Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Archive for November, 2012

1982-1992-2002-2012 … 10 χρόνια Τρίαθλο και Ποδηλασία, 20 χρόνια Στίβος … 30 χρόνια Αθλητισμός!

by on Nov.22, 2012, under Μνήμες

1982-1992-2002-2012 … 10 χρόνια Τρίαθλο και Ποδηλασία! 20 χρόνια Στίβος … 30 χρόνια Αθλητισμός!

Μέσα στη γεμάτη χρονιά που τελειώνει σε λίγο μου διέφυγε πως φέτος συμπλήρωσα δεκαετίες στον αγωνιστικό αθλητισμό. Συγκεκριμένα συμπλήρωσα 20 επίσημα χρόνια στον Στίβο και 10 επίσημα χρόνια στο Τρίαθλο και την Ποδηλασία!

Για την ακρίβεια, ξεκινάω να μετράω από τις χρονιές που έβγαλα επίσημο δελτίο αθλητή στην αντίστοιχη ομοσπονδία. Αυτό έγινε το 1992 για τον ΣΕΓΑΣ και το 2002 για την ΕΟΤΡΙ και την ΕΟΠ οπότε και έτρεξα και τους πρώτους μου επίσημους αγώνες τριάθλου και ποδηλασίας.

Βέβαια, σε κανονικό αγώνα δρόμου πρώτη φορά πρέπει να έτρεξα 5 ετών το 1986 και θεωρώ τον εαυτό μου αθλητή από τη στιγμή που στάθηκα στα πόδια μου κάπου το 1982 (γεννήθηκα το 1981). Αρχικά με το “στράτα-στρατούλα”, μετά μόνος μου μετά … με κυνηγούσαν γονείς και παππούδες … και … Εντάξει δεν έχω σκοπό σήμερα να ξεκινήσω την αυτοβιογραφία μου, απλά να σημειώσω πως συμπληρώθηκαν αυτές οι δεκαετίες κυριολεκτικά στο δρόμο.

Τι έκανα όλα αυτά τα χρόνια τι άλλαξε στη διαδρομή? Προφανώς πολλά και διάφορα που θα μπορούσα να εξιστορώ για ώρες που δεν έχω, οπότε θα αρκεστώ προς το παρόν να μιλήσουν οι εικόνες:

Κοντράστ τρέξιμο από την πρώτη εικόνα αγώνα που βρήκα (Σχολικό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου το 1995), μέχρι τον φετινό Κλασικό Μαραθώνιο

1995-2012 Grigoris Skoularikis running contrast

 

Κοντράστ ποδηλασίας. Πρώτος Αγώνας Τριάθλου το 2002 και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Διάθλου το 2012:

 

2002-2012 Grigoris Skoularikis cycling contrast

 

Κι αν νομίζατε πως τα είδατε όλα …. δείτε και πραγματικά ότι πιο παλιό έχω απο ποδηλασια! 30 χρόνια πριν:

1982 Grigoris Skoularikis babyrider

 

Καλή συνέχεια στην επόμενη δεκαετία….

Comments Off on 1982-1992-2002-2012 … 10 χρόνια Τρίαθλο και Ποδηλασία, 20 χρόνια Στίβος … 30 χρόνια Αθλητισμός! more...

30ος Κλασικός Μαραθώνιος: Ανεκπλήρωτο Απωθημένο…

by on Nov.16, 2012, under Εμπειρίες, Σκέψεις

Grigoris Skoularikis Athens Classic Marathon 201211/11/2012, 30ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών
Επίδοση 2:45:08, 35ος στη Γενική κατάταξη, 21ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Κι έτσι έτρεξα άλλον ένα Μαραθώνιο λοιπόν … κι έτσι δεν κατάφερα πάλι να εκπληρώσω τις προσδοκίες μου … κι έτσι παραμένω ηττημένος από τον Μαραθώνιο, αλλά ευτυχής γιατί τουλάχιστον μετά από όλη αυτή τη χρονιά το έκανα και αυτό. Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως:

Ήθελα να τρέξω και στον Κλασικό Μαραθώνιο, για να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου άλλη μια φορά φέτος, μετά από τόσους και τόσους αγώνες σε δίαθλο, τρίαθλο, τρέξιμο και ποδηλασία. Ήμουν σε καλή κατάσταση, αν όχι πλήρως προετοιμασμένος για Μαραθώνιο. Ο καιρός ήταν κάπως περίεργος, όχι ακριβώς ευνοϊκός γιατί ο Ήλιος που έβγαινε κατά διαστήματα ζέσταινε πολύ.

Προσπάθησα από την αρχή να ελέγξω όσο το δυνατόν περισσότερο το ρυθμό και με σχετικά αργό πέρασμα στα πρώτα 10χλμ (38:00) ήμουν αισιόδοξος πως βρισκόμουν σε καλό δρόμο και θα είχα δυνάμεις για το δύσκολο τέλος. Παρόμοια προσπάθησαν να ελέγξω το ρυθμό μου και στις ανηφοροκατηφόρες, αλλά εκεί ίσως θα έπρεπε να είμαι ακόμα πιο εγκρατής να να μην παρασυρθώ τόσο από τη διάθεση μου που μου έλεγε “τρέχα τρέχα”. Άλλωστε το Garmin 910XT μετά τα πρώτα 10χλμ που έπαιζα στους 160-170 παλμούς, με έδειχνε να βρίσκομαι συνεχώς στο 170-180 κάτι που για τα δικά μου δεδομένα ειναι μάλλον ψηλό. Πάραυτα εγώ αισθανόμουν πολύ άνετος και έχοντα καλή παρέα στο δρόμο με τον Γιάννη Χαμόδρακα και τον Δημήτρη Καλιακούδη παρέμενα αισιόδοξος πως ο στόχος για κάτω από 2:40 ήταν πολύ εφικτός.

Ένα σημαντικό πρόβλημα κατά μήκος της διαδρομής απεδείχθη η τροφοδοσία, καθώς τα προσωπικά μας ποτά ήταν όλα στριμωγμένα σε ένα τραπεζάκι και δεν τα παίρναμε εύκολα. Κάποιοι εθελοντές βοηθούσαν την κατάσταση, κάποιοι την κάναν ακόμα πιο δύσκολη. Αποκορύφωμα στον σταθμο του 20χλμ που αναγκάστηκα να γυρίσω ανάποδα για να πάρω το μπουκαλάκι μου το οποίο πραγματικά χρειαζόμουν και δεν είχα περιθώριο να το χάσω.

Ακόμα κι έτσι πάντως, ο δρόμος συνέχιζε με καλές προοπτικές και ακόμα και η πιο δύσκολη ανηφορα του 25ου χλμ βγήκε ελεγχόμενα. Τα κακά μαντάτα άρχισαν να έρχονται γύρω στο 28ο χλμ όπου άρχισαν τα γαργαλήματα στις γάμπες, σημάδι πως οι κράμπες ερχόντουσαν. Ήπια το ποτό μου και στο 30ο χλμ, αλλά αυτό δεν έδειξε να σώζει την κατάσταση. Στα επόμενα 1-2χλμ υπήρχαν στιγμές που πραγματικά έχανα τον έλεγχο των ποδιών μου. Στο 32οχλμ η καλή κράμπα ήρθε και σταμάτησα για λίγες διατάσεις στην άκρη του δρόμου…

Μάζεψα τα κουράγια μου και ξαναβγήκα τρέχοντας στο δρόμο εξακολουθώντας να πιστεύω πως μπορώ να σπάσω το 2:40. Συνέχισα να κατηφορίζω από την Αγία Παρασκευή, δύσκολα αλλά ακόμα γρήγορα. Μέχρι και το 37ο χλμ τουλάχιστον κράταγα το το τρέξιμο μου σε ικανοποιητικό ρυθμό, όμως εκεί στη γεφυρούλα με τα το “Πεντάγωνο”, η ανηφοροκατηφόρα με αποτελείωσε. Βγαίνοντας για τα τελευταία 4-5 χλμ είχα πλέον μείνει και επίσημα από δυνάμεις …

Όπως και να έχει, έφτασα σε άλλον έναν τερματισμό. Ο επίσημος καθαρός χρόνος μου ήταν 2:45:08, μακριά από τον στόχο του

Ήταν ένας από τους ελάχιστους αγώνες στους οποίους ένιωσα τέτοια εξάντληση τερματίζοντας. Έχω κάνει τόσα και τόσα, και αγώνες ακόμα μεγαλύτερης διάρκειας. Αλλά ένιωσα την ανάγκη να πέσω και να ξαπλώσω κάτω, κάτι που δεν το κάνω ποτέ. Δεν ξέρω αν ήταν η κούραση του αγώνα, η κούραση της χρονιάς ή η κούραση …μιας ζωής που με ξάπλωσε κάτω … το μόνο που ξέρω είναι πως πλέον χρειάζομαι μέρες να ξεκουραστώ και να αναρρώσω.

Είμαι απογοητευμένος που δεν κατάφερα να εκπληρώσω κανέναν από τους αγωνιστικούς μου στόχους. Ίσως θα πρέπει να έχω μικρότερες προσδοκίες από τον Μαραθώνιο, αφού έχω αποφασίσει να επικεντρωθώ σε άλλο άθλημα. Δεν θα σταματήσω να το παλεύω όμως κι αυτό και ελπίζω στο μέλλον να τα καταφέρω κάποια στιγμή. Το απωθημένο υπάρχει και θα υπάρχει ρε γμτ, μέχρι ….

Πάραυτα δεν μπορώ να μην είμαι ευτυχής που τουλάχιστον τερμάτισα αξιοπρεπώς και στον Κλασικό Μαραθώνιο σαν κλείσιμο μιας χρονιάς στην οποία άντεξα πολλά περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά.

 

Φωτογραφίες από τον αγώνα στο facebook

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4480234478494.2172674.1069016619

Grigoris Skoularikis Athens Classic Marathon 2012 finish

Comments Off on 30ος Κλασικός Μαραθώνιος: Ανεκπλήρωτο Απωθημένο… more...

30ος Κλασικός Μαραθώνιος: Η ευκαιρία να βρεθώ στη γραμμή της εκκίνησης για την μία πιθανότητα να…

by on Nov.07, 2012, under Μνήμες, Σκέψεις

Κλασικός Μαραθώνιος 2006, τερματισμόςΗ σχέση μου με τον Μαραθώνιο, αγωνιστικά δεν είναι αυτή που θα ήθελα. Από την πρώτη μου φορά το 2006 και ενδιάμεσα στα χρόνια που ακολούθησαν, το αγώνισμα μου πρόσφερε πολύ πόνο, δυσανάλογο με την ικανοποίηση του αγωνιστικού αποτελέσματος. Ας είναι … αυτός είναι ο Μαραθώνιος και αυτό είναι το μεγαλείο του γιατί μόνο την πορεία των ετών τελικά καταλαβαίνεις την αξία αυτών που έχεις τρέξει και την υπεραξία του αγώνα που θα κάνεις την υπέρβαση … αν τελικά τα καταφέρεις ποτέ.

Ο Μαραθώνιος είναι για τους υπομονετικούς, τους επίμονους και τους πεισματάρηδες. Δεν έχεις πολλές ευκαιρίες να τρέξεις έναν Μαραθώνιο και έχεις ακόμα λιγότερες ευκαιρίες να τρέξεις έναν μαραθώνιο σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Δυστυχώς για διάφορους λόγους, εγώ είμαι από τις περιπτώσεις που έμπαινα σε έναν μαραθώνιο, όχι με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Φέτος δεν αλλάζει κάτι από αυτό στην προετοιμασία μου για τον Μαραθώνιο. Ποια προετοιμασία? Μιλάω για τον 1,5 μήνα που προπουνούμαι ξανά μετά την υπερπροσπάθεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος διάθλου αρχές Σεπτέμβρη. Ξεκουράστηκα 2 βδομάδες τον Σεπτέμβρη και βρέθηκα πάλι στο δρόμο με στόχο μια ευκαιρία στην εκκίνηση του 30ου Κλασικού Μαραθωνίου. Άλλη μια ευκαιρία για εκείνη την μία πιθανότητα να κάνω την υπέρβαση του εαυτού μου στο αγώνισμα των αγωνισμάτων.

Η ζωή μας δεν καθορίζεται ούτε από τις επιτυχίες μας, ούτε από τις αποτυχίες μας. Η ζωή μας καθορίζεται από τις ευκαιρίες που έχουμε στο δρόμο της και κατά πόσο είμαστε σε θέση να τις αξιοποιήσουμε. Χρειάζεται δύναμη, χρειάζεται προσπάθεια, χρειάζονται πολλά για να έρθει μια επιτυχία, όμως πρώτα απ’ όλα χρειάζεται μια ευκαιρία, μια αφορμή.

Επιστροφή στην εκκίνηση του Κλασικού Μαραθωνίου την Κυριακή (11/11/2012) λοιπόν, για άλλη μια ευκαιρία και ότι γίνει… Χαμένοι Αγώνες είναι μόνο αυτοί που δεν έγιναν ποτέ…

Comments Off on 30ος Κλασικός Μαραθώνιος: Η ευκαιρία να βρεθώ στη γραμμή της εκκίνησης για την μία πιθανότητα να… more...

Με σύμμαχο την Garmin στις επόμενες διαδρομές

by on Nov.02, 2012, under Ενημέρωση, Σκέψεις

http://www.duathlon.gr/wp-content/uploads/2012/10/2012_10_21_SDYP-15k.jpg

Εδώ και λίγες μέρες αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερός που έχω άλλον ένα χορηγό-υποστηρικτή στις αθλητικές μου προσπάθειες. Ο λόγος για την εταιρία tRacer αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Garmin στην Ελλάδα. Η Garmin μου παρέχει το απόλυτο εργαλείο GPS/Παλμογράφο για έλεγχο των προπονήσεων μου, το τριαθλητικό ρολόι Garmin Forerunner 910XT. Ήδη το χρησιμοποιώ σε προπονήσεις και αγώνες και είμαι πάρα πάρα πολύ ευχαριστημένος. Σύντομα σκοπεύω να γράψω και ένα αναλυτικό review για τη συσκευή. Προς το παρόν διαβάστε περισσότερα εδώ από την ιστοσελίδα της εταιρίας.

GarminΗ Garmin είναι η μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο σε πωλήσεις συσκευών GPS. Το 2012 συμπληρώθηκαν 100.000.000 πωλήσεις συσκευών Garmin. Διαθέτει GPS για χρήση στο αυτοκίνητο, το φορτηγό και τη μοτοσικλέτα, το σκάφος, το αεροπλάνο, φορητές συσκευές για χρήση στην πεζοπορία, το τρέξιμο, αλλά και για προπόνηση στην ποδηλασία, το τρίαθλο, την κολύμβηση και άλλα αθλήματα. Η σειρά προϊόντων Fintess της Garmin μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες τόσο του αθλητή που ξεκινάει τώρα τις προπονήσεις του και θέλει να παρακολουθεί την πρόοδο του όσο και τις αυξημένες απαιτήσεις του αθλητή που προπονείται εντατικά και χρειάζεται ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να οργανώσει την προπόνηση του και θα του δώσει κίνητρο να ξεπεράσει τον εαυτό του. Μετά την προπόνηση ο αθλητής μεταφέρει όλα τα δεδομένα του στην online κοινότητα Garmin Connect για ανάλυση και αποθήκευση αλλά και για να τα μοιραστεί μέ άλλους χρήστες.

Να σημειώσω εδώ, πως η Garmin θα έχει περίπτερο στην Marathon EXPO την ερχόμενη εβδομάδα στο Ζάππειο. Αξίζει να σταθείτε λίγο από το περίπτερο και να γνωρίσετε την οικογένεια Garmin Fitness. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως πήρε παράταση και η μεγάλη και πιο πρωτοποριακή προσφορά της χρονιάς ( Περισσότερα εδω ). Ραντεβού λοιπόν (και) με την Garmnin στον χώρο του Ζαππείου από την Πέμπτη έως και το Σάββατο. Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 13.00-20.00, Παρασκευή και Σάββατο 10.00-20.00

http://www.trinews.gr/lib_photos/proionta/2012_10_01_Garmin_Forerunner_910.jpg

 

και μια φωτό προσθήκή στις 8/11/2012 απο την Εκθεση του Κλασικου Μαραθωνίου:

Comments Off on Με σύμμαχο την Garmin στις επόμενες διαδρομές more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

November 2012
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930