Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Archive for August, 2013

Powerman σε Μεγ. Βρετανία και Αυστρία λίγο πριν το Παγκόσμιο

by on Aug.26, 2013, under Ενημέρωση

http://www.trinews.gr/lib_photos/eidiseis/diethni/2013_08_21_PM-Weyer.jpg

Μετά τον αγώνα στο Βέλγιο, ακολούθησαν άλλα δυο Powerman σε Μεγ. Βρετανία και Αυστρία, όπου οι διαθλητές της συνομοταξίας μας είχαν την ευκαιρία να τεστάρουν τις δυνάμεις τις λίγες μέρες πριν το μεγάλο ραντεβού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Zofingen. Προσωπικά μετά το Βέλγιο δεν ήταν στον προγραμματισμό μου να αγωνιστώ και αλλού, όμως το έκαναν αρκετοί από τους συναθλητές μου που αναμένεται να βρεθούμε στο Zofingen.

Στις 11 Αυγούστου έγινε για πρώτη φορά το Powerman UK στο Sherborne της Μεγάλης Βρετανίας. Σε αυτό το “αναγνωριστικό” event νικητής ήταν ο Βρετανός Matt Moorhouse (2:56:40), δεύτερος ο Δανός Esben Kacsmarek (3:02:37) και τρίτος ο Ιρλανδός David Vaugham (3:02:52). Πρώτη γυναικά η Ιρλανδή Siobhan Horgan (3:21:57). Σε αυτό το “αναγνωριστικό” event δεν υπήρχε συναγωνισμός σε βάθος, αλλά είναι βέβαια πως τα επόμενα χρόνια θα επιλέξουν να αγωνιστούν εκεί περισσότεροι δυνατοί αθλητές (γιατί όχι κι εγώ).

Πολύ πιο δυνατός αγώνας έγινε μια βδομάδα μετά στο Weyer της Αυστρίας με τη συμμετοχή του Βέλγου Παγκόσμιου Πρωταθλητή Joerie Vansteelant. O Vansteelant ήταν το μεγάλο φαβορί, όμως δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και τελικά έχασε από τον Δανό Soren Bystroop που πέρσι ήταν 3ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και έδειξε πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Τρίτος ήταν ο Ελβετός Andre Moser. Στις γυναίκες η Γερμανίδα Julia Viellehner κέρδισε με χρόνο 4:03:50 την πολύ πιο έμπειρη Δανή Susanne Svendsen που περιορίστηκε στη δεύτερη θέση με 4:11:07.

Πλέον όλοι προετοιμαζόμαστε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, 8 Σεπτεμβρίου στο (Powerman) Zofingen της Ελβετίας. Εντωμεταξύ, ο Vansteelant ειχε την ατυχία να χτυπήσει σε ποδηλατικό ατύχημα. Αν και τον χτύπησε αυτοκίνητο, δεν χει πάθει κάτι σοβαρό, όμως είναι πολύ πιθανό να μην είναι σε θέση τελικά να υπερασπιστεί τον παγκόσμιο τίτλο του. Γενικά η σεζόν δεν του έχει πάει καθόλου καλά φέτος με πάρα πολλές ατυχίες.

Τα σημαντικότερα αποτελέσματα

Powerman UK – Sunday 11th August 2013 – 10km – 60km – 10km

Men
1st Matt Moorhouse (GBR) 2:56:40
2nd Esben Kacsmarek (DEN) 3:02:37
3rd David Vaugham (IRL) 3:02:52
4th Harry Springall (GBR) 3:05:17
5th Phil Mosley (GBR) 3:10:17

Women
1st Siobhan Horgan (IRL) 3:21:57
2nd Amy Chalk (GBR) 3:31:46
3rd Charlotte Harris (GBR) 3:50:22
4th Kirsti Sharratt (GBR) 3:56:34
5th Louise Dobby (GBR) 4:01:06

POWERMAN Austria Duathlon 2013

Men
1. BYSTRUP Søren (DEN) 3:31:58,8
2. VANSTEELANT Joerie (BEL) 3:32:53,2
3. MOSER André (SUI) 3:38:01,9
4. MOORHOUSE Matt (GBR) 3:39:32,3
5. NEYRINCK Jochen (BEL) 3:41:10,4
6. KROPF Jürgen (AUT) 3:47:04,1
7. WRZACZEK Stefan (AUT) 3:51:28,5
8. PAONNE Michele (LIE) 3:52:29,3
9. VORDERDERFLER Willi (AUT) 3:53:53,7
10. HOENE Nico (GER) 3:56:53,5

Women
1. VIELLEHNER Julia (GER) 4:03:50,0
2. SVENDSEN Susanne (DEN) 4:11:07,9
3. HELFENSCHNEIDER-OFNER Simone (AUT) 4:14:43,0
4. EGGENSCHWILER Petra (SUI) 4:19:28,4
5. KIESENHOFER Anna (AUT) 4:20:33,3
6. WOLFE Amy (IRL) 4:38:15,6

Comments Off on Powerman σε Μεγ. Βρετανία και Αυστρία λίγο πριν το Παγκόσμιο more...

Προετοιμασία στο Καρπενήσι και η Ζωή… τραβάει την ανηφόρα!

by on Aug.19, 2013, under Εμπειρίες, Σκέψεις

2013_08_Karpenisi-run

Ο Αύγουστος έχει ταυτιστεί ως μήνας διακοπών και παραλίας … οπότε εγώ θέλοντας να επιβεβαιώσω την αυταρέσκεια μου πως είμαι εξαίρεση στον (κάθε) κανόνα φέτος πήρα τα βουνά! Μετά τον αγώνα στο Βέλγιο ξεκουράστηκα 2-3 μέρες και κατόπιν ανέβηκα στα ορεινά του Καρπενησίου ώστε να συνεχίσω την προετοιμασία μου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Διάθλου (Ζόφινγκεν, Ελβετία, 8/9).

Ήδη έχω συμπληρώσει 10 μέρες, εδώ σε ένα γραφικό χωριό, τον Άγιο Νικόλαο και στον Ξενώνα της Λίνας, στον οποίο τα τελευταία χρόνια έχουν καταφύγει πολλοί πρωταθλητές διάφορων αθλημάτων αντοχής στα πλαίσια της προετοιμασίας τους. Έτσι, εκτός από το περιβάλλον είναι και ο ίδιος ο ξενώνας ιδιαίτερα φιλικός για μια αθλητική προετοιμασία, καθώς … η κ. Λίνα εδώ πέρα έχει συνηθίσει από ιδιαίτερες ανάγκες και παραξενιές (πρωτ)αθλητών.

Ο προγραμματισμός λέει πως θα συμπληρώσω 3 εβδομάδες εδώ ώστε να επωφεληθώ των θετικών του υψομέτρου (το χωριό είναι περίπου στα 1000μ) και βεβαίως να γλιτώσω την Αυγουστιάτικη ζέστη αφού η θερμοκρασία εδώ είναι αισθητά χαμηλότερη.

Βέβαια η προετοιμασία, μόνο εύκολη δεν είναι καθώς ο όγκος της προπόνησης αυτές τις πρώτες δυο βδομάδες είναι μεγάλος και η δυσκολία των διαδρομών μεγαλύτερη. Βλέπετε εδώ πέρα στην περιοχή ευθεία δεν υπάρχει ειδικά για ποδηλασία, οπότε … η Ζωή τραβάει την ανηφόρα ως επί το πλείστον. Δεν μπορώ να πω ότι με χαλάει πάντως, αλίμονο! Οι διαδρομές στο Zofingen είναι ανάλογης μορφολογίας, οπότε το πεδίο της προετοιμασίας μοιάζει ιδανικό. Στόχος να κάνουμε τις ανηφοριές να μοιάζουν με ευθείες!

Ευτυχώς σε όλη την προσπάθεια αυτών των ημερών δεν είμαι μόνος. Έχουμε οργανώσει καλό γκρουπ εδώ με την αδερφή μου τη Χαρά και τους συναθλητές Βασίλη Κρομμύδα (που είναι και ο προπονητής μου), Ντενίζ Δημάκη, Ζαρίνα Κόπινα και άλλους φίλους που περιστασιακά μας κάνουν παρέα σε κάποιες προπονήσεις. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως τα ποιοτικά προγράμματα αναγκάζομαι να τα κάνω μόνος μου έτσι κι αλλιώς, όμως η παρέα ακόμα και στα αερόβια είναι μεγάλη υπόθεση. Μπορεί, ο καθένας μας να προετοιμάζεται για κάτι διαφορετικό κατά βάση, όμως η συνοχή της ομάδας και η αλληλοβοήθεια μας δίνει όλους το κάτι παραπάνω στην προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου του.

Όσο για τις παραλίες…. μπορούν να περιμένουν για τον Σεπτέμβρη. Όχι πως δεν τις ευχαριστηθηκα Ιούνιο-Ιούλιο, αλλά έχω κρατήσει και λίγη όρεξη ακόμα για την αποθεραπεία μου μετά το Παγκόσμιο…

* Περισσότερες εικόνας από τις μέρες στο Καρπενήσι μπορείτε να δείτε εδώ
https://www.facebook.co..pe=1&l=505aa3ff1c

2013_08_Karpenisi-bike

Comments Off on Προετοιμασία στο Καρπενήσι και η Ζωή… τραβάει την ανηφόρα! more...

Powerman Geel: 12η θέση στη ζέστη για την …επιβεβαίωση της ανοδικής κατάστασης!

by on Aug.05, 2013, under Εμπειρίες, Σκέψεις

Grigoris Skoularikis Geel run1Powerman Geel, 4/8/2013, Βέλγιο
Δίαθλο, 10-60-10χλμ, 12η θέση, 2:46:54

Άλλος ένας μεγάλος διεθνής αγώνας διάθλου ολοκληρώθηκε με επιτυχία για μένα την Κυριακή 4/8 στο Βέλγιο. H 12η θέση στο Powerman Geel με αφήνει ευχαριστημένο, κυρίως γιατί δείχνω πως βελτιώνομαι και μπορώ να αντεπεξέλθω στις ιδιαιτερότητες κάθε μεγάλου αγώνα.

Μετά από δυο παγωμένα Powerman σε Ολλανδία και Γερμανία φέτος, ήρθε η ώρα για τη ζέστη στο Geel. Η θερμοκρασία τη μέρα του αγώνα ήταν στους 25-30 βαθμούς και με την εκκίνηση στις 14.15 το μεσημέρι ήταν προφανές πως η μέρα θα είχε “λιώσιμο”. Άλλη μια ωραία μέρα δοκιμασίας Powerman σε extreme συνθήκες.

Γενικά ήμουν σε καλή κατάσταση, αν και βρίσκομαι ακόμα στη μέση της προετοιμασίας μου για το παγκόσμιο και μου λείπουν κάποια “στοιχεία” προπόνησης. Είναι προφανές πως δεν ήμουν φορμαρισμένος, αλλά τουλάχιστον είχα ξεκουραστεί αυτή την εβδομάδα για να μπω δυνατά. Ειδικά με αυτές τις συνθήκες, φάνηκε από το πρώτο τρέξιμο πως δεν είχα τη φρεσκάδα για έναν πολύ γρήγορο αγώνα, αλλά κρατούσα σταθερά το ρυθμό μου και βρισκόμουν με τον συναγωνισμό που ήθελα.

Το πρώτο 10αρι (4 στροφές) ολοκληρώθηκε σε ακριβώς 34:00 και διανύοντας τα περίπου 300μ παραπάνω μέτρα μέχρι την περιοχή αλλαγών το χρονόμετρο έδειχνε 35:00. Πλέον ξεκινούσα για το σκέλος του ποδηλάτου (61χλμ, 4 γύροι από 15χλμ), στο οποίο ήθελα να δοκιμάσω να πάω δυνατά. Από το τρέξιμο είχα μαζί μου τον Δανό Esben Kaczmarek ο οποίος είναι και πολύ καλός ποδηλάτης, οπότε θα είχε ενδιαφέρον να δοκιμάσω να τον κυνηγήσω. Ίσως στον πρώτο γύρω πάντως να το παράκανα, προσπαθώντας να βρίσκομαι μπροστά του κιόλας. Έπρεπε να τον αφήσω να δίνει αυτός τον ρυθμό και να κάνω καλύτερη διαχείριση δυνάμεων.

Στην πρώτη στροφή είχα και κάποια θέματα με κράμπες στις γάμπες, οι οποίες ευτυχώς στη συνέχεια δε με ενόχλησαν ιδιαίτερα. Είχα πάντως και την ατυχία να χάσω ένα μπουκάλι μου με ηλεκτρολύτες από τον πρώτο γύρο, όταν από λάθος δεν το έβαλα σωστά στην πίσω παγουροθήκη.

Μετά την ολοκλήρωση και του 2ου γύρου, άρχισα να χάνω επαφή με τον Esben και πλέον ήμουν μόνος μου αν και στη πορεία της διαδρομής είχα είχα αρχίσει να προσπερνάω και κάποιους αθλητές που βρίσκονταν μπροστά μου. Για κάποιον σαν εμένα που στους διεθνείς αγώνες είναι συνηθισμένος να τον προσπερνάν στο ποδήλατο, αυτό ήταν τουλάχιστον ένα καλό δείγμα πως πήγαινα αρκετά δυνατά. Εντωμεταξύ η ζέστη είχε αρχίσει να με καταβάλει και τα υγρά που έπινα φάνταζε πως δεν αρκούν. Έτσι συνέχισα και μέχρι το τέλος του ποδηλατικού σκέλους με προσπέρασε μόνο ένας αθλητής, αυτός που τελικά έκανε και τον πιο γρήγορο χρόνο στην ποδηλασία.

Έτσι ολοκληρώθηκε η ποδηλασία με μέση ταχύτητα 40,5χλμ/ω και πλέον και μπαίνω στην περιοχή αλλαγών για το δεύτερο τρέξιμο (10χλμ, άλλες 4 στροφές). Βάζω παπούτσια, φοράω καπελάκι και ξεκινάω … όχι και τόσο ορεξάτος η αλήθεια είναι. Δυστυχώς φαίνεται πως έχω κουραστεί ήδη αρκετά μετά από αυτές τις 2+ ώρες που είμαι στον αγώνα και αυτό το τρέξιμο δεν θα είναι εύκολο. Πάραυτα περνάω την πρώτη στροφή με αρκετά καλό ρυθμό (9:08 λεπτά τα 2,5χλμ) που μου δίνει ελπίδες ότι θα κρατηθώ σε καλή θέση. Στη δεύτερη στροφή ο ρυθμός μου έχει πέσε αρκετά και είναι βέβαιο πως τα 5 τελευταία χιλιόμετρα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα. Στην αρχή του 3ου γύρου έρχεται και η άβολη στιγμή της μέρας καθώς το στομάχι μου έχει ανακατευτεί με τόσα υγρά και πρέπει να ξαλαφρώσω κάπου. Στάση 1 λεπτό στα “πιτσ” χαμένο … αλλά τουλάχιστον ξαναβγαίνω στη διαδρομή για να ολοκληρώσω άνετος τον αγώνα μου.

Εντωμεταξύ πρέπει να έχω αφυδατωθεί πλήρως αλλά τουλάχιστον ο τερματισμός φτάνει … Μπροστά μου δεν βλέπω να κυνηγήσω κανέναν, αλλά αισθάνομαι πως πίσω μου με κυνηγάν αρκετοί οπότε στα τελευταία μέτρα κάνω μια αλλαγή για να μην δώσω περιθώρια σε κανέναν να με περάσει. Τελικά τερματίζω σε χρόνο 2:46:54 και στην 12η θέση όπως ακούω να λέει ο εκφωνητής. Μέχρι εκείνη την στιγμή δεν ήξερα καν που βρισκόμουν στην κατάταξη. Αυτή είναι η καλύτερη θέση που έχω πάρει ποτέ σε αγώνα Powerman (Δεν υπολογίζω τον φετινό αγώνα στη Γερμανία που έγινε μόνο τρέξιμο) και δείχνω ότι ανεβαίνω και σταθεροποιούμαι ανάμεσα στους καλυτερους Ο στόχος της 10άδας για άλλη μια φορά δεν θα επιτευχθεί αν και έφτασα τόσο κοντά. Ελπίζω την επόμενη φορά και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Τι μου μένει σαν βασική εντύπωση από αυτήν μου την αγωνιστική “περιπέτεια”? Πως πλέον έχω τις δυνάμεις και την εμπειρία να αντεπεξέρθω καλά ακόμα και στα πολύ δύσκολα και να καταλαμβάνω υψηλές θέσεις. Έχω βελτιωθεί στο ποδήλατο και αυτό θα χρειαστεί πολύ στο Παγκόσμιο. Πρέπει όμως να κάνω και πιο προσεκτική κατανομή δυνάμεων και να έχω κάτι παραπάνω για το 2ο τρέξιμο. Το τεστ πηγε καλά πάντως, δεν μπορώ να εχω παράπονο.

Πλέον θα ξεκουραστώ 2-3 μέρες και μετά θα ανέβω στο Καρπενήσι για 3 εβδομάδες προετοιμασίας στο υψόμετρο και στη δροσιά. Εκεί θα βρω τη συναθλήτρια Ντενίζ Δημάκη και θα περιμένω κάποια στιγμή τις επόμενες μέρες να έρθει και ο προπονητής μου ο Βασίλης Κρομμύδας, αλλά και η αδερφή μου η Χαρά. Θα κάνουμε καλό παρεάκι πιστεύω…

Διαβάστε και ένα γενικό ρεπορτ για τον αγώνα, εδώ:
http://www.trinews.gr/item.php?id=810

Φωτογραφίες, εδω: https://www.facebook.com/media/set/?s..ce0156

Grigoris Skoularikis Geel 2013 bike

* Η φωτογραφία από τη βράβευση των 15 πρώτων και την απονομή των σχετικών επάθλων.

2013_08_04_PowermanGeel

Comments Off on Powerman Geel: 12η θέση στη ζέστη για την …επιβεβαίωση της ανοδικής κατάστασης! more...

Καλησπέρα από Βέλγιο… έτοιμος για το Powerman Geel!

by on Aug.02, 2013, under Εμπειρίες, Σκέψεις

2013_08_02_Geel

Ήρθε η ώρα για το κρίσιμο τεστ της θερινής περιόδου! Έφτασα σήμερα στο Geel του Βελγίου για τον καθιερωμένο διεθνή αγώνα διάθλου LTF Powerman Geel που θα γίνει την Κυριακή το μεσημέρι (η εκκίνηση μας είναι στις 14.15 τοπική ώρα). Οι αποστάσεις του αγώνα είναι 10 – 60 -10χλμ.

Ο καιρός εδώ είναι ελληνικός με πολύ ζέστη (30-35 βαθμούς) που για τους Βέλγους είναι ανυπόφορη. Για μένα είναι βέβαια μια χαρά … Επιτέλους να κάνω κι έναν διεθνή αγώνα φέτος με ζέστη, μετά τις παγωμένες περιπέτειες Ολλανδίας και Γερμανίας. Βέβαια το σαββατοκύριακο θα δροσίσει λίγο, αλλά και πάλι, 25 βαθμοί μεσημεριάτικα…θα έχουν ενδιαφέρον!

Ο συναγωνισμός αναμένεται ιδιαίτερα έντονος με πολλούς από τους κορυφαίους διαθλητές να έρχονται στο Βέλγιο για ένα δυνατό τεστ, πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Zofingen 8/9. Παράλληλα γίνεται και το εθνικό πρωτάθλημα των Βέλγων, μια ιδιαίτερη γιορτή για αυτούς στο άθλημα που τους έχει προσφέρει πάρα πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Ιούλιος ήταν δύσκολος προπονητικά και δούλεψα αρκετά κάποιες αδυναμίες μου. Παρά το φόρτωμα του μήνα και την αναπόφευκτη ζέστη της εποχής, πιστεύω ξεκουράστηκα καλά αυτή την εβδομάδα και θα έχω να βγάλω κάτι καλό την Κυριακή.

Περισσότερα (ελπίζω καλά) νέα την Κυριακή το βραδάκι… ως τότε… καλά να περάσετε το σαββατοκύριακο και ρίξτε καμιά βουτιά και για μένα γιατί εδώ ούτε θάλασσα, ούτε πισίνα έχει!

2013_08_03_Geel

Comments Off on Καλησπέρα από Βέλγιο… έτοιμος για το Powerman Geel! more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

August 2013
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031