Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Για την ομάδα … και στη λάσπη της Ευρώπης!

by on Feb.02, 2015, under Εμπειρίες

http://www.runningnews.gr/lib_photos/news15a/2015_02_01_Spain/Ilisos2.jpg

Άλλη μια διεθνής εμφάνιση ολοκληρώθηκε στην Γκουανταλαχάρα της Ισπανίας. Αυτή τη φορά ο αγώνας ήταν για την ομάδα και εν προκειμένω για τον στιβικό μου σύλλογο, τον ΓΑΣ Ιλισό. Με τους συναθλητές μου Αλέξη Πασπάτη, Λάμπρο Μαλτέζο και Χαράλαμπο Πιτσώλη αγωνιστήκαμε στο στο ευρωπαϊκό κύπελλο πρωταθλητριών συλλόγων ανωμάλου δρόμου, στα 10χλμ της κατηγορίας ανδρών που άλλωστε πέρσι ήμασταν και πρωταθλητές Ελλάδος.

Ο αγώνας ήταν εξ ορισμού δύσκολος και σκληρός κι εγώ όχι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αφού ακόμα διανύω τη χειμερινή περίοδο προετοιμασίας. Ο συναγωνισμός πραγματικά άπιαστος για τα ελληνικά δεδομένα και η πίστα λασπωμένη και πολύ …ανώμαλη! Βέβαια σε σχέση με άλλες διαδρομές που έχω παρακολουθήσει αγώνες, θα την έλεγα βατή, αλλά για αυτά που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα, απλά θα έλεγα πως οι διαδρομή στο Μαρκόπολου ή στα Τρίκαλα είναι χαλί μπροστά σε αυτήν της Γκουανταλαχάρα.

Βγήκαμε από την αίθουσα κλήσης και πλέον περιμέναμε για την εκκίνηση. Το κρύο ήταν τσουχτερό και ο βοριάς πολύ δυνατός. Βέβαια θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι γιατί τουλάχιστον είχε λίγο ήλιο και γλιτώσαμε και τη χιονόπτωση που έπιασε από το μεσημέρι και μετά!

Η εκκίνηση δόθηκε και πάνω από 100 αθλητές ξεχύθηκαν σαν …σπρίντερ στην διαδρομή. Εγώ από νωρίς έμεινα πίσω και ακολούθησα το ρυθμό μου. Ευτυχώς κατάφερα να προσπεράσω κάποιους λίγους αθλητές και τελικά να τερματίσω 98ος με χρόνο 37:32 για 10,2χλμ όπως κατέγραψε το Garmin http://connect.garmin.com/modern/activity/687561914. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό θα έλεγα πως σε ένα νορμάλ 10άρι θα έτρεχα περίπου 3 λεπτά κάτω (ελπίζω). Στο τέλος της μέρας πάντως αυτό μικρή σημασία έχει. Κάναμε την παρουσία μας στην Ισπανία και μόνο η συμμετοχή σε μια τέτοια διοργάνωση ήταν πολύ σημαντική.

Ολοκληρώνοντας αυτό το κείμενο, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και την ιδιαίτερη αγάπη μου προς τον φίλο και συνοδό μας σε αυτή την αποστολή, τον Παντελή Αφρουδάκη. Ο “εξωφυλαρούχας” της ομάδας έκανε τα πάντα για να μας βοηθήσει και θα μας ανεχτεί για λίγες ώρες ακόμα στο ταξίδι της επιστροφής…

Περισσότερα για τους αγώνες που είχαν και άλλη ελληνική συμμετοχή στη κατηγορία νεανίδων, διαβάστε από το RunningNews.gr εδώ http://www.runningnews.gr/item.php?id=20458


Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031