Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Powerman Zofingen, 1 month to go! Δηλωθήκαμε επίσημα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

by on Aug.03, 2012, under Απόψεις, Σκέψεις

Σήμερα μπαίνω αισίως στον τελευταίο μήνα πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα διάθλου μεγάλης απόστασης (Powerman Zofingen, 2/9). Πλέον μετράω αντίστροφα και κάθε προπόνηση μετράει για έναν συγκεκριμένο λόγο. Νιώθω καλά ως εδώ και ελπίζω ο Αύγουστος να είναι ευγενικός και λίγο πιο δροσερός μαζί μου, απ’ οτι ο Ιούλιος.

Πάντως, πριν μπούμε σε αυτόν τον τελευταίο μήνα, σαν Ελλάδα κάναμε την έκπληξη. Είμαι ο πρώτος elite αθλητής που δηλώθηκα επίσημα στον αγώνα και εξοφλήθηκε και οικονομικά η συμμετοχή μου. Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, σε αυτούς τους δύσκολα οικονομικά καιρούς για κάθε τι ελληνικό, αποδείχθηκε ποιο συνεπής από κάθε άλλη ομοσπονδία του κόσμου πληρώνοντας νωρίτερα τη συμμετοχή μου στη διοργάνωση.

Εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται από την Ε.Ο.Τρι και στηρίζουν την προσπάθεια μου και ειδικά τον Χρήστο Βαξεβάνη. Ο Χρήστος με έχει βοηθήσει πάρα πολύ τα τελευταία τρία χρόνια που κάνω κι εγώ την προσπάθεια μου για κάτι καλό στο άθλημα και πραγματικά μου έχει σταθεί σαν κάτι παραπάνω από φίλος σε όλο αυτό.

Αυτή η αναφορά δεν γίνεται τυχαία χρονικά, καθώς ο Χρήστος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα εξαιτίας δημοσιεύματος που προσπαθούσε να τον εκθέσει με αφορμή τον αγώνα τριάθλου της Κυπαρισσίας (29/7), παραποιώντας λεγόμενα του. Αστειότητες εναντίον ενός ανθρώπου που ουσιαστικά κρατά σε συνοχή την ελληνική ομοσπονδία τριάθλου έχοντας αναλάβει μεγάλες ευθύνες. Έχει βάλει πολλές σκοτούρες στο κεφάλι του χωρίς ουσιαστικά να έχει κάποιο κέρδος.

Κάποιοι που συστηματικά σφετερίζονται εξουσίες και προνόμια, προσπαθούν να πλήξουν την Ε.Ο.Τρι χτυπώντας τους ανθρώπους της με κάθε αφορμή, για να προωθήσουν δικά τους συμφέροντα. Είναι οι ίδιοι που ήταν στο παρελθόν στην Ε.Ο.Τρι, πέρασαν από δημόσια αξιώματα χωρίς επιτυχία, άφησαν συντρίμμια και τώρα ξαναγυρνούν να το παίξουν σωτήρες, ενώ έχουν προδώσει το άθλημα και τους αθλητές του πολλές φορές στο παρελθόν.

Ο ελληνικός αθλητισμός γενικά δεν πάει καθόλου καλά και το τρίαθλο δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, αλλά ευτυχώς που έχουμε ανθρώπους εργάτες σαν τον Χρήστο να στηρίζουν με πράξεις τις προσπάθειες των αθλητών. Καμιά φορά σαν αθλητές το θεωρούμε δεδομένο και ξεχνάμε να ευχαριστούμε, όμως δεν μπορούμε να αγνοούμε σημεία των καιρών και τουλάχιστον με τον λόγο μας να στηρίζουμε κι εμείς αυτούς τους ανθρώπους όταν κάποιοι επιχειρούν να τους θίξουν.


Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930