Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Archive for February, 2013

Καλό το πέρασμα από τον ανώμαλο δρόμο … πάμε για την άσφαλτο τώρα!

by on Feb.26, 2013, under Εμπειρίες, Σκέψεις

Grigoris Skoularikis XC 2013Την Κυριακή που μας πέρασε 24 Φεβρουαρίου αγωνίστηκα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου. Αντικειμενικά, η 13η θέση που κατέλαβα στα 10χλμ των ανδρών, τρέχοντας ανάμεσα στους καλύτερους Έλληνες δρομείς είναι ιδιαίτερα τιμητική και με αφήνει πολυ ευχαριστημένο. Επίσης, ο χρόνος μου 32:39, επίσημα είναι ατομικό ρεκορ και θα έπρεπε να ειμαι εξίσου ικανοποιημένος, όμως η αλήθεια είναι πως δεν είμαι.

Δεν είναι ακριβώς πως περίμενα κάτι καλύτερο, ούτε είμαι ιδιαίτερα απαιτητικός με τον εαυτό μου σε αυτή τη φάση. Όμως είμαι πολύ καλά φέτος και πίστευα πως είχα κάτι παραπάνω να δώσω που …δεν το έδωσα. Δεν ξέρω τι με συγκράτησε ακριβώς και έκανα σχετικά επιφυλακτική κούρσα. Ξέρω όμως πως πριν δυο βδομάδες στη Φιλοθέη είχα αγωνιστεί πολύ πιο δυνατά και με περισσότερο πάθος από την αρχή. Εκεί είχα μπει μπροστά από την αρχή και βάραγα … τώρα έμεινα πίσω από τους πρωτοπόρους προτιμώντας να κάνω τη δική μου συντηρητική και μοναχική στα περισσότερα χιλιόμετρα κούρσα.

Σίγουρα δεν ήμουν σε κατάσταση για να τρέξω στον ρυθμό των καλύτερων δρομέων, όμως θα ήθελα να είχα πιεστεί περισσότερο κυνηγώντας μέσα στην κούρσα και να τερμάτιζα με την ικανοποίηση πως τα έδωσα όλα. Τώρα τερμάτισα και …έψαχνα το ποδήλατο μου να συνεχίσω…

Ας είναι … τουλάχιστον ξέρω πως μπορώ να τρέξω 32,5 λεπτά 10άρι και να έχω ακόμα δυνάμεις για να συνεχίσω στην ποδηλασία, ελπίζω αυτό να κάνω και στα δίαθλα που ακολουθούν. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην άσφαλτο, Πανελλήνιο Διάθλου στις 24/3, Πανελλήνιο Ημιμαραθωνίου στις 31/3 και Πανευρωπαϊκό Διάθλου στις 21/4.

Επιστρέφοντας στον ανώμαλο δρόμο, πρέπει να σημειώσω πως εκπληρώθηκε και άλλος ένας κρυφός μου πόθος, με το καλό μου πλασάρισμα οδήγησα την ομάδα μου (ΓΑΣ Ιλισος) στη δεύτερη θέση του ομαδικού των ανδρών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Άξιοι συναθλητές μου οι Νίκος Πάλης (21ος), Αλέξης Πασπάτης (25ος), Δημήτρης Μάντζαρης (34ος) και Δημήτρης Δριτσάκος (49ος).

Γενικά όλος ο σύλλογος μας τα πήγε περίφημα συγκεντρώνοντας μετάλλια σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Ενδεικτικά αναφέρω, 1ος Ο Μάρκος Γκούρλιας και 3ος ο Λάμπρος Μαλτέζος στα 6χλμ εφήβων, 2η η Γιώτα Βλαχάκη στις Νέες, 3η η Ντενίζ Δημάκη που έτρεξε άρρωστη στις γυναίκες και οδήγησε την ομάδα και στην 1η θέση.

* Αναλυτικά για τους αγώνες και αποτελεσματα διαβάστε εδω: http://www.runningnews.gr/item.php?id=13609

 

 

Grigoris Skoularikis XC 2013

XC Ilissos 2013

Comments Off on Καλό το πέρασμα από τον ανώμαλο δρόμο … πάμε για την άσφαλτο τώρα! more...

Πάμε Τρίκαλα για τον Ανώμαλο

by on Feb.22, 2013, under Ενημέρωση, Σκέψεις

Grigoris Skoularikis XC 2012Το μεγάλο δρομικό ραντεβού του χειμώνα έφτασε. Αυτή την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου αγωνίζομαι μαζί με πολλούς άλλους μικρούς και μεγάλους σε ηλικία συναθλητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου που θα γίνει στην Πηγή Τρικάλων. Τελευταία φορά είχαμε τρέξει στα Τρίκαλα το 2008. Τότε ακόμα υπήρχε πρόκριση και τότε ακόμα τρέχαμε 12χλμ οι άνδρες , όχι 10χλμ που καθιερώθηκε και τρέχουμε πλέον.

Αύριο ταξιδεύουμε με την ομάδα (ΓΑΣ Ιλισος) για τα Τρίκαλα λοιπόν. Στόχος είναι μια διάκριση στο ομαδικό και ένα καλό τεστ σε ατομικό επίπεδο με αντιπάλους τους καλύτερους Έλληνες δρομείς. Στην Φιλοθέη έδειξα πως είμαι σε καλή κατάσταση, ελπίζω να το επιβεβαιώσω και στα Τρίκαλα, ώστε να συνεχίσω την προετοιμασία μου για τα διάθλα που ξεκινάμε από τον άλλο μήνα.

Το ποδαράκι μου ακόμα πονάει λίγο, αλλά την τελευταία εβδομάδα επισκέφτηκα και τον Τάσο (Μαργαρίτη) 3 φορές και μπορώ να πω ότι μου το έχει στρώσει καλά ώστε τουλάχιστον να αγωνιστώ χωρίς πρόβλημα. Με τον βροχερό καιρό των ημερών η πιστά αναμένεται λασπωμένη και βαριά, όποτε θα χρειαστούμε δύναμη και σφιχτά δεμένα τα “καρφιά”.

Όπως και να έχει, αυτός ο αγώνας έχει πάντα μεγάλο ενδιαφέρον, για πολλούς λόγους. Καλή αντάμωση στα Τρίκαλα!

* μια γενική προεπισκόπηση μπορείτε να διαβάσετε εδω: http://www.runningnews.gr/item.php?id=13590

(οι φωτογραφίες ειναι απο τον περσινο αγώνα που ειχε γίνει στο Μαρκόπουλο Αττικής)

Grigoris Skoularikis XC 2012 start

Comments Off on Πάμε Τρίκαλα για τον Ανώμαλο more...

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου 2013 (προκύρηξη)

by on Feb.19, 2013, under Αγώνες, Ενημέρωση

Για την Transition, η νέα αθλητική σεζόν (2013) είναι ήδη πολύ κοντά. Οι ετοιμασίες μας είναι πυρετώδεις προκειμένου να ετοιμάσουμε για εσάς Events αντάξια των απαιτήσεών σας.

Αναζητούμε και άλλους, νέους χορηγούς και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με εμπορικούς συνεργάτες εντός και εκτός Ελλάδος για την προμήθεια όλων των απαραίτητων αγωνιστικών υλικών, με κριτήριο πάντα την καλύτερη ποιότητα.

Στο πρόγραμμα των αγώνων μας έχει ήδη ενσωματωθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου, το οποίο και θα διεξαχθεί την Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013 υπό την αιγίδα της Ε.Ο.ΤΡΙ.

 

Κατεβάστε την επίσημη προκυρηξη του αγώνα

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΓΩΝΑ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Κωπηλατοδρόμιο / Ολυμπιακές εγκαταστάσεις (Σχινιάς)


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

 • Ανδρών – Γυναικών,
 • Εφήβων  – Νεανίδων
 • Παίδων – Κορασίδων  Α και Β,
 • Παμπαίδων – Παγκορασίδων,
 • Βετεράνων
 • Κατηγορίες  Ανοικτής Συμμετοχής

Σύμφωνα με τα τελικά δεδομένα των μετρήσεων των αποστάσεων από έμπειρους κριτές της Ε.Ο.ΤΡΙ. οι τελικές αποστάσεις για των αγώνα της 24ης Μαρτίου 2013 είναι:


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1 – Sprint Distance 

Ανδρών – Γυναικών,  Βετεράνων Ανδρών – Γυναικών, Εφήβων – Νεανίδων, Ανοικτής Συμμετοχής Ανδρών – Γυναικών

 • Σκέλος Α: Τρέξιμο 6 Km
 • Σκέλος Β: Ποδήλατο 20 Km
 • Σκέλος Γ: Τρέξιμο 3 Km


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2 – Παίδων

Παίδων Α’ – Κορασίδων Α’,  Παίδων Β΄ – Κορασίδων Β’

 • Σκέλος Α: Τρέξιμο 850 m
 • Σκέλος Β: Ποδήλατο 10 Km
 • Σκέλος Γ: Τρέξιμο 425 m


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2 – Παμπαίδων

Παμπαίδων – Παγκορασίδων  Α΄,  Παμπαίδων – Παγκορασίδων Β΄

 • Σκέλος Α: Τρέξιμο 425 m
 • Σκέλος Β: Ποδήλατο 5 Km
 • Σκέλος Γ: Τρέξιμο -350 m
——————————————————————————-

Εγγραφές
Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν ως εξής:


Κατηγορίες κάτω των 18 ετών (Δωρεάν Συμμετοχή) :

 • Εφήβων
 • Νεανίδων
 • Παίδων
 • Κορασίδων Α΄ και Β΄
 • Παμπαίδων, Πανκορασίδων

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται είτε:

———————————————————————————
Κατηγορίες άνω των 18 ετών:

 • Αντρών (Κάτοχοι Θεωρημένου Δελτίου)
 • Γυναικών (Κάτοχοι Θεωρημένου Δελτίου)
 • Βετεράνων Αντρών Γυναικών (Κάτοχοι Θεωρημένου  Δελτίου)
 • Ανοιχτής συμμετοχής [Age Groups] (Δεν είναι κάτοχοι αθλητικού δελτίου)

Κόστος συμμετοχής άνω των 18:

 • Για κατόχους δελτίου το κόστος είναι 30€
 • Για μη κατόχους δελτίου το κόστος είναι 40€

 

Οι εγγραφές για την απόσταση Sprint πραγματοποιούνται μόνο στο site της Transition Sports: Link

 

Υπενθυμίζουμε ότι για όλους τους αθλητές είναι απαραίτητη η προσκόμιση της Ιατρικής Βεβαίωσης ή του θεωρημένου Δελτίου Αθλητή.

 

Η κατηγοριοποίηση των αθλητών γίνεται σύμφωνα με την συνημμένη προκύρηξη του αγώνα από την Ε.Ο.ΤΡΙ.

Κατεβάστε την επίσημη προκυρηξη του αγώνα

 

Με αθλητικούς Χαιρετισμούς
Transition Sports Team

Comments Off on Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου 2013 (προκύρηξη) more...

Βράβευση από τον ΣΕΓΑΣ για την προσφορά μου στον Κλασικό Μαραθώνιο

by on Feb.14, 2013, under Διάφορα, Εμπειρίες, Ενημέρωση

RunningNews.gr πλακέτα Κλασικος Μαραθώνιος

Χτες, Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, είχα την τιμή να βραβευτώ από τον ΣΕΓΑΣ για την προσφορά μου στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, μέσα από την δουλειά μου στο www.RunningNews.gr που είναι εδώ και 6 χρόνια χορηγός επικοινωνίας του αγώνα.

Είναι από τις σπάνιες στιγμές που παρότι ακόμα ενεργός αθλητής (και πρωταθλητής σε ένα άθλημα) βραβεύομαι για την εξωαγωνιστική μου προσφορά και δράση στον αθλητισμό. Αισθάνομαι πραγματικά ευτυχής που όλα αυτά τα χρόνια μπορώ να εργάζομαι και να προσφέρω στον αθλητισμό, παράλληλα με τις προσωπικές μου αθλητικές/αγωνιστικές υποχρεώσεις. Αισθάνομαι ευτυχής γιατί ζω έντονα και πολύπλευρα ότι αφορά το τρέξιμο και τον αθλητισμό.

Το τρέξιμο τα τελευταία χρόνια, μέσα από τη συνεργασία RunningNews.gr και Κλασικού Μαραθωνίου έχει αποκτήσει τη δυναμική που οραματιζόμασταν πριν λίγα χρόνια. Όμως, τα οράματα και τα ευχόλογα είναι περιττά αν δεν υπάρχει σχέδιο, προγραμματισμός και εφαρμογή με σκληρή δουλειά.

Ευχαριστώ τον ΣΕΓΑΣ και τον Κλασικό Μαραθώνιο για την τιμή που μου έκανε να με βραβεύσει για την προσφορά μας στη διοργάνωση σαν χορηγό επικοινωνίας. Ελπίζουμε πως αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια γιγαντώνοντας κι άλλο το δρομικό κίνημα στην Ελλάδα. Ήδη έχουμε ανανεώσει τη συνεργασία μας για τα επόμενα δυο χρόνια (2013-2014). Η σκληρή δουλειά συνεχίζεται από όλους μας.

Αναλυτικά, όλες τις βραβεύσεις της βραδιάς μπορείτε να τις δείτε εδώ:
http://www.runningnews.gr/item.php?id=13503

http://www.runningnews.gr/lib_photos/gallery13/2013_02_13_ACM-ekdilosi/tak_vravefsis-hohoho0037.jpg

 

Comments Off on Βράβευση από τον ΣΕΓΑΣ για την προσφορά μου στον Κλασικό Μαραθώνιο more...

24 Μαρτίου το Πανελλήνιο Διάθλου. Ετοιμάζομαι!

by on Feb.13, 2013, under Αγώνες, Ενημέρωση

Grigoris Skoularikis, Hellenic Duathlon Champion 2012Σήμερα, ανακοινώθηκε και επίσημα η ημερομηνία του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Διάθλου. Ο αγώνας θα γίνει στις 24 Μαρτίου και θα θα φιλοξενηθεί/συνδιοργανωθεί από την Transition Sports του Δημήτρη Μωραϊτη. Για μένα αυτός ο αγώνας είναι βεβαίως ο σημαντικότερος εντός Ελλάδος, και η μέρα που θα πρέπει να κάνω το καθήκον μου.

Φέτος, για λόγους οικονομίας χώρου/χρόνου αποφασίστηκε η διοργάνωση να γίνει στην σπριντ απόσταση (5-20-2,5χλμ)για όλες τις κατηγορίες και όχι στην κλασική (10-40-5χλμ) για εμάς τους άνδρες. Προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε η απόφαση, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να πω ότι με δυσαρεστεί κιόλας, αφού θα επιβαρυνθώ λιγότερο σε αυτόν τον αγώνα ενόψει των πιο σημαντικών διεθνών υποχρεώσεων.

Έτσι λοιπόν, η προετοιμασία συνεχίζεται, με προφανή στόχο την υπεράσπιση του τίτλου μου (η φωτο απο τον περσινο τερματισμο) στις 24 Μαρτίου. Ελπίζω ο αγώνας να έχει μεγάλη συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες και μακάρι να υπάρξει και δυνατός συναγωνισμός.

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα θα βρείτε εδώ:
http://www.trinews.gr/item.php?id=689
ενώ εντωμεταξυ περιμένουμε και την επίσημη προκήρυξη από την Ε.Ο.Τρι.

Ελπίζω να σας δω όλους εκεί!

Comments Off on 24 Μαρτίου το Πανελλήνιο Διάθλου. Ετοιμάζομαι! more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

February 2013
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728