Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Πάντα λίγο καλύτερα, Ποτέ όσο καλά θα ήθελα… 20η θέση στο Πανευρωπαϊκό Διάθλου

by on Apr.14, 2014, under Εμπειρίες, Σκέψεις

Grigoris Skoularikis Powerman HollandΠήγα με όνειρα για ένα πλασάρισμα μέσα στη 10άδα σε αυτό το πανευρωπαϊκό αλλά δεν μου βγήκε όπως θα το ήθελα. Τελικά τερμάτισα στην 20η θέση μετά από 2 ώρες 57 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα αγώνα. Κέρδισα δυο θέσεις σε σχέση με πέρσι και αυτό είναι το μόνο που με κάνει ευχαριστημένο.

Άλλη μια σημαντική διεθνής αποστολή ολοκληρώθηκε. Θα ήθελα να συμπληρώσω “επιτυχώς” αλλά τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Είναι η 5η μου χρονιά στους αγώνες Powerman και η 4η στα επίσημα Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και επιζητώ πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Άλλωστε είμαι πλέον αρκετά γνωστός ανάμεσα στους κύκλους διοργανωτών και συναθλητών του διεθνούς διάθλου. Ο Έλληνας “Πρεσβευτής” Powerman. Γι’ αυτό προφανώς σε αυτό τον αγώνα μου έδωσαν και τον τιμητικό αριθμό συμμετοχής “8”. Παραδοσιακά είναι τιμητικό να βρίσκεσαι στους 10 πρώτους της λίστας εκκίνησης.

Ο αγώνας μου ξεκίνησε καλά. Εκμεταλλευόμενος την εμπειρία μου πλέον, ξεκίνησα προσεκτικά στο πρώτο 15αρι. Με σταθερό ρυθμό 3:20/χλμ σύντομα γκρουπαρίστηκα εκεί που ήθελα ενώ όσο εξελισσόταν ο αγώνας κέρδιζα θέσεις. Μπήκα στην περιοχή αλλαγών σε 50:02 με το Garmin να καταγράφει ακριβώς 15χλμ, ολοκληρώνοντας έτσι πολύ καλά το πρώτο σκέλος του αγώνα, κοντά στην 20αδα.

Ανέβηκα γρήγορα πάνω στο ποδήλατο και ξεκίνησα ενώ είχα μπρος και πίσω αρκετούς συναθλητές με τους οποίους θα ήθελα να πάω στο ίδιο ρυθμό. Κάπου εδώ ξεκίνησαν τα δύσκολα, καθώς η πολύ τεχνική διαδρομή με τις κλειστές στροφές μου κόστιζε περισσότερο χρόνο απ’ όσο θα’ πρεπε. Σύντομα κατάλαβα ότι θα είχα και ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς βγαίνοντας από την πόλη ο αέρας που φυσούσε ήταν πολύ δυνατός και μας έπιανε στα περισσότερα σημεία πλάγια και κόντρα. Επιπλέον, φέτος οι διοργανωτές είχαν αλλάξει και λίγο τη διαδρομή, προσθέτοντας και μια αναστροφή καθώς και ένα ακόμα πέρασα από κατοικημένη περιοχή, δυσκολεύοντας την ακόμα περισσότερο με τεχνικά κομμάτια. Έτσι με όλα αυτά ο αγώνας έγινε πολύ πολύ δύσκολος σε αυτό το κομμάτι.

Κάτι ακόμα που μας δυσκολεύει σε αυτή τη διαδρομή είναι και οι πιο αργοί αθλητές (γυναίκες/βετεράνοι/age groupers) που γεμίζουν τη διαδρομή και την κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνη στα τεχνικά κομμάτια. Ειδικά μέσα στην πολύ πολλές φορές είναι σχεδόν αδύνατο να προσπεράσεις. Μάλιστα σε μια τέτοια περίπτωση φέτος παραλίγο να έχω και πτώση καθώς με έκλεισε μια γυναίκα, και μόλις που κατάφερα να συγκρατήσω το ποδήλατο πριν βρεθώ αγκαλιά με τα …κάγκελα.

Τέλος πάντων, με αυτά και με αυτά ολοκλήρωση αρκετά καταπονημένος και το κομμάτι της ποδηλασίας, μαζί με έναν Ολλανδό αθλητή. Στην δεύτερη αλλαγή μπερδευτήκαμε λίγο και χάσαμε χρόνο κατά την έξοδο μας, αλλά αυτό ήταν το λιγότερο που με προβλημάτιζε. Ήταν εμφανές πως κατεβαίνοντας από το ποδήλατο δεν είχα α πόδια που έπρεπε για ένα γρήγορο δεύτερο τρέξιμο (7,5χλμ). Ο Ολλανδός σύντομα μου ξέφυγε και πλέον βρέθηκα μόνος μου, καθώς δεν έβλεπα κανέναν μπροστά, ούτε με πλησίαζε κάποιος πίσω. Βέβαια είχα ακόμα αρκετά χιλιόμετρα που δεν θα ήταν εύκολα και ήξερα πως θα έπρεπε να δουλέψω σκληρά για να κρατήσω τη θέση μου.

Ακόμα και με βαριά πόδια το πάλεψα αλλά δεν ήταν η μέρα μου για κάτι καλύτερο. Ήξερα πως ειχα μείνει πίσω από τις προσδοκίες μου και αυτό μου είχε ρίξει την ψυχολογία. Πάραυτα κράτησα τον ρυθμό μου και τερμάτισα αξιοπρεπώς σε 2 ώρες 57 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα στην 20η θέση της κατάταξης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Αυτό δεν ήταν το αποτέλεσμα που επιζητούσα, αλλά είναι σημαντικό τουλάχιστον πως έχω σταθερή παρουσία σε όλους τους μεγάλους αγώνες διάθλου τα τελευταία 4 χρόνια και με ανοδικά αποτελέσματα, έστω και για λίγες θέσεις. Ελπίζω στο μέλλον για ακόμα καλύτερα, έχω χρόνια μπροστά μου για το long distance του διάθλου. Άλλωστε ο νικητής του χτεσινού αγώνα είναι 38 χρονών, ο φοβερός Βέλγος Rob Woestenborghs.

Αυτός ήταν ο πρώτος μου διεθνής αγώνας για φέτος. Ακολουθούν οι πιο σημαντικοί Ironman Φρανκφούρτης (6 Ιουλίου) και Powerman Zofingen (παγκόσμιο διάθλου 8 Σεπτεμβρίου). Για αυτά όμως έχουμε καιρό. Προς το παρόν κάνω Πάσχα και μετά τρεις δυνατοί αγώνες εντός των τειχών, τρίαθλο Spetsathlon 27/4, Ημιμαραθώνιος Αθήνας 4/5, Πανελλήνιο Τριάθλου sprint 11/5.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους.

Αναλυτικά, τα επίσημα αποτελέσματα
http://www.triathlon.org/result..265759

Δειτε ένα ωραίο βίντεο από την ευρωπαικη ομοσπονδια τριάθλου

Περισσότερες φωτογραφίες εδω https://www.facebook.com/media/set/?s..e=1&l=168acd409f

και ένα γενικό ρεπορτάζ του αγώνα, διαβάστε εδώ:
http://www.trinews.gr/item.php?id=934

2014_04_13_start


Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031