Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

3η θέση στο Πανελλήνιο Τριάθλου …σα Νίκη!

by on May.11, 2014, under Εμπειρίες, Σκέψεις

2014_05_11_triathlon-finish

3η θέση στο Πανελλήνιο Τριάθλου …σα Νίκη!

Μεγάλη μέρα η σημερινή. Έσπασα την κατάρα και πήρα μετάλλιο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα τριάθλου. Αυτή η τρίτη θέση ήταν σαν νίκη για μένα και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος.

Χρειάστηκε βέβαια να κολυμπήσω για πρώτη φορά στην τριαθλητική μου καριέρα “αξιοπρεπώς”. Το Garmin 910 έδειξε 11:04 για 800μ διαδρομής ( http://connect.garmin.com/activity/497343203 ). Ξέρω πως μετά το μέτριο (και όχι κακό) μου κολύμπι στις Σπέτσες κάποιοι “φίλοι” βιάστηκαν να διαδώσουν φήμες πως έκλεψα διαδρομή !!! … ελπίζω τώρα να το ξανασκεφτούν καλύτερα. Προετοιμάζομαι για Ironman και δεν έχω σκοπό να υποφέρω στην κολύμβηση για 1+ ώρα. Μαζί με τον προπονητή μου τον Βασίλη Κρομμύδα φέτος δουλεύουμε συστηματικά και το κολυμβητικό σκέλος με στόχο κάτι καλύτερο. Μπορεί να άργησα, αλλά επί τέλους μαθαίνω να κολυμπάω.

Στο Πανελλήνιο μπροστά μου τερμάτισαν μόνο ο θρυλικός Βασίλης Κρομμύδας που ξαναπήρε τον τίτλο του και ο νεότερος Γρηγόρης Σουβατζόγλου. Σήμερα δεν υπήρχε περίπτωση να τους κερδίσω. Είχαν προετοιμαστεί για αυτό και η κόντρα μεταξύ τους σε όλο τον αγώνα τους τράβηξε πολύ μπροστά από τους υπόλοιπους. Για μένα αυτός ο αγώνας ήταν άλλο ένα τεστ ετοιμότητας στα πλαίσια της προετοιμασίας μου για το Ironman. Η προπόνηση μεγάλων αποστάσεων που έχω στα πόδια μου στα πόδια μου, μου στερεί την απαραίτητη ταχύτητα σε έναν αγώνα μόλις μιας ώρας. Έκαστως στο είδος του…

Πάραυτα ήμουν αποφασισμένος να δώσω το καλύτερο που μπορούσα και να κυνηγήσω αυτό το μετάλλιο που μου έλειπε. Όπως έγραψα παραπάνω, βγήκα καλά από το νερό, έβγαλα στολή, έβαλα παπούτσια και ανέβηκα τρέχοντας προς την περιοχή αλλαγών να πάρω το ποδήλατο. Ο εκφωνητής της διοργάνωσης ενημέρωνε πως οι δυο πρώτοι είχαν ήδη ξεφύγει μόνοι τους μπροστά με διαφορά 2,5 λεπτών και εδώ καταλαβαίνω πως θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να τους φτάσω. Πλέον κυνηγάω την τρίτη θέση, δηλαδή ουσιαστικά άλλους τρεις αθλητές που μου έχουν ξεφύγει αρκετά (Παναγιώτης Χριστοδουλόπουλος, Σπύρος Χρυσικόπουλος, Γιώργος Δανιήλ).

Ανεβαίνω στο ποδήλατο και αμέσως μπροστά μου βρίσκεται ο συναθλητής μου ο Κώστας Πουλόπουλος. Είχαμε μιλήσει από πριν με τον Κώστα που είναι καλύτερος κολυμβητής, πως όταν τον φτάσω στο ποδήλατο θα πρέπει να κρατηθεί μαζί μου και να μου δίνει ανάσες λίγων δευτερολέπτων όποτε του το ζητάω. Η τύχη ήταν πως τον είχα από την αρχή μαζί μου και ήταν απόλυτα συνεπής στο ρόλο του. Μάλιστα θα έλεγα πως έδωσε και το κάτι παραπάνω, αφού μπαίνοντας στην τελευταία στροφή μου θύμισε να πιω και από τον ηλεκτρολύτη μου που πάνω στο κυνηγητό των μπροστά θέσεων το είχα ξεχάσει εντελώς. Πρώτα φτάσαμε τον Δανιήλ, ενώ λίγο πριν ολοκληρωθεί το ποδήλατο και ενώ ο Κώστας δεν είχε αντέξει άλλο μαζί μου έφτασε και τους Χριστοδουλόπουλο-Χρυσικόπουλο. Κάπου εδώ προτίμησα να σταματήσω το πάτημα και να ξεκουράσω λίγο τα πόδια μου ώστε να κάνω σίγουρο τρέξιμο για το μετάλλιο. Δεν ήξερα πόσο ακριβώς ήταν οι άλλοι μπροστά, αλλά αφού δεν τους έβλεπα …μάλλον ήταν πολύ!

Τελικά ήταν όντως πολύ. Μπαίνοντας στην περιοχή αλλαγών μας φώναξαν πως είναι 2:50 μπροστά. Ο στόχος πλέον οριστικοποιείται. Κρατάω την τρίτη θέση χωρίς ρίσκα. Ξεκινάω τρέξιμο και πιάνω το τέμπο μου, χωρίς διάθεση ηρωισμού. Ήμουν προετοιμασμένος ψυχολογικά για να τα δώσω όλα σε αυτόν τον αγώνα, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε να το κάνω. Τερματίζω ευτυχής στην 3η θέση …για σήμερα μου αρκεί, για σήμερα ήταν σαν νίκη για μένα! Μάλλον κάτι ήξεραν οι διοργανωτές και μου σήκωσαν να κόψω κορδέλα … “τιμής ένεκεν” παρότι ημουν τρίτος, χαχαχα….

Πλέον επικεντρώνομαι στην προετοιμασία μου για το Ironman. Έκανα αρκετούς αγώνες αυτή την Άνοιξη και είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλη μου την παρουσία. Είναι όμως καιρός να συγκεντρώσω τις δυνάμεις μου και να αφοσιωθώ τον μεγάλο στόχο της χρονιάς … Ironman Frankfurt 6 Ιουλίου… προετοιμάζομαι!

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα εδω http://www.trinews.gr/item.php?id=953

ένα πιο γενικό ρεπορτ εδω: http://www.trinews.gr/item.php?id=954

και μερικές φωτογραφίες εδω: https://www.facebook.com/media/set/?..=bd7587bad6

http://www.trinews.gr/lib_photos/eidiseis/ellada/2014_05_11_triathlon-report/SPYR0039.jpg


Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930