Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Συμμετοχή στο σπριντ του Λουτρακίου, για την τιμή των όπλων!

by on Oct.22, 2014, under Εμπειρίες, Σκέψεις

2014_10_19_Loutraki-run Άλλος ένας αγώνας, άλλη μια ξεχωριστή εμπειρία. Η συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο και Μεσογειακό Πρωτάθλημα Τριάθλου στο Λουτράκι ήταν συμβολική, έτσι επειδή απλά ήθελα να μπω στην ταχύτητα ενός αγώνα …Triathlon1 ! Βεβαίως δεν περίμενα τίποτα ιδιαίτερο από τον εαυτό μου και το μόνο που ήθελα ήταν να αποφύγω την …”συντριβή”. Έτσι κι αλλιώς τα παιδιά που συμμετέχουν σε τέτοιους αγώνες είναι “σπρίντερ¨, ενώ οι δικιά μου προπόνηση όλη τη χρονιά είναι για μεγάλες αποστάσεις.

Με δεδομένη την αδυναμία μου στο κολύμπι, ήμουν “από χέρι καμένος”, αλλά αποφασισμένος να κυνηγήσω όσο μπορούσα στην ποδηλασία με σκοπό τουλάχιστον να φτάσω και να περάσω κάποιος οι οποίοι επίσης θα είχαν χάσει τα γκρουπ. Έχοντας βγει 1 λεπτό πίσω από τους …τελευταίους, και χωρίς καμια βοήθεια, αφού οι δυο Σκοπιανοί πίσω μου ήταν πολύ αργοί στο ποδήλατο, βρέθηκα να κυνηγάω ένα γκρουπ 6-7 αθλητών, ανάμεσα τους και οι δικοί μου συναθλητές, Χρήστος Γαρέφης και Παναγιώτης Χριστοδολούπολους. Εντωμεταξύ τα άλλα 3 γκρουπ τα οποια σχηματίστηκαν στην ποδηλασία πήγαιναν με τέτοια ταχύτητα που είχε γίνει πιθανό το σενάριο να μας κλείσουν και γύρο, κάτι που συνέβη τελικά στους δυο Σκοπιανούς.

Εγώ ευτυχώς έκανα τον αγώνα μου, έφτασα γύρω στο 15ο χλμ το γκρουπάκι και τουλάχιστον πήρα κάποιες ανάσες για το τρέξιμο με την βοήθεια του Χρήστου και του Παναγιώτη. Δυστυχώς αυτές δεν έφτασαν για να τρέξω γρήγορα, αφού μου βγήκε και όλη η κούραση από την προετοιμασία του Μαραθωνίου. Όχι πως θα άλλαζε και κάτι ιδιαίτερα στην κατάταξη και στον χρόνο μου. Τουλάχιστον όμως θεωρώ πως στο σύνολο του έκανα ένα αξιοπρεπή αγώνα και το πιο σημαντικό …το ευχαριστήθηκα!

2014_10_19_Loutraki-bike

Το τέλος του αγώνα με βρήκε αρκετά ικανοποιημένο, καταρχήν μόνο και μόνο που είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε μια τέτοια διοργάνωση, στην κατηγορία elite. Αισθάνομαι επίσης πραγματικά υπερήφανος και για όλους τους συναθλητές μου γιατί είχαμε μια αξιόμαχη παρουσία μπροστά με τους Τζέιμς Χρόνη, Νίκο Γουϊλτζεκ και Γρηγόρη Σουβατζόγλου, ενώ θεωρώ πως κι εγώ με τον Παναγιώτη Χριστοδουλόπουλο κάναμε αξιοπρεπή εμφάνιση, παρά το γεγονός πως ο καθένας για τους λόγους του δεν είμασταν έτοιμοι για έναν τέτοιο αγώνα. Όσο για τον Χρήστο Γαρέφη ότι και να σχολιάσω θα είναι λίγο. Απλά να επισημάνω (σε όσους δεν γνωρίζουν) πως είναι 59 ετών, αλλά πάραυτα μπήκε να κυνηγήσει έναν αγώνα στον οποίο πρωταγωνίστησαν αθλητές που θα μπορούσαν να είναι και εγγόνια του. Δεν ξέρω αν θα έχουμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε ξανά όλοι εμείς μαζί, αλλά τουλάχιστον παρουσιάσαμε πλήρης ομάδα στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα και ελπίζω τα επόμενα χρόνια να συνεχιστεί αυτή η δυναμική παρουσία και σε περισσότερους αγώνες.

* Στη φωτογραφία που θα βρείτε παρακάτω, την ομάδα πλαισιώνουν επίσης οι δυο καλύτεροι age-groupers της μέρας, ο “παλιος” Στέλιος Ανδρεάδης και ο “νέος” Άγγελος Μαυρογιάννης.

Όσο για την διοργάνωση, εύχομαι να καθιερωθεί, γιατί η Ελλάδα πρέπει να έχει και μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση. Τα νέα μας λένε πως από την επόμενη χρονιά θα γίνει και αγώνας μεγάλης απόστασης. Ας ελπίσουμε πως φέτος μπήκαν οι βάσεις και από την επόμενη χρονιά θα έχουμε εκτός από έναν γρήγορο αγώνα elite, και έναν μαζικό long distance με ακόμα περισσότερες συμμετοχές απ’οτι φέτος στους age groupers

Πλέον έμεινε άλλος ένας αγώνας για αυτή τη χρονιά, ο Μαραθώνιος της Αθήνας. Είναι ώρα για περισσότερο ξεκούραση μπας και βρω τη λύτρωση μου στο αγώνισμα των αγωνισμάτων.

** Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε εδώ:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10204237147383396.1073741859.1069016619&type=1&l=0c8c2c6518

*** Ένα γενικό ρεπορτ εδώ:
http://www.trinews.gr/item.php?id=1101

**** Με την ευκαιρία του αγώνα, κατέγραψα και το πρώτο ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό τρίαθλο στο Garmin 920XT, δείτε τη διαδρομή μου:
http://connect.garmin.com/modern/activity/615888248

2014_10_19_Loutraki-team


Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031