Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Ανασύνταξη δυνάμεων πριν τη μεγάλη ρεβάνς

by on Aug.29, 2012, under Σκέψεις

Οι μέρες μου περάσαν … οι μέρες μου έφτασαν …αυτή την Κυριακή (2/9) είναι ο αγώνας της χρονιάς, το παγκόσμιο πρωτάθλημα διάθλου Powerman – ITU στο Ζόφινγκεν της Ελβετίας (ITU Powerman Long Distance Duathlon World Championships).

Πέρσι στον ίδιο αγώνα η 21η θέση ήταν για την εμπειρία, φέτος επιστρέφω για κάτι καλύτερο. Η χρονιά ήταν γεμάτη προπονητικά και αγωνιστικά. Έκανα τα περισσότερα που ήθελα. Ακόμα και μέσα σε αυτό το καυτό καλοκαίρι έκανα πιστεύω τη καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Δεν πήγαν όλα τέλεια, αλλά τουλάχιστον έκανα ότι έπρεπε να κάνω.

Την περασμένη εβδομάδα δυστυχώς στάθηκα άτυχος καθώς μια ίωση με έριξε δυο μέρες στο κρεβάτι, αλλά θέλω να πιστεύω πως πλέον την ξεπέρασα πλήρως και δεν θα μου κοστίσει αγωνιστικά.

Επιστροφή στο Ζόφινγκεν λοιπόν … για τη μεγάλη “ρεβάνς”? Η αλήθεια είναι πως δε μου αρέσει πολύ αυτή η λέξη, αλλά όταν επιστρέφεις για να επαναλάβεις κάτι που σου άφησε την εντύπωση πως σε κέρδισε στα σημεία λόγω απειρίας, τότε οφείλεις να το βλέπεις και κάπως έτσι. Επιστρέφω λοιπόν για να κερδίσω τα χαμένα περσινά σημεία και να πετύχω κάτι πολύ καλύτερο στο τελικό αποτελέσματα.

Έχω την εμπειρία, έχω προπονηθεί καλύτερα για τις ιδιαιτερότητες του αγώνα, έχω σχεδιάσει καλύτερα τον ανεφοδιασμό μου, θα έχω καλύτερο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και από εκεί και πέρα πρέπει κι εγώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό.

Ο συναγωνισμός φέτος αναμένεται πιο δυνατός από πέρσι. Οι συμμετοχές των elite είναι λίγο λιγότερες, 26 στον αριθμό, αλλά όλοι έμπειροι και έτοιμοι για το κορυφαίο ραντεβού της χρονιάς. Μέσα στον αγώνα δεν θέλω να κοιτάω τους αντιπάλους μου, αλλά να συγκεντρωθώ στον προσωπικό μου αγώνα. Με την περσινή εμπειρία, έχω θέσει συγκεκριμένους χρόνους-περάσματα που θέλω να τηρήσω ώστε να φτάσω και στο επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα χρόνου. Αν καταφέρω αυτό, θα έχω πάρει και καλή θέση.

Σήμερα ξεκουράζομαι, αύριο έχω μια τελευταία γρήγορη προπονησούλα … την Παρασκευή πετάμε για Ελβετία με την αδερφή μου τη Χαρά που και φέτος θα είναι η υποστήριξη μου κατά τη διάρκεια των 6,5 ωρών του αγώνα.

Για τα νεότερα … κάπου εδώ γύρω θα είμαι…

Grigoris Skoularikis 2011 Powerman Zofingen T1


Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930