το 2002. Είχα κάποιες θέσεις στην τριάδα εκείνα τα πρώτα χρονιά, αλλά παρά τις αρκετές νίκες σε δίαθλο, ποτέ δεν είχα κερδίσει αγώνα τριάθλου. Αυτό έμελλε να γίνει χτες, Κυριακή 1/7/2012 στον Τυρό Αρκαδίας και το “1ο Τρίαθλο Τσακωνιάς”. Σπριντ τρίαθλο με 750μ κολύμβησης, 22χλμ ποδηλασίας και 5,5χλμ τρεξίματος (σύμφωνα με τις αποστάσεις που έδωσαν οι διοργανωτές) με διοργανωτή την οργάνωση run4green υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Τρι.

Ο αγώνας δεν ήταν καθόλου εύκολος. Έχοντας μείνει αρκετά πίσω στο κολύμπι κλασικά θα έπρεπε να κυνηγήσω στην δύσκολη διαδρομή ποδηλασίας, η οποία είχε αρκετές ανηφοροκατηφόρες. Εκεί κατάφερα να τους προσπεράσω όλους, εκτός από έναν, τον Γιάννη Πετρακόπουλο, κάποτε από τα ταλέντα του τριάθλου που τα τελευταία χρόνια είχε εστιάσει την προσοχή του στην ποδηλασία. Ο Γιάννης έκανε πολύ καλό αγώνα σε κολύμβηση και ποδηλασία, αλλά στο τρέξιμο δεν είχε την προετοιμασία για να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό. Έτσι κατάφερα να τον προσπεράσω γύρω στο 2ο χλμ και από εκεί και πέρα να συνεχίσω πιο χαλαρά για φτάσω πρώτος στον τερματισμό. Ο Γιάννης ακολούθησε δεύτερος και είμαι σίγουρος πως αν ξεκινήσει πάλι σοβαρά προπόνηση τριαθλου θα έχει πολλές διακρίσεις στο μέλλον.

Όλα καλά, μπορώ να πω πως πήγαν, είχαν καλή αίσθηση, παρά την “νεκρή” προηγούμενη εβδομάδα με τον τραυματισμό μου στο γόνατο, και την φορτωμένη αυτή βδομάδα για να καλύψω λίγο τα χαμένα χιλιόμετρα. Έτσι, δεν ήμουν και πολύ σίγουρος τι έπρεπε να περιμένω από τον εαυτό μου σε αυτόν τον γρήγορο αγώνα, αλλά μάλλον καλά ανταποκρίθηκα και χωρίς ιδιαίτερο στρες που είναι σημαντικό, απλώς για να συνεχιστεί κανονικά και η προπόνηση τις επόμενες μέρες.

2012_07_01_Tyros-bike Grigoris SkoularikisΤέλος πάντως όλα καλά και έγιναν και ακόμα καλύτερα αφού η ομάδα πήρε και πρωτιά στις γυναίκες. Έτσι γυρίσαμε με δυο κυπελλάκια από τον Τυρό, όλο χαμόγελα, όχι μόνο για τις πρωτιές, αλλά κυρίως για την ωραίο αγώνα και την εκδρομή που απολαύσαμε. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική και οι άνθρωποι πολύ φιλόξενοι. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για τις δυο ωραίες μέρες που περάσαμε. Πάνω απ’ όλα να διασκεδάζουμε και να περνάμε καλά με αυτά που κάνουμε, είτε στον Τυρό της Τσακωνιάς, είτε στο Ζόφιγνκεν της Ελβετίας.

 

Αναλυτικό ρεπόρτ του αγώνα:
http://www.trinews.gr/item.php?id=550

και τα αποτελέσματα, εδώ:
http://www.trinews.gr/item.php?id=549

και μερικές φωτογραφίες:

 

προς το παρον ενα δείγμα:

2012_07_01_ Tyros-swim Grigoris Skoularikis

2012_07_01_Tyros-winners Skoularikis - Kapodistria

 

 

Comments Off on Πρώτη νίκη σε τρίαθλο! (Τυρός ρεπορτ) more...

Vansteelant και Svendsen νικητές στο Falkenstein

by on May.28, 2012, under Αγώνες, Αποτελέσματα

Ο Βέλγος παγκόσμιος πρωταθλητής Jorie Vansteelant και η Σουηδέζα Susanne Svendsen ήταν οι μεγάλοι νικητές του Powerman Germany στο Falkenstein, την προηγούμενη Κυριακή 20 Μαΐου. Ο αγώνας διάθλου στην απαιτητική διαδρομή των 16 – 64 – 8 χλμ έγινε με ζέστη, αφού το θερμόμετρο έφτασε τους 29 C.

Σε αντίθεση με τα δυο προηγούμενα χρόνια, φέτος δεν είχαμε ελληνική συμμετοχή. Το 2010 ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης ήταν 25ος στους άνδρες και το 2011 η Χαρά Σκουλαρίκη 10η στις γυναίκες. Τα σημαντικότερα αποτελέσματα:

Άνδρες
1. Joerie Vansteelant (BEL)            3:12:09
2. Matt Moorhouse (GBR)            3:15:16
3. Win Neuwkerk (NED)            3:16:16
4. Esben Kaczmarek (DEN)            3:18:17
5. Jochen Neyrink (BEL)            3:18:58
6. Sebastian Retzlaff (GER)            3:20:19
7. David Vaughan (GBR)            3:21:34
8. Dirk Strothmann (GER)            3:23:00
9. Michael Kopf (GER)            3:23:29
10. Michael Wetzel (GER)            3:25:34

Γυναίκες
1. Susanne Svendsen (DEN)            3:43:43
2. May Kerstens (NED)            3:47:02
3. Christine Schleifer (GER)            3:49:14
4. Katrin Esefeld (GER)            3:57:36
5. Kristina Lapinova (SVK)            3:58:23
6. Jessica Jarz (AUT)            4:02:40
7. Jutta Bühler (GER)            4:06:38
8. Katharina Paulus (AUT)            4:08:33
9. Kim Nulens (BEL)            4:18:16
10. Kathrin Gassner (LIE)            4:26:51

Comments Off on Vansteelant και Svendsen νικητές στο Falkenstein more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930