Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Προπόνηση τις μέρες του κοροναϊού: 2 κρίσιμες λεπτομέρειες για την υγεία μας

by on Mar.21, 2020, under Απόψεις, Αρθρογραφία

Λέμε ναι στο τρέξιμο και το ποδήλατο ατομικά αλλά με πολύ προσοχή για δυο πολύ σημαντικούς λόγους!

Αυτές τις μέρες λέμε γενικά ναι στις υπαίθριες δραστηριότητες,όπως το τρέξιμο και η ποδηλασία, εφόσον τηρούμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις (όπως ότι οι αθλητές πρέπει να απέχουν 1,5 μέτρο μεταξύ τους), όμως υπάρχουν δυο πολύ κρίσιμες λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουμε για την υγεία μας:

1ον και κυριότερο: Γενικά μην το παρακάνετε με την προσπάθεια: ο ιός επιτίθεται στο αναπνευστικό σύστημα και η έντονη δραστηριότητα δημιουργεί αυτό που ονομάζεται «παράθυρο» στην ορολογία: Το ανοσοποιητικό μας σύστημα πέφτει και είμαστε ευάλωτοι. Έτσι ο αθλητισμός είναι καλός, αλλά δεν το παρακάνουμε. Πολύ περισσότερο σε αυτές τις ημέρες.

2ον συγκεκριμένα για την ποδηλασία: Δεν απαγορεύεται η χρήση ποδηλάτου στον δρόμο, αλλά η κοινή λογική λέει να αποφύγουμε τις εξόδους αυτές τις μέρες. Η ποδηλασία είναι ένα άθλημα όπου οι πτώσεις και τα ατυχήματα είναι πολύ συχνά και επικίνδυνα. Και αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία δεν χρειάζονται επιπλέον ασθενείς, δεδομένης της εμφάνισης του ιού. Για να μην αναφέρουμε ότι θα ήταν καλύτερο να αποφύγετε να ξοδεύετε ώρες στην αίθουσα αναμονής των επειγόντων. Γι’ αυτό καλύτερα αφήστε το ποδήλατο στο γκαράζ για μερικές εβδομάδες. Όποιος δεν μπορεί να κάνει υπομονή, μπορεί να χρησιμοποιήσει το προπονητήριό του.

Διαβάστε περισσότερες χρήσιμες συμβουλές για την άθληση μας αυτές τις μέρες εδώ:
http://www.trinews.gr/item.php?id=2416


Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031