Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Ναύπλιο: Νίκη με Ατομικό Ρεκόρ σε Ατομική Χρονομέτρηση … Ημιμαραθωνίου!

by on Mar.24, 2014, under Εμπειρίες, Σκέψεις

2014_03_23_Nafplio-finishΤι ωραία μέρα σήμερα…. Πήγαμε με την αδερφή μου τη Χαρά στο Ναύπλιο για μια εκδρομή και μια προπονητική συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο και μου βγήκαν όλα τα καλά. Νίκη στον αγώνα με ατομικό ρεκόρ και σωστή προπόνηση!

Προφανώς δεν είχα κάνει καμιά ιδιαίτερη προετοιμασία και φορμάρισμα για αυτόν τον αγώνα και καλύτερα να μην ξέρετε τι περιελάμβανε το πρόγραμμα της εβδομάδας πριν από αυτόν τον αγώνα και μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου. Πάντως ξεκούραση τη βδομάδα δεν ήταν. Είχα πει στον coach Βασίλη (Κρομμύδα) πως απλά ήθελα να δώσω το παρόν σε αυτήν την 1η διοργάνωση του Μαραθωνίου του Ναυπλίου που περιελάμβανε εκτός από τον Μαραθώνιο και αγώνες Ημιμαραθωνίου, 5 και 2,5χλμ. Ε, μου κανε τη χάτη και κάπως έτσι βρέθηκα στην εκκίνηση…

Σύντομα κατάλαβα, λίγο πριν ξεκινήσουμε πως δεν θα είχα ιδιαίτερο συναγωνισμό και πήγαινα για να κερδίσω. Έπιασα από την αρχή ένα τέμπο που μου φαινόταν σχετικά άνετο, αλλά εξακολουθούσε να ένα γρήγορο με περάσματα κάτω από 3:30/χλμ. Αποσπάστηκα από τους υπόλοιπους, αποφασισμένος να το τρέξω μόνος μου στο ρυθμό μου. Συνέχισα έτσι, σαν σε ατομική χρονομέτρηση ποδηλασίας, σταθερά και με έλεγχο μέχρι το τερματισμό για να πάρω την 1η θέση. Ο χρόνος μου 1:13:23, ήταν 7 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από το προηγούμενο ατομικό μου ρεκόρ 1:13:30 (στην Αθήνα πέρσι τέτοια εποχή).

Πρέπει να σημειώσω εδώ πως με αυτόν τον αγώνα έσπασα μια παράδοση πολλών ετών που με ήθελε να μην μπορώ να κερδίσω αγώνα δρόμου. Τα τελευταία χρόνια είχα πάρα πολλές δεύτερες και τρίτες θέσεις σε απλούς αγώνες δρόμου, αλλά καμία νίκη! Αφού κατάφερα να το κάνω και αυτό λοιπόν, ε, μπορώ να αισιοδοξώ ότι θα κάνω και ακόμα περισσότερα!2014_03_23_Nafplio-podium

Εντωμεταξύ στον αγώνα των γυναικών, η Χαρά ήρθε τρίτη, όμως τη μεγάλη χαρά μας την έδωσε η φίλη μας η Ντενίζ (Δημακη) που κέρδισε στο τελευταίο σπριντ τον αγώνα επί της πρωταθλήτριας ρου ανωμάλου δρόμου Σοφίας Ρήγα. Έσκισε γενικά η παρέα και γεμίσαμε το αυτοκίνητο έπαθλα!

Μέσα σε μια βδομάδα πέτυχα δυο σημαντικές νίκες και τουλάχιστον συνεχίζω με άλλη ψυχολογία για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα διάθλου (13/4 , Ολλανδία). Ευτυχώς, φαίνεται πως δεν χρεώθηκα ιδιαίτερα ούτε αυτόν τον αγώνα και τα πόδια μου δείχνουν να ανταποκρίνονται καλά στα ερεθίσματα χωρίς σημάδια ιδιαίτερη κόπωσης.

Φωτογραφίες από τον αγώνα μας εδώ:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a…4b83a66a

και εδώ η διαδρομή μου στο Garmin connect http://connect.garmin.com/activity/466181073


Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930