Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

XTERRA Greece: Ομαδική νίκη στην ιδανική τριαθλητική εξόρμηση

by on Jun.18, 2013, under Εμπειρίες, Σκέψεις

XTERRA Greece trinews.gr wins, podium

XTERRA Greece… Από αυτόν τον αγώνα δεν θα μπορούσα να λείψω με τίποτα. Όμως γνωρίζοντας την αδυναμία μου στο κολύμπι και την …ανυπαρξία μου στο ΜΤΒ, δεν θα ήμουν σε θέση να είμαι ανταγωνιστικός με τα μεγάλα ονόματα, όποτε η ατομική συμμετοχή είχε αποκλειστεί σαν ενδεχόμενο. Έτσι κι αλλιώς θα ρίσκαρα πολλά σε μια κρίσιμη καμπή της χρονιάς όποτε θα έπρεπε να μου βρω κάποιον άλλο ρόλο σε αυτόν τον αγώνα.

Η αλήθεια είναι πως μου προτάθηκαν αρκετοί “ρόλοι”, αλλά αυτό που ήθελα εγώ να κάνω από την αρχή ήταν το αυτονόητο για αθλητή… η αγωνιστική συμμετοχή. Μετά από αρκετή σκέψη, ο καλύτερος τρόπος για να πραγματοποιηθεί αυτό ήταν μέσω του αγωνίσματος της σκυταλοδρομίας που θα διεξαγόταν παράλληλα.

Ωραία… εγώ θα έκανα το τρέξιμο λοιπόν, αυτό το είχα σίγουρο… ή για να είμαι ειλικρινής όχι και τόσο σίγουρο, γιατί σε XTERRA τερέν ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος! Τέλος πάντων εγώ ήθελα να πιστεύω πως θα έκανα καλά το τρέξιμο, οπότε έπρεπε να βρω αντίστοιχα δυνατούς συναθλητές σε κολύμβηση και ποδηλασία. Δεν ήταν κάτι εύκολο, όχι μόνο γιατί δεν βρίσκεις εύκολα καλούς αθλητές διατεθειμένους να “θυσιάσουν” την ατομική τους εμφάνιση σε μια ομαδική προσπάθεια, αλλά κυρίως γιατί στην προκειμένη περίπτωση ήθελα οπωσδήποτε να είναι και φίλοι ώστε να περάσουμε καλά οργανώνοντας μια ωραία εκδρομή.

Ποιοι ήταν τελικά οι εκλεκτοί που με εμπιστεύθηκαν για να σχηματίσουμε την ομάδα του www.trinews.gr? (από τον τίτλο της ιστοσελίδας μας που ασχολείται με τα θέματα του τριάθλου).

Κολύμβηση η Ελένη Στασινοπούλου. Το 17χρονο “πουλέν” του ελληνικού τριάθλου που για φέτος το έχει ρίξει πιο πολύ στην κολύμβηση. Πολλοί δεν την ξέραν πριν τον αγώνα και ότι και να τους έλεγα δε με πίστευαν … λάθος τους!

MTB ο Πέτρος Γκαζώνης. Ένας 23χρονος all around ποδηλάτης με πολλές επιτυχίες σε διάφορα αγωνίσματα των πεντάλ. Ερωτευμένος με το ποδήλατο, φοιτητής τεχνολογίας τροφίμων, αρθρογράφος στο περιοδικό cycle ride … το καλύτερο παιδί να μην σας τα πολυλογώ και τον φέρνω κι αυτόν σε δύσκολή θέση. Το ιδιαίτερο με τη συμμετοχή του στην ομάδα μας ήταν ότι δέχθηκε να συμμετάσχει κόντρα στην ομάδα του περιοδικού του!

Έτσι λοιπόν, έδεσε μια φαινομενικά ασύμβατη παρέα με εμένα οδηγό να πηγαίνουμε προς τη Λίμνη Πλαστήρα…

XTERRA Greece trinews.gr wins, podium

Η αλήθεια είναι πως με τέτοια τριάδα είχαμε ρόλο φαβορί για την επικράτηση στη σκυταλοδρομία αλλά σίγουρα έπρεπε να το αποδείξουμε και στον αγώνα, αποφεύγοντας τα απρόοπτα που σε έναν τετοιο αγώνα θα μπορούσαν να είναι πολλά. Η Ελενίτσα μας εντωμεταξύ μάλλον είχε αγχωθεί αρκετά, φοβούμενη μην μας απογοητεύσει .. κάτι που ήταν το λιγότερο πιθανό να συμβεί. Παρότι στα πρώτα μέτρα θα πάλευε ανάμεσα σε θηρία, της είχα εμπιστοσύνη πως θα ξεγλιστρούσε εύκολα στο νερό και θα παρέδιδε το τσιπάκι και το πλεονέκτημα στον Πέτρο να συνεχίσει στο ΜΤΒ. Από εκεί και πέρα θα άρχιζαν τα πιο επίφοβα με τον Πέτρο και μετά εμένα που θα παλεύαμε στο ορεινό τερέν του αγώνα, σε πέτρες και λάσπες.

XTERRA Greece Grigoris Skoularikis runΓια ότι και να ανησυχούσαμε πριν τον αγώνα πάντως, τα πράγματα εξελίχθηκαν περισσότερο ομαλά απ’οτι περίμενα. Όλα καλά … η Ελένη βγήκε 4η από το νερό συνολικά έχοντας μπροστά της μόνο έναν pro (αυτόν που τελικά κέρδισε κιόλας), ο Πέτρος (9ος καλύτερος χρόνος συνολικά) μεγάλωσε πάρα πολύ τη διαφορά από τη δεύτερη ομάδα σκυταλοδρομίας, ώστε όταν ανέλαβα πλέον εγώ η υπόθεση νίκη στη σκυτάλη να έχει κριθεί και να με νοιάζει μόνο να τεστάρω τις δυνάμεις μου στο “ενδιαφέρον” τερέν του XTERRA κόντρα στους επαγγελματίες του αγωνίσματος.

Μετά από πολλά μικρά ανηφοροκτατηφορακια, στροφιλίκια μέσα στο δάσος, και πατήματα στα χωράφια … έκανα κι εγώ το χρέος μου και τερματίσαμε νικητές στη σκυτάλη με συνολικό χρόνο 2:23:46 που μας έφερε και 6ους στη γενική πίσω από 5 pro του αγωνίσματος. Προσωπικά δεν τα πήγα και άσχημα στο κομμάτι μου σε σχέση με τους pro (συνολικά είχα τον 6ο καλύτερο χρόνο) αν και η εμπειρία μετράει πάρα πολύ σε αυτούς τους αγώνες. Περιττό να πω ότι έχασα τη διαδρομή σε κάποιο σημείο για μερικά μέτρα, ενώ άλλες 2-3 φορές σταμάτησα για να σιγουρευτώ για το δρόμο.

Μας είχαν ενημερώσει πριν τον αγώνα πως ποτέ καμιά ομάδα σκυταλοδρομίας σε αγώνα XTERRA δεν έχει κερδίσει γενική κατάταξη κάτι που δεν έγινε ακόμα κι όταν φτιάχτηκε ομάδα με τρεις αθλητές ολυμπιακού επιπέδου. Οπότε μάλλον τα πήγαμε πάρα πολύ καλά και πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Ελένη και τον Πέτρο για τη συνέπεια και την προσπάθεια που έκαναν, καθαρίζοντας ουσιαστικά τον αγώνα δημιουργώντας διαφορά ασφαλείας, πριν μου παραδώσουν το τσιπάκι για να το “κάνω βόλτα” ως τον τερματισμό.

Αυτά λοιπόν… αλλά όχι μόνο! Θα ήταν μεγάλη παράλειψη αν δεν σημείωνα πόσο καλά περάσαμε, όχι μόνο με την Ελένη και τον Πέτρο αλλά και με όλους τους υπόλοιπους φίλους και γνωστούς με τους οποίους ανταμώσαμε στη Λίμνη Πλαστηρα. Ήταν ένα μεγάλο τριαθλητικο πάρτι στην εξοχη και όλοι όσοι είχαμε την τύχη να το ζήσουμε το ευχαριστηθήκαμε και περιμένουμε με αγωνία το επόμενο.

Ένα γενικό ρεπορτ του αγώνα μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
http://www.trinews.gr/item.php?id=768

και αρκετές φωτογραφίες εδω: https://www.facebook.com…&l=ccdc1e1069
 

XTERRA Greece Grigoris Skoularikis jump

 


Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930