Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Σημάδια του Καιρού

by on Aug.16, 2012, under Απόψεις, Σκέψεις

Το χειμώνα έλεγα πως έφαγα την κακοκαιρία της ζωής μου στην προπόνηση για να αντέξω τελικά και να φτάσω να κάνω ένα πάρα πολύ καλό αγώνα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου με ανάλογα αντίξοες χειμωνιάτικες συνθήκες (αναλυτικά εδω: http://www.duathlon.gr/?p=846) .

Αυτό το καλοκαίρι μάλλον περνάω την πιο ζεστή μου προετοιμασία, ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος διάθλου στις 2 Σεπτέμβρη. Έχω προπονηθεί πολλά καλοκαίρια, άλλοτε περισσότερο κι άλλοτε λιγότερο, με περισσότερη ή λιγότερη ζέστη, αλλά αυτή τη φορά νομίζω πως προπονούμαι στο μέγιστο με τη μέγιστη ζέστη. Όχι και ο ιδανικός συνδυασμός για να προετοιμαστείς για ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα μεγάλων αποστάσεων διάθλου.

Τουλάχιστον με την εμπειρία μου, σωστή διατροφή και ενυδάτωση το παλεύω, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση. Ακόμα κι έτσι, ο προηγούμενος 1,5 μήνας ήταν πολύ σκληρός και για να είμαι ειλικρινής δεν ήξερα και πως ήμουν. Έκανα την προπόνηση μου βάση του προγραμματισμού μου, αλλά με αυτές τις συνθήκες δεν έβγαινε κανένας χρόνος και καμιά προσπάθεια που να μου δίνει ένα σαφές στίγμα αξιολόγησης της κατάστασης μου.

Εντούτοις αυτή την εβδομάδα σα να δρόσισε λίγο και σαν κι εγώ να λύθηκα κι έκανα κάποια πράγματα που να μου τονώσουν το ηθικό Ναι, μάλλον καλά είμαι και έτοιμος να επιστρέψω σε 2 βδομάδες (πως πέρασε έτσι πάλι ο καιρός…) στο Ζόφινγκεν ακόμα καλύτερος από πέρσι….

Με αυτά και με αυτά, έχω αρχίσει πάλι να εύχομαι να έχει ζέστη τη μέρα του αγώνα. Εγώ που τουλάχιστον προπονούμαι στις ζέστες θεωρώ πως θα έχω ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τους Βορειοευρωπαίους (κυρίως) αντιπάλους μου. Το Χειμώνα προπόνηση με κρύο, αγώνες με κρύο … το Καλοκαίρι γιατί όχι κάτι ανάλογο? Να θυμίσω πως πέρσι αγωνιστήκαμε με έναν ιδιαίτερα περίεργο καιρό. Δεν είχε πολύ ζέστη (18-20 C), αλλά είχε συννεφιά με πάρα πολύ υψηλή υγρασία που από ένα σημείο και μετά έγινε καταρρακτώδη βροχή μέχρι τον τερματισμό (περισσοτερα εδω: http://www.duathlon.gr/?p=500).

Τι θα γίνει φέτος? Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε…. ως τότε … εγώ έχω να κάνω κάποιες τελευταίες προπονήσεις για να είμαι έτοιμος για όλα, όπως πάντα!


Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031