Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου: Δεν μπορούμε να τα θέλουμε όλα δικά μας

by on Mar.06, 2011, under Αρθρογραφία, Εμπειρίες, Σκέψεις

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου 2011

27/2/2011, Μαρκόπουλο Αττικής

10χλμ Ανδρών, 26η θέση, 34:40

 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου είναι σίγουρα ο πιο δύσκολος αγώνας τρεξίματος όσον αφορά τον συναγωνισμό. Γενικά τα αγωνίσματα ανωμάλου δρόμου συγκεντρώνουν τους καλύτερους δρομείς από όλα τα αγωνίσματα (Μαραθώνιος, 10χλμ, 5χλμ κτλ) οπότε στις μεγάλες διοργανώσεις γίνεται χαμός!

Μπαίνοντας στον φετινό αγώνα πραγματικά δεν ήξερα τι να περιμένω από τον εαυτό μου. Μόλις μια εβδομάδα μετά το πανελλήνιο διάθλου δεν θα μπορούσα να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Μου βγήκε κούραση μετά το δίαθλο, κάτι φυσικά αναμενόμενο, όμως δεν μπόρεσα να κάνω ουσιαστικά καμιά προπόνηση μέσα στην εβδομάδα πριν τον ανώμαλο δρόμο. Προτεραιότητα μου βέβαια ήταν να μπω όσο το δυνατόν ξεκούραστος στον αγώνα και από κει και πέρα να προσπαθήσω για ότι καλύτερο. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια είτε ήμουν απών, είτε είχα τρέξει πολύ άσχημα, οπότε θεωρούσα πως στην κατάσταση που ήμουν ότι και να έτρεχα θα ήταν επιτυχία.

Ε, κάπως έτσι εξέλαβα τελικά και την 26η θέση που πήρα στον αγώνα των 10χλμ με χρόνο 34:40. Αντικειμενικά, επίδοση και θέση είναι μέτρια, ειδικά όταν σκέφτομαι πως είχα κάνει προπονήσεις πριν από το δίαθλο για ένα αρκετά πιο γρήγορο 10άρι, όμως δεν μπορώ να τα θέλω και όλα δικά μου. Το φορμάρισμα είχε γίνει για το δίαθλο, εκεί έκανα πολύ καλό αγώνα, όμως μετά ήμουν αρκετά καταπονημένος για να μπορώ να τρέξω μόλις μια εβδομάδα μετά και αυτό το 10άρι πιο γρήγορα. Απλώς δεν μπορούσα…. Ένιωθα σχετικά ξεκούραστος, αλλά όχι “λυμένος” για να τρέξω πιο γρήγορα. Τουλάχιστον ο ρυθμός μου ήταν σχετικά σταθερός και δεν έπεσε στο τέλος. Το πάλεψα όσο μπορούσα και τα τελευταία μέτρα ήταν αρκετά δύσκολα καθώς είχα πίσω μου 4-5 αθλητές που θα με περνούσαν αν χαλάρωνα λίγο.

Για τους περισσότερους αθλητές που έτρεξαν σε αυτόν τον αγώνα, ήταν μάλλον το τέλος της χειμερινής τους σεζόν. Για μένα μάλλον ήταν η αρχή της ανοιξιάτικης … όσο “ανοιξιάτικη” μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος μια περίοδο με τον κρύο και βροχερό καιρό που επικρατεί ακόμα. Το αγωνιστικό πρόγραμμα πάντως έχει πολλές εξορμήσεις τις επόμενες μέρες. Σε μια βδομάδα, 13 Μαρτίου 2011 θέλω να τρέξω στον αγώνα 20χλμ του ΣΔΥΑ, στις 25 Μαρτίου τον μεγάλο ποδηλατικό αγώνα “Θυσίας” Πάτρα-Καλάβρυτα και στις 27 Μαρτίου τον αγώνα δρόμου 15,5χλμ στο Ναύπλιο.

Τα προβλήματα δεν λείπουν βεβαίως, καθώς ακόμα ταλαιπωρούμαι από ενοχλήσεις σε κοιλιακούς-προσαγωγούς που δε μου επιτρέπουν πολλές εντάσεις στο τρέξιμο. Αυτός είναι και ένας ακόμα λόγος που περιμένω πως και πως να ζεστάνει λίγο ο καιρός, μήπως ηρεμήσουν και αυτά. Άλλωστε τον Απρίλιο έχουμε κι άλλους αγώνες. Στις 10/4 θα πάω Θεσσαλονίκη για ένα δυνατό τεστ 10χλμ μια βδομάδα πριν τον μεγάλο αγώνα διάθλου στην Ολλανδία, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Powerman (17/4) σε απόσταση 15-60-7,5 όπου θα πρέπει να είμαι υγιής και έτοιμος να τρέξω μαζί με μερικούς από τους καλύτερους διαθλητές του κόσμου.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα απο το Πανελλήνιο Ανωμάλου βρίσκονται εδω

Προσωπικό άλμπουμ φωτογραφιών εδώ

και περισσότερες φωτογραφίες στο RunningNews.gr, εδώ και εδω

 

:

1 Comment for this entry

  • Χρήστος Βαξεβάνης

    Νομίζω ( πρωτίστως και από την περιγραφή σου) ότι αυτό λέγεται επίτευξη στόχων!και ως αναφορά τa power ήταν πολλοί καλοί αγωνιστικού στόχοι
    Keep going!

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930