Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Archive for August, 2010

Sutz και Csomor νικητές στο Powerman Austria

by on Aug.25, 2010, under Αγώνες, Ενημέρωση

Ο Ελβετός Andy Sutz και η Ουγγαρέζα Erika Csomor ήτα οι μεγάλοι νικητές του «Powerman Austria» που διεξήχθη την Κυριακή στο Weyer της Αυστρίας. Ο αγώνας διεξήχθη στις αποστάσεις 15,6 – 82,4 – 7,3 χλμ και οι δυο αθλητές ξεχώρισαν όπως αναμενόταν άλλωστε στο πολύ δύσκολο κομμάτι της ποδηλασίας. Πλέον στόχος τους είναι ο μεγάλος αγώνας της χρονιάς, το Powerman Zofingen (10-150-30) στις 5 Σεπτεμβρίου.

Τα σημαντικότερα αποτελέσματα:

Men

1st        Andy Sutz (SUI) 3:34:06

2nd      Sigi Bauer (AUT) 3:43:50

3rd       Karl Prungraber (AUT) 3:44:48

4th       Jochen Neyrinck (BEL) 3:44:59

5th       Jonas Baumann (SUI) 3:48:39

6th       David Vaughan (IRL) 3:51:00

7th       Stefan Wrzaczek (AUT) 3:53:09

8th       Anthony Le Duey (FRA) 3:55:56

9th       Paulo Goncalves (LUX) 3:58:05

10th     Andreas Kleber (AUT) 3:58:17

Women

Erika Csomor (HUN) 4:14:13

Jacqueline Übelhart (SUI) 4:16:01

Michelle Parsons (GBR) 4:19:27

Elina Ussher (FIN) 4:25:04

Victoria Beck (NZL) 4:25:27

Daniela Rechberger (AUT) 4:33:42

Sandra Huberty (LUX) 4:35:26

Irene Zerkhold (AUT) 4:41:32

Sabine Gastecker (AUT) 4:45:30

Annabelle-Mary Konczer (AUT) 4:53:32

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και περισσότερα για τον αγώνα στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

www.powerman.at

Comments Off on Sutz και Csomor νικητές στο Powerman Austria more...

Powerman Geel 2010 Report: Με ένα πόδι ως το τέρμα

by on Aug.06, 2010, under Αρθρογραφία, Εμπειρίες, Σκέψεις

Αγώνας: LTF-Powerman Geel 2010, δίαθλο 10-60-10

Περιοχή: Geel, Βέλγιο, Ημερομηνία: 1/8/2010

Αποτέλεσμα: 20ος στη γενική κατάταξη, χρόνος 2:55:56

Ήταν ένας από αυτούς τους -έτσι κι αλλιώς πολύ δύσκολους- αγώνες, που γενικά τα πράγματα πηγαίνουν καλά και απλώς κάτι στραβώνει προς το τέλος και στα χαλάει όλα. Σε έναν αγώνα διάθλου υπάρχει ο φόβος να μείνεις από λάστιχο στο ποδήλατο. Η ποδηλασία πήγε καλά, όμως η δυσάρεστη έκπληξη ήταν όταν κατέβηκα από το ποδήλατο και διαπίστωσα πως το αριστερό μου γόνατο είχε «μαγκώσει» και το 2ο τρέξιμο δεν θα έβγαινε ανάλογα με την προετοιμασία μου. Τελικά μου έμεινε αυτή η πικρία και το «γαμώτο» που δεν μπόρεσα να τα δώσω όλα και να αποδώσω σύμφωνα με τις δυνατότητες μου, ειδικά στο 2ο τρέξιμο που το θεωρώ από τα δυνατά μου χαρτιά. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως….

Η προετοιμασία

Η προετοιμασία για αυτόν τον αγώνα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Όχι πως αντιμετώπισα κάποιο μεγάλο πρόβλημα, όμως γενικά η προπόνηση στο ελληνικό καλοκαίρι αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από σκληρή. Αναγνωρίζοντας τις αδυναμίες μου στην ποδηλασία αποφάσισα να ρίξω βάρος σε αυτό το αγώνισμα και να παραμελήσω κάπως το τρέξιμο, που έτσι κι αλλιώς θα ήταν πολύ πιο δύσκολο μέσα στη ζέστη. Έκανα και πολλούς ποδηλατικούς αγώνες τον Ιουνίου, συντηρώντας παράλληλα κάπως το τρέξιμο, αλλά μάλλον τελικά αυτός ο μήνας με κούρασε αρκετά. Προγραμμάτιζα πάντως πως τον Ιούλιο με κάποιες συγκεκριμένες προπονήσεις τρέξιμο θα ξανάβρισκα την ανοιξιάτικη φόρμα μου, όμως δυστυχώς καμιά προπόνηση τρέξιμο δεν έβγαινε με τίποτα. Ειδικά τις τελευταίες δυο βδομάδες με ταλαιπωρούσαν και διάφορες τενοντίτιδες που δε μου επέτρεπαν να ρισκάρω.

Ακόμα και στη Γερμανία που ήρθα μερικές μέρες πριν τον αγώνα με την ελπίδα να βρω πιο δροσερό καιρό για πιο γρήγορες προπονήσεις τρέξιμο, η δρομική ατυχία συνεχίστηκε. Η κούραση του ταξιδιού στην πρώτη προπόνηση και ο βροχερός καιρός τις επόμενες μέρες δε μου επέτρεψαν να  βγάλω μια πραγματικά γρήγορη προπόνηση ώστε να «ξεμπουκώσω». Ήξερα πως δρομικά δεν ήμουν στην καλύτερη κατάσταση έτσι κι αλλιώς, όμως αυτό που με προβλημάτιζε περισσότερο ήταν πως δεν ήξερα σε τι κατάσταση ήμουν ακριβώς και τι ρυθμό θα έπρεπε να ακολουθήσω στον αγώνα. Για 34-35 λεπτά με έβλεπα, σίγουρα όχι για 33-34 λεπτά που ήταν ο αρχικός στόχος του προπονητικού προγράμματος.

Τουλάχιστον όλο αυτό το διάστημα έβλεπα να βελτιώνομαι στην ποδηλασία και ήμουν αισιόδοξος πως σε αυτό το κομμάτι τουλάχιστον θα κρατιόμουν αξιοπρεπώς, όχι όπως στο Powerman Germany που η ποδηλασία αποδείχθηκε Βατερλό για μένα. Στο επίπεδο του Geel, θα είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τον εαυτό μου αν μπορεί να κρατήσει μέση ταχύτητα κοντά στα 40χλμ/ωρα για τα 60χλμ της ποδηλασίας. Αυτός ο στόχος βεβαίως ήταν πολύ αισιόδοξος, κρατώντας πάντα μια επιφύλαξη, ανάλογα και με το είδος της διαδρομής, την όποια είχα σκοπό να τσεκάρω στην επίσημη «βόλτα» της μια μέρα πριν τον αγώνα.

Στο Geel

Φτάνοντας στο Geel Σάββατο μεσημέρι, το πρώτο πράγμα που είχα στο πρόγραμμα ήταν να πάω σε ένα τοπικό ποδηλατάδικο για σέρβις. Είναι μεγάλο άγχος να έχεις φτάσει μια μέρα πριν τον αγώνα και να έχεις ακόμα μηχανικά προβλήματα να επιδιορθώσεις, όμως στην προκειμένη περίπτωση αυτή ήταν η βέλτιστη λύση. Δε θα μπω σε λεπτομέρειες εδώ, όμως όποιος ξέρει από αγωνιστική ποδηλασία, μπορεί να καταλάβει πως σε θέματα εξοπλισμού και προβλημάτων συχνά σου προκύπτουν θέματα από εκεί που δεν το περιμένεις. Ακόμα και για λεπτομέρειες αν μιλάμε πρέπει να τα φτιάξεις, αφού για να αποδώσεις σε έναν αγώνα δεν αρκεί να είσαι εσύ στη βέλτιστη κατάσταση, αλλά και το ποδήλατο σου. Τέλος πάντων, όλα ρυθμίστηκαν και ο Noah Green ήταν έτοιμος για τον αγώνα.

Το ίδιο απόγευμα πήγα να δω και τη διαδρομή με πολλούς από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Όντως ήταν επίπεδη, καμιά σχέση με της ανηφοροκατηφορες του Powerman Germany, όμως υπήρχαν δυο πράγματα που με προβλημάτισαν. Το πρώτο ήταν οι πάρα πολλές και κλειστές στροφές και το άλλο και πιο σημαντικό, τα αρκετά χιλιόμετρα πλακόστρωτο με κάποια σαμαράκια ενδιάμεσα. Κορυφαίο σημείο της διαδρομή πρέπει να ήταν μια στροφή πάνω σε πλακόστρωτο η οποία ήταν ανισόπεδη, σχηματίζοντας ένα πολύ επικίνδυνο σκαλωπατακι πάνω από το οποίο έπρεπε να περάσει το ποδήλατο,. Σίγουρα δεν θα ποδηλατούσαμε σε «χαλί» και με αυτά μάλλον θα έπρεπε να ρίξω τις απαιτήσεις μου σχετικά με την προσδοκώμενη μέση ωριαία ταχύτητα. Τουλάχιστον αυτή τη φορά είχα δει τη διαδρομή και τις ιδιαιτερότητες της και δε θα ξεκινούσα στα τυφλά, όπως στο Powerman Germany.

Ο αγώνας γινόταν Κυριακή μεσημέρι οπότε ακόμα και το πρωί της μέρα του αγώνα μπορούσαμε να χαλαρώσουμε. Η εκκίνηση ήταν ακριβώς κάτω από το ξενοδοχείο και αυτό ήταν μεγάλο πλεονέκτημα καθώς μέχρι και τελευταία στιγμή χρησιμοποιούσα το δωμάτιο για αποδυτήρια, τουαλέτα κτλ. Στις 15.00 ξεκινούν οι γυναίκες και οι βετεράνοι >50. Στις 15.15 ξεκινάμε οι άνδρες και βετεράνοι <50.

Ο Noah βεβαίως είχε τακτοποιηθεί νωρίτερα στην περιοχή αλλαγών η οποία είναι στην κεντρική πλατειά της πόλης. Ο αγώνας είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την πόλη η οποία πραγματικά δείχνει να ζει στο ρυθμό της διοργάνωσης. Το κέντρο έχει κλείσει με μπαριέρες και στους δρόμους που θα περάσουμε δεν υπάρχει κανένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο.

Από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωινού, η προσωπική μου φωτογραφία στη θέση μου στην περιοχή αλλαγών και η ελληνική σημαία μαζί με των υπόλοιπων συμμετεχόντων χωρών στο χώρο των απονομών. Όπως έγραφα και μερικές μέρες νωρίτερα οι διοργανωτές μου έχουν κάνει την τιμή να μου δώσουν τον αριθμό «9» με την πρώτη 10αδα της «start list» να θεωρούνται οι «elite» συμμετοχές. Ο αγώνας τους συγκεντρώνει πολλούς από τους καλύτερους διαθλητές όλου του κόσμου, οπότε είναι και για αυτούς πλεονέκτημα να προβάλουν εκπροσώπους από όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες. Έτσι επιβεβαιώνω πως όταν αγωνίζεσαι σε μεγάλους αγώνες στο εξωτερικό και κουβαλάς τον τίτλο του πρωταθλητή στη χώρα σου (έστω του 2ου για το 2010) την εκπροσωπείς κιόλας, ακόμα κι αν η συμμετοχή σου έχει προκύψει με αποκλειστικά δική σου ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ο αγώνας

Παίρνουμε θέση στην εκκίνηση. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής αισθάνομαι ένα δέος, καθώς βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή μαζί με πραγματικά σπουδαίους αθλητές με μεγάλες διακρίσεις. Ο αγώνας του Geel είναι από τα πλέον καθιερωμένα Powerman και συγκεντρώνει πάντα τους καλύτερους, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Έχω την εντύπωση πως ο μόνος μεγάλος απών ήταν ο Ελβετός Andy Sutz που είχε κερδίσει στο Powerman Germany. Εδώ είναι ο Βέλγος παγκόσμιος πρωταθλητής Joerie Vansteelant, ο Γάλλος Πρωταθλητής Ευρώπης Anthony Le Duey και αρκετοί ακόμα ώστε να μην είναι υπερβολή αν έλεγα πως ο αγώνας συγκεντρώνει συναγωνισμό αντάξιο παγκοσμίου πρωταθλήματος. Το προφίλ του αγώνα είναι τέτοιο που αναμένεται να είναι πολύ γρήγορος και δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και απώλειες ούτε καν δευτερολέπτων.

Δίδεται οι εκκίνηση και φεύγουμε όντως πολύ γρήγορα. Δεν έχω την ταχύτητα στα πόδια μου για να κρατηθώ μπροστά όμως και πάλι αισθάνομαι πως τρέχω πολύ πιο γρήγορα από κάθε ρυθμό που έχω κάνει στην προπόνηση. Δυστυχώς επιβεβαιώνομαι καθώς περνάω τα πρώτα 1500 μέτρα σε 4:35. Δε νιώθω κουρασμένος, αλλά πρέπει να μετριάσω κάπως το ρυθμό μου προκείμενου να βγει ο αγώνας καλά. Το πρώτο τρέξιμο είναι 500 μέτρα παραπάνω, συνολικά 10,5χλμ. Κάναμε το γύρο της πλατείας πρώτου μπούμε στην κυκλική διαδρομή των 2,5χλμ και αυτά τα 500 μέτρα κάπως μπερδεύουν τον υπολογισμό του ρυθμού. Πρέπει να τρέχω πάντως γύρω στο 3:25/χλμ Πολλά μέτρα σε κάθε έναν από τους 4 γύρους γίνονται πάνω σε πλακόστρωτο που αποδεικνύεται πολύ κουραστικό. Η συμμετοχή του κόσμου πάντως είναι κάτι το εκπληκτικό και μας επιδρά πολύ ενθαρρυντικά. Τρέχω ως συνήθως στα όρια μου και ολοκληρώνω το πρώτο τρέξιμο σε 36:07. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό αυτό πρέπει να είναι ~34:17 για τα 10χλμ, αρκετά ικανοποιητικό για την προετοιμασία που είχα κάνει και με δεδομένο βεβαίως πως ακόμα είμαστε στο 1/5 του αγώνα.

Μπαίνω στην περιοχή αλλαγών, παίρνω το ποδήλατο, βγαίνω, καβαλάω και φεύγω σχετικά γρήγορα. Το μόνο πρόβλημα είναι πως είχα ξεχάσει να μηδενίσω το κοντεράκι μου και χάνω λίγο χρόνο ενώ ποδηλατώ στα πρώτα μέτρα για να το κάνω και αυτό. Ίσως θεωρείται χαζομάρα, όμως εγώ το θεωρώ αρκετά σημαντικό προκειμένου να βλέπω συνεχώς τη μέση μου ταχύτητα κάτι που προσωπικά μου δίνει ρυθμό και με κρατάει σε εγρήγορση.

Έτσι αρχίζω να «στροφοπατάω». 60χλμ είναι πολλά σε συνθήκες ατομικής χρονομέτρησης τέτοιου είδους. Ανηφόρα δεν υπάρχει βεβαίως, αλλά ούτε και κατηφόρα που μπορείς να χαλαρώσεις λίγο. Για 1,5+ ώρα θα είμαι σε μέγιστη ένταση και πρέπει να τα δώσω όλα προκειμένου να προσεγγίσω τον προαγωνιστικο στόχο μου. Στην πρώτη στροφή κινούμαι με μέση ταχύτητα κοντά στο 39χλμ/ωρα κάτι που με ανεβάζει ψυχολογικά. Βεβαίως οι πολλές στροφές και το πλακόστρωτο μου κόβουν συχνά τον ρυθμό όμως η αισιοδοξία παραμένει πως «μπορεί να γίνει!».

Δέχομαι κάποιες προσπεράσεις, αλλά όχι πολλές ώστε να απογοητευτώ όπως στο Powerman Germany. Προσπαθώ να μην είμαι κοντά σε αυτούς που με προσπερνούν και δεχτώ παρατήρηση για «κολλητήρι» από τους κριτές. Ο αγώνας είναι αυστηρά «non-drafting» και χρειάζεται προσοχή ή τουλάχιστον να ξέρεις πώς να κυνηγάς στο ποδήλατο. Σε βίντεο του αγώνα που είδα εκ των υστερών, βλέπω πως σχηματίζονται γκρουπ που κρατάν οριακά τις αποστάσεις εντός των κανονισμών. Η δικιά μου απειρία και ο φόβος μιας ποινής με έκαναν να μην ρισκάρω κάτι τέτοιο, όμως την επόμενη φορά επιβάλλεται να το κάνω κι εγώ όπως οι υπόλοιποι.

Εντωμεταξύ παρατηρώ πως κάθε γύρος μου βγαίνει πιο μεγάλος από 15χλμ, οπότε με τις 4 στροφές που θα κάνουμε συνολικά θα βγει πάνω από 60χλμ που αναγράφει η προκήρυξη. Πάνω στον αγώνα είναι στιγμές που δυσκολεύομαι να κρατήσω ευθεία πορεία στο ποδήλατο και ίσως έτσι να χάνω αρκετό χρόνο. Τελικά με αυτά και με αυτά η διαδρομή θα μου βγει 62χλμ και προβληματίζομαι αν είναι τόσο «στραβή η διαδρομή» ή εγώ τόσο «στραβά ποδηλατώ». Θυμάμαι πως και στο Powerman Germany η μέτρηση μου είχε μεγάλη απόκλιση με της διοργάνωσης. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να το προσέξω το θέμα της διατήρησης ευθείας γραμμής κατά την ποδηλασία γιατί σίγουρα κοστίζει χρόνο, έστω και λίγα δευτερόλεπτα.

Τα καλά νέα είναι πως αισθάνομαι καλά σε όλη τη διάρκεια της ποδηλασίας και διατηρώ εύκολα τον αρχικό ρυθμό μου. Μάλιστα νιώθω όλο και καλύτερα όσο ο αγώνας προχωράει και από τα μισά και μετά ποδηλατώ με ακμαιότατο ηθικό και ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Φτάνω κοντά στο τέρμα της ποδηλασίας και το κοντέρ γράφει μέση ταχύτητα 38,4χλμ/ωρα. Πραγματικά πολύ καλά για τα δεδομένα μου. Αισθάνομαι πως έκανα μια πραγματικά καλή ποδηλασία και τώρα είμαι έτοιμος να καλύψω λίγο από τον χαμένο χρόνο και ίσως μερικές θέσεις στο δεύτερο τρέξιμο. Ο συνολικός χρόνος που μου δίνουν οι διοργανωτές είναι 1:38:00 αλλά και πάλι έχω χάσει αρκετό έδαφος.

Κατεβαίνω από το ποδήλατο και μπαίνω στην περιοχή αλλαγών υποφέροντας από πόνους στις ξυπόλυτες πατούσες πάνω στο πλακόστρωτο. Αυτός είναι ο αναμενόμενος πόνος σε αυτό το σημείο. Ο μη αναμενόμενος είναι στον μυ πάνω από το αριστερό μου γόνατο που φαίνεται πως έχει σφίξει πάρα πολύ, χωρίς να έχω αντιληφθεί κάτι στην ποδηλασία. Το γόνατο δεν λυγίζει και κάθε φορά που πατάω στο έδαφος πονάω αφόρητα.

Αφήνω το ποδήλατο, βάζω παπούτσια και αρχίζω να τρέχω με την ελπίδα πως θα ζεσταθεί μετά 1-2χλμ και θα με αφήσει, όμως αυτό δεν έγινε τελικά ποτέ. Ουσιαστικά σέρνω το ένα μου πόδι και το δεξί τραβάει όλο το κουπί αλλά πάραυτα καταφέρνω να κρατάω ένα ρυθμό κάτω από 4:00/χλμ. Το πλακόστρωτο κάνει ακόμα πιο επίπονη την προσπάθεια και με τα πέλματα μου επίσης λίγο μουδιασμένα από την ποδηλασία υπάρχουν σημεία που νομίζω πως τρέχω και πατάω καρφιά. Παράλληλα με πονάει και η σπλίνα μου. Ίσως να φταίει το τζελάκι που πήρα φεύγοντας από την περιοχή αλλαγών, αλλά με όλα αυτά είναι το λιγότερο που έχει σημασία. Αυτό που προέχει είναι να συνεχίσω να τρέχω. Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να εγκαταλείψω. Δεν ταξίδεψα ως εδώ για ένα DNF. Θα τερματίσω όσο κι αν πονάω και ας χάσω μερικά λεπτά. Τουλάχιστον δεν με προσπερνάει κανείς και δε χάνω καμιά θέση. Πρέπει και να προσπέρασα και 2-3 αλλά κάπου τα είχα χαμένα. Ο ρυθμός μου πέφτει λίγο προς το τέλος και καλύπτω αυτά τα εξαιρετικά επίπονα 10,1χλμ του δεύτερου τρεξίματος σε 40:36 για να τερματίσω σε συνολικό χρόνο 2 ώρες 55 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα….

Κάθομαι σε μια καρέκλα που βρίσκω εύκαιρη και ζητάω πρώτες βοήθειες. Εντωμεταξύ βλέπω στον ηλεκτρονικό πίνακα της χρονομέτρησης πως έχω τερματίσει στην 20η θέση. Απογοητεύομαι λίγο αλλά σκέφτομαι πως με αυτές τις συνθήκες, σε έναν αγώνα που κάθε λεπτό μπορεί να είναι μερικές θέσεις, δεν είναι και άσχημα. Αυτό ήταν…

Απολογισμός

Αργότερα, βλέποντας πιο προσεκτικά τα αποτελέσματα θα διαπιστώσω πως ακόμα κι αν έκανα το τρέξιμο που υπολόγιζα, γύρω στα 37 λεπτά, θα κέρδιζα 1-2 θέσεις, Περιέργως οι πρώτοι 9 τερμάτισαν με διαφορά 4 λεπτών (2:40:46-2:44:57), άλλοι 8 έπεσαν στο 2:47:37 με 2:50:52, ο 18ος έκανε 2:52:29, ο 19ος 2:54:51 και μετά εγώ. Μάλλον αυτό πρέπει να έχει σχέση με τα ποδηλατικά γκρουπ για τα οποία έγραφα παραπάνω. Κάπως περίεργο αυτό για έναν αγώνα non-drafting αλλά εμένα μου φαίνεται ρεαλιστικό το σενάριο.

Είναι πάντως ειρωνικό να σε προδίδει τόσο βάναυσα το καλό σου αγώνισμα, ειδικά το 2ο τρέξιμο το οποίο ήμουν σίγουρος πως θα το έκανα σχετικά πολύ γρήγορα και θα κέρδιζα μερικές θέσεις. Άλλωστε ένιωθα να έχω πολλές δυνάμεις, όμως απλά το αριστερό μου πόδι δεν λειτουργούσε. Τουλάχιστον απέδωσε η προετοιμασία στην ποδηλασία και έδειξα σημάδια βελτίωσης. Σε σχέση με το Powerman Germany που είχα χάσει περίπου 20 λεπτά ήταν πολύ καλύτερα. Ο χρόνος μου και πάλι ήταν κατά 7,5 λεπτά πιο αργός από των πρώτων αλλά ξέρω πως υπάρχουν ακόμα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.

Γενικά είμαι ευχαριστημένος από τον αγώνα μου, παρά την πικρία του «ανολοκλήρωτου». Μια μεγάλη προσπάθεια ολοκληρώθηκε με αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Η εμπειρία και μόνο της συμμετοχής ανεκτίμητη για άλλη μια φορά. Μπορώ και καλύτερα και ελπίζω του χρόνου που θα επιστρέψω στα Powerman να το αποδείξω αυτό. Για φέτος εκτός απρόοπτου άλλο δίαθλο δεν έχει. Για λίγες μέρες θα ξεκουραστώ και μετά τα ξεκινήσω προετοιμασία για τον Κλασικό Μαραθώνιο. Κάτι θέλω να πάρω φέτος από αυτόν τον αγώνα και θα εστιάσω την προσοχή μου εκεί τους επόμενους μήνες.

* Περισσότερα

Οι πρώτοι του αγώνα είχαν ως εξής

ΑΝΔΡΕΣ
1 Neyrinck Jochen BEL 2:40:46
2 Bystrup Søren DEN  2:41:02
3 Van der Smissen Arman NED 2:41:31
4 Vansteelant Joerie BEL 2:42:08
5 Le Duey Anthony FRA 2:42:35
6 Moorhouse Matt GBR  2:43:12
7 Boulogne Jérémy FRA  2:43:42
8 Brazy Julien BEL 2:44:49
9 Piercy Lee GBR 2:44:57
10 Mccarthy Daniel GBR 2:47:37

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1 Schwalbe Ulrike GER  3:02:49
2 Svendsen Susanne DEN  3:04:24
3 Uebelhart Jacqueline SUI 3:07:36
4 Geldhof Ilse BEL 3:09:47
5 Dupont Anne-Marie BEL 3:10:14
6 Jacobi Birgit GER 3:15:49
7 Van Hoolandt Martine BEL 3:19:40
8 Vandewaetere Kim BEL 3:24:36

Και αναλυτικά, η γενική κατάταξη:

http://www.3athlon.be/timing/pdffiles/2010/geel2010/geel2010_powerman_scratch.pdf

Μερικές φωτογραφίες εδώ:

http://www.facebook.com/album.php?aid=2066158&id=1069016619&l=b94c8d60e2

Η ιστοσελίδα της διοργάνωσης

http://www.powerman.be/

και βίντεο του αγώνα (η δικιά μου συμμετοχή περιορίζεται στα 0:15–0:20 & 4:54–5:06).

1 Comment more...

Powerman Geel 2010 Photos & Video

by on Aug.04, 2010, under Multimedia, Βίντεο, Φωτογραφίες

LTF-Powerman Vladereen 2010, Duathlon 10-60-10
Geel, Βelgium, 1/8/2010
20th in general classification, time 2:55:56

All photos here

http://www.facebook.com/album.php?aid=2066158&id=1069016619&l=b94c8d60e2

also video:

Comments Off on Powerman Geel 2010 Photos & Video more...

Powerman Geel Flash Report: Έμεινα από πόδι… αλλά έφτασα στο τέρμα.

by on Aug.02, 2010, under Αγώνες, Αθλητές, Αποτελέσματα, Αρθρογραφία, Εμπειρίες, Ενημέρωση, Σκέψεις

Σε έναν αγώνα διάθλου υπάρχει ο φόβος να μείνεις από λάστιχο στο ποδήλατο. Η ποδηλασία πήγε καλά σήμερα, όμως η δυσάρεστη έκπληξη ήταν όταν κατέβηκα από το ποδήλατο και διαπίστωσα πως το αριστερό μου γόνατο είχε «μαγκώσει» και το 2ο τρέξιμο δεν θα έβγαινε ανάλογα με την προετοιμασία μου.

Άρχισα να τρέχω με την ελπίδα πως θα ζεσταινόταν μετά 1-2 χλμ και θα ζεσταινόταν και θα με άφηνε, όμως αυτό δεν έγινε τελικά ποτέ. Κατάφερα πάντως έστω και με ένα πόδι και ουσιαστικά σέρνοντας το άλλο να κάνω το 2ο τρέξιμο (10,1χλμ) σε 40:36 και να τερματίσω αξιοπρεπώς στην 20η θέση της γενικής κατάταξης με 2 ώρες 55 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα. Το 1ο τρέξιμο (10,5χλμ) πήγε πολύ μέτρια για τα δεδομένα μου στο 36:07, όμως ήξερα πως δεν ήμουν καλά αυτή τη φορά στο τρέξιμο έτσι κι αλλιώς. Είναι πάντως ειρωνικό να σε προδίδει τόσο βάναυσα το καλό σου αγώνισμα, ειδικά το 2ο τρέξιμο το οποίο ήμουν σίγουρος πως θα το έκανα σχετικά πολύ γρήγορα και θα κέρδιζα μερικές θέσεις. Άλλωστε ένιωθα να έχω πολλές δυνάμεις, όμως απλά το αριστερό μου πόδι δεν λειτουργούσε.  (Αυτό βέβαια δεν ήταν το μόνο μου πρόβλημα σήμερα, αλλά ήταν το βασικό που μου χάλασε τον αγώνα.)

Τουλάχιστον απέδωσε η προετοιμασία στην ποδηλασία και έβγαλα τα 60+ χλμ (εγώ πάντως τα μέτρησα 62+) με μέση ωριαία ταχύτητα ~38,5 χλμ/ωρα. Η διαδρομή ήταν επίπεδη, αλλά με πάρα πολλές δύσκολες στροφές ώστε συνέχεια να πρέπει να κόβουμε ταχύτητα και να επιταχύνουμε καλά. Θεωρώ πως για μένα ήταν μια πάρα πολύ δυνατή ποδηλασία, αν και πάλι ο χρόνος μου (1:38:00) ήταν κατά 7,5 λεπτά πιο αργός από των πρώτων. Πάντως σε σχέση με τη Γερμανία που είχα χάσει περίπου 20 λεπτά ήταν πολύ καλύτερα. Βελτιώθηκα αρκετά και ξέρω πως υπάρχουν περιθώρια για ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση.

Ο αγώνας είχε πάρα πολύ δυνατό συναγωνισμό και την έκπληξη έκανε ο νεαρος Βέλγος Jochen Neyrinck που κέρδισε με 2:40:46.  Ενδεικτικό του πολύ δυνατού συναγωνισμού είναι πως τα δυο μεγαλύτερα ονόματα του αγώνα  ο Βέλγος Joerie Vansteelant και ο Γάλλος Anthony Le Duey έμειναν εκτός βάθρου, στην 4η και 5 θέση αντίστοιχα.

Men’s Top 5 Results
1. Jochen Neyrinck 2:40:46
2. Soren Bystrup 2:41:02
3. Armand Van der Smissen 2:41:31
4. Joerie Vansteelant 2:42:08
5. Anthony Le Duey 2:42:35

Women’s Top 5 Results
1. Ulrike Schwalbe 3:02:49
2. Susanne Svendesen 3:04:24
3. Jacqueline Uebelhart 3:07:36
4. Ilse Geldhof 3:09:47
5. Anne-Marie Dupont 3:10:14

Προς το παρόν αυτά… θα επιστρέψω μέσα στην εβδομάδα με αναλυτική περιγραφή αγώνα (πριν, κατά, μετά), αποτύπωση εμπειριών και συναισθημάτων.

Η διοργάνωση έχει ήδη δημοσιεύσει τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα της

http://www.powerman.be/

Η γενική κατάταξη συγκεκριμένα είναι εδώ:

http://www.3athlon.be/timing/pdffiles/2010/geel2010/geel2010_powerman_scratch.pdf

Μέσα στην εβδομάδα μου είπαν θα ανεβάσουν και περισσότερες φωτογραφίες. Προς το παρόν μερικές εδώ:

http://www.facebook.com/album.php?aid=2066158&id=1069016619&l=b94c8d60e2

Comments Off on Powerman Geel Flash Report: Έμεινα από πόδι… αλλά έφτασα στο τέρμα. : more...

Geel, στο σπίτι του Διάθλου! Λίγες ώρες πριν το μεγάλο διαθλητικό ραντεβού διάθλου στο Βέλγιο

by on Aug.01, 2010, under Αρθρογραφία, Εμπειρίες, Σκέψεις

Μετά από μια περιπετειώδη χτεσινή μέρα (είναι απίστευτο το τι μπορεί να σου συμβεί τη μέρα που θες απλώς να κάτσει και να χαλαρώσεις) ταξίδεψα οδικώς σήμερα από το Rheinberg της Γερμανίας, στο Geel του Βελγίου. Το ταξίδι ευτυχώς ήταν πολύ άνετο και έφτασα εύκολα στον προορισμό μου. Μέσα σε 1 ώρα οδήγησα σε τρεις χώρες (Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο) ώστε σήμερα, Κυριακή 1 Αυγούστου στις 15.00 ώρα Βελγίου (16.00 ώρα Ελλάδας) θα δώσω τον δικό μου μεγάλο αγώνα του καλοκαιριού.

Ώρα για πολλά λόγια δεν είναι τώρα, έγραψα πολλά και προχτές άλλωστε ( http://www.duathlon.gr/?p=204 ) όμως αφού έχω ίντερνετ εδώ στο ξενοδοχείο, αξίζει μια γρήγορη ενημέρωση:

Οι διοργανωτές μου έχουν δώσει τον αριθμό «9» και βλέποντας όλα τα μεγάλα ονόματα μόλις μπροστά μου με μικρότερους αριθμούς υποθέτω πως αυτό δεν είναι τυχαίο. Με άγχωσε κάπως αυτό πρέπει να παραδεχτώ. Τελικά, θες δε θες, σ’αρέσει δε σ’αρέσει, όταν τρέχεις στο εξωτερικό σε μεγάλους αγώνες και κουβαλάς τον τίτλο του πρωταθλητή στη χώρα σου (έστω του 2ου για το 2010) την εκπροσωπείς κιόλας. Το είχα βιώσει και στον προηγούμενο αγώνα στη Γερμανία αυτό, αλλά εδώ πλέον το επιβεβαίωσα. Ελπίζω τουλάχιστον αύριο να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων.

Υποθέτω πως η δική μου χώρα αγνοεί παντελώς την παρουσία μου εδώ έτσι κι αλλιώς. Η συμμετοχή μου έγινε με αποκλειστικά δική μου ιδιωτική πρωτοβουλία και χωρίς καμία άλλη στήριξη (όχι πως την ήθελα ή τη ζήτησα κιόλας), όμως εγώ νιώθω την ευθύνη της εκπροσώπησης του ελληνικού διάθλου. Για τους διοργανωτές και τους συναθλητές/αντιπάλους μου αύριο είμαι ο «Έλληνας» που ήρθα από μακριά για να αγωνιστώ με τους καλύτερους διαθλητές μεγάλων αποστάσεων. Άλλωστε, με το #1 ξεκινάει ο περσινός νικητής και πρωταθλητής Ευρώπης του 2010, ο Γάλλος Anthony Le Duey και με το #2 ο Βέλγος πρωταθλητής Κόσμου (νικητής στο Zofingen to 2009) Joerie Vansteelant .

Οι λίστες εκκίνησης είναι αναρτημένες εδώ

http://dl.dropbox.com/u/8616536/startlist%2029july.pdf

Η διοργάνωση έχει ήδη ετοιμάσει ην ιστοσελίδα της για να ανεβάσει τα αποτελέσματα εδώ:

http://www.powerman.be/

Photo Update,  το πρωι πριν τον αγώνα:

http://www.facebook.com/album.php?…d60e2

Άντε να δούμε και σήμερα τι….

1 Comment more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

August 2010
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031