Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Archive for June 12th, 2012

Τρίαθλο ξανά, βουτιά στα βαθιά!

by on Jun.12, 2012, under Εμπειρίες, Φωτογραφίες

Grigoris Skoularikis triathlon 2012 swim exitΉταν κάτι που αργά ή γρήγορα θα γινόταν. Η αγωνιστική μου επιστροφή σε αγώνα τριάθλου μετά από πολλά χρόνια (8 για την ακρίβεια). Μετά την 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου που διεξήχθη την Κυριακή 3 Ιουνίου στην Καλαμάτα, τα συναισθήματα ανάμεικτα… Η αλήθεια είναι πως είχα πιστέψει πως θα μπορούσα να πάρω ένα μετάλλιο και δεν ήμουν μακριά από τον στόχο μου … όμως απλά δεν ήμουν καλά για να το διεκδικήσω με όλες μου τις δυνάμεις.

Καταρχάς, η απουσία μου όλα αυτά τα χρόνια μου στέρησε την εμπειρία του πως είναι να κυνηγάς με μειονέκτημα 7-8 λεπτών βγαίνοντας από το νερό. Δεν είχα καθόλου έλεγχο του αγώνα και όσο κόσμο και να πέρναγα κατά τη διαδρομή μου φαίνονταν πως δεν ήταν αρκετό …και δεν ήταν! Πρακτικά κυνήγησα όσο μπορούσα, προσπέρασα τους περισσότερους μπροστά μου και μείωσα τη διαφορά από τους πρώτους με το πιο γρήγορο ποδηλασία + τρέξιμο, για να τερματίσω τελικά 4ος μετά από 2 ώρες 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα. Μπροστά μου τερμάτισαν ο “θρυλικός” βετεράνος Βασίλης Κρομμύδας (11η φορά πρωταθλητής! 1:57:31) και οι νεότεροι Γρηγόρης Σουβατζόγλου (1:59:11) και Γιώργος Αλυφαντής (2:00:34). για τον Βασίλη, ότι και να λέμε είναι λίγο. Για τα άλλα δυο παιδιά τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, γιατί όχι μόνο έκαναν σπουδαία εμφάνιση αλλά ήξεραν και ότι ερχόμουν με φόρα, αλλά πρόλαβαν…χεχε! Τουλάχιστον το επίπεδο του συναγωνισμού ανέβηκε αρκετά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μετά από χρόνια πτώσης και πιστεύω στο μέλλον θα δούμε ακόμα πιο δυνατους αγώνες.

Πέρα από το μεγάλο μειονέκτημα στην κολύμβηση και το “κυνηγητό” που έτσι κι αλλιώς ήταν δεδομένο, θα έπρεπε να είχα αξιολογήσει καλύτερα τον εαυτό μου σε έναν αγώνα “προετοιμασίας” όπως ήταν αυτός για μένα. Καλώς η κακώς, δεν είχα κάνει ειδική, ούτε προσηλωμένη προπόνηση, απλά τον χρησιμοποίησα σαν ένα πρώτο τεστ της προπόνησης μου ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος διάθλου. Την ίδια ώρα που σχεδόν όλοι οι συναθλητές μου είχαν φορμαριστεί και ξεκουραστεί ειδικά για το πανελλήνιο πρωτάθλημα, εγώ πήγα στην Καλαμάτα φορτωμένος προπόνηση και επιβαρυμένος από επαγγελματικές και προσωπικές υποχρεώσεις που μου στέρησαν ξεκούραση.

Θα ξαναπώ πως όταν θες να είσαι 100% έτοιμος για έναν μεγάλο αγώνα, πρέπει τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν να αφοσιώνεσαι στον σκοπό και να απομονώνεις όλα τα υπόλοιπα που σε κουράζουν και σε αποπροσανατολιζουν. Κάτι πάντως που δεν είχα υπολογίσει και δεν θα μπορούσα να προβλέψω για τον συγκεκριμένο αγώνα, ήταν πως θα έκανα ψυχολογική προετοιμασία για δύο τον μήνα που προηγήθηκε. Για μένα δεν είχα άγχος, πάνω κάτω ήξερα τι θα γινόταν, είχα άγχος όμως για μια άλλη ψυχούλα … ευτυχώς τα καταφέραμε μια χαρά, τουλάχιστον γυρίσαμε με ένα μετάλλιο στις αποσκευές (διευκρινήσεις στο φωτογραφικό άλμπουμ που θα βρείτε στο τέλος)!

Δεν είμαι ευχαριστημένος από τον αγώνα και τη θέση μου, όμως πλέον κοιτάω μπροστά και κρατάω μόνο τα θετικά. Βρήκα το θάρρος και βούτηξα στα (βαθιά) νερά μετά από πολλά χρόνια αποφασισμένος να κυνηγήσω με ότι είχα τη δεδομένη μέρα. Πήρα την καλύτερη θέση που έχω πάρει ποτέ σε πανελλήνιο πρωτάθλημα τριάθλου (4ος). Έκανα μια καλή προπόνηση TT bike + run. …και στην τελική τελική …κάναμε και μια ωραία εκδρομή στην Καλαμάτα και περάσαμε καλά με τους φίλους μου από το τρίαθλο.

Κλείνοντας το ρεπορτ μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον διοργανωτή του αγώνα Λάμπρο Κωτσιόπολου για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην Καλαμάτα, από την Active Greece. Ελπίζω στο μέλλον να συνεχίσει να διοργανώνει αγώνες τέτοιου επίπεδου και με ακόμα περισσότερες συμμετοχές.

Μερικές φωτογραφίες εδώ:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3781100040570.2157077.1069016619&type=1&l=c6101de449

Περισσότερα για τον αγώνα και αναλυτικα αποτελέσματα εδώ:
http://www.trinews.gr/item.php?id=513

Comments Off on Τρίαθλο ξανά, βουτιά στα βαθιά! more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

June 2012
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930