Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Archive for February, 2020

Ο δυνατός συναγωνισμός μας κάνει καλύτερους!

by on Feb.26, 2020, under Αρθρογραφία, Σκέψεις

⚡️Ο δυνατός συναγωνισμός μας κάνει καλύτερους!


😎Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου, είναι το ορόσημο του συναγωνισμού κάθε χρονιά για τους δρομείς καθώς έχει καθιερωθεί σαν το κορυφαίο ραντεβού του Χειμώνα, για δρομείς όλων των αποστάσεων και ειδικοτήτων, από τα 800μ ως και τον Μαραθώνιο. Είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τον καθένα να μετρήσει τις δυνάμεις του, με δυνατό και “πυκνό” συναγωνισμό. Είναι από τους αγώνες που πρέπει να δίνεις το παρόν, όχι μόνο αν θεωρείς τον εαυτό σου καλό δρομέα, αλλά κι αν θες να γίνει ακόμα καλύτερος. Ο ανώμαλος δρόμος δεν είναι για κερδίζεις, και βασικά δεν είναι για αυτούς που θέλουν μόνο να κερδίζουν. Πρωτίστως είναι για αυτούς που θέλουν να μάθουν να κερδίζουν, όταν …χάνουν. Είναι για αυτούς που δεν τους νοιάζει αν θα τρέξουν σε ξερό, λασπωμένο ή …χιονισμένο τερέν, αν θα βρέχει ή θα φυσάει, αλλά είναι απλά αποφασισμένοι να παλέψουν για να πάρουν το καλύτερο που μπορούν. Έτσι θα είναι ακόμα καλύτεροι, πιο δυνατοί, πιο γρήγοροι στον επόμενο αγώνα τους.


👏Πολλά συγχαρητήρια στους νικητές της ημέρας σε όλες τις κατηγορίες. Πολλά συγχαρητήρια και σε όλους τους δρομείς που έδωσαν το καλύτερο που μπορούσαν και είναι αποφασισμένοι να γίνουν ακόμα καλύτεροι, ακόμα πιο γρήγοροι την επόμενη φορά.
🏃🏻🏃🏼🏃🏃🏾

Comments Off on Ο δυνατός συναγωνισμός μας κάνει καλύτερους! more...

FASTER THAN BROKEN

by on Feb.25, 2020, under Αρθρογραφία, Μνήμες, Σκέψεις

2020_02_25_fasterthanbroken

 

FASTER THAN BROKEN

Ακριβώς πριν 15 χρόνια, τέλη Φεβρουαρίου του 2005, κατά τη διάρκεια προπόνησης μου με το ποδήλατο συνέβη κάτι που άλλαξε τη ζωή μου για πάντα. Με χτύπησε από πίσω ένα αυτοκίνητο και με έστειλε κατάκοιτο στο Νοσοκομείο, 24 ετών να σκέφτομαι ότι η ζωή είναι θέμα πιθανοτήτων.

Η πρώτη διάγνωση στο Νοσοκομείο έδειξε αμέσως κάταγμα στον Ο2 σπόνδυλο, αλλά δεν ήταν απλά αυτό. Η δεύτερη διάγνωση στον δικό μου γιατρό, μετά από καλύτερη αξονική τομογραφία (από όπου η εικόνα) 1,5 μήνα μετά έδειξε όμως πόσο άσχημο ήταν το κάταγμα. Κομμάτια ο σπόνδυλος και ενώ είχε ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος αποκατάστασης αμέσως μετά το ατύχημα… “Γρηγόρη μπορεί να μην ξανατρέξεις, να λες πάλι καλά που στέκεσαι στα πόδια σου. Πρέπει να κάνεις υπομονή να δέσουν τα κομμάτια και βλέπουμε” … ΣΟΚ μεγαλύτερο από το ίδιο το ατύχημα.
Οι πρώτοι μήνες ήταν οι πιο δύσκολοι, ουσιαστικά καθηλωμένος, με διαδρομές μόνο από καρέκλα σε κρεβάτι, να περιμένω να περάσει ο καιρός. Έπρεπε να μαζέψω τα κομμάτια μου και απλά να προσπαθήσω να προχωρήσω στη ζωή μου όπως μπορούσα. Δεν έπαψα πότε να πιστεύω ότι θα επιστρέψω στον δρόμο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Η μεγάλη πρόκληση ήταν να πάρω πίσω κάτι διαμετρικά καλύτερο από το χειρότερο που ζούσα. Έτσι, με τέτοιο πάθος ξεκίνησε ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του RunningNews.gr που έμελλε να γίνει το σημείο αναφοράς στο διαδίκτυο για την ενημέρωση γύρω από το τρέξιμο στην Ελλάδα και να δημιουργήσει την πρώτη πανελλαδική διαδικτυακή κοινότητα δρομέων.

Και κάπως έτσι πέρασαν οι δύσκολοι μήνες και επέστρεψα κι εγώ στο τρέξιμο, με πολύ κόπο, με πολύ πόνο και συνεχή προβλήματα τους πρώτους μήνες. Έβαλα στόχο να τρέξω τον πρώτο μου Μαραθώνιο και τα κατάφερα 1,5 χρόνο μετά τον Νοέμβρη του 2006, τρέχοντας μάλιστα αρκετά γρήγορα σε 2 ώρες και 43 λεπτά στην Κλασική διαδρομή. Και μαζί το RunningNews.gr “μεγάλωνε” και θα μεγάλωνε και η επιτυχία που ακολούθησε, ήταν γιατί έγινε κυριολεκτικά έργο ζωής. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία που συνεχίζεται να γράφεται και για μένα και για τη δουλειά μου.

Η νοοτροπία που καλλιέργησα μετά αυτό με συνόδεψε για πάντα. Να μπορείς να παίρνεις το καλύτερο που μπορείς από το χειρότερο που σου συμβαίνει, να μετατρέπεις την κατάρα σε ευχή. “Κάθε εμπόδιο για καλό” έλεγε ο λαός. Πιο μικρός δεν το καταλάβαινα… έκτοτε έμαθα να το εφαρμόζω.

Πριν το ατύχημα ήμουν απλά ένας αξιόλογος, γρήγορος αθλητής. Μετά το ατύχημα, κατάφερα να πετύχω πολλά περισσότερα απ’ όσα αναλογούσαν στο σωματικό μου ταλέντο. Έγινα πιο γρήγορος και πιο δυνατός, γιατί έμαθα να αντέχω κάθε πόνο, έμαθα να μετατρέπω το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα, έμαθα να κερδίζω κάτι, ακόμα και αν έχανα τα πάντα. Το ταλέντο μου έγινε η θέληση να είμαι εκεί έξω στο δρόμο με κάθε τρόπο και να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος, έστω κι αν πονούσα γιατί αυτό δεν θα άλλαζε ποτέ πλέον. Ο σακατατεμένος σπόνδυλος θα έμενε για πάντα εκεί να μου θυμίζει πόσο εύθραυστος είμαι, αλλά και πόσο πιο δυνατός από τα προβλήματα μπορώ να είμαι. Κατάρα και ευχή μου έγινε να είμαι πιο δυνατός και πιο γρήγορος από τον πόνο.

I am not broken, I am faster than broken…
What is your faster than?

Ότι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό…
Ποια είναι η δική σου ιστορία;

 

Comments Off on FASTER THAN BROKEN more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

February 2020
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829