Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Κι έτσι ξεκίνησε….

by on Jan.17, 2012, under Αγώνες, Εμπειρίες, Ενημέρωση

2012_01_15_NeaSmyrni Grigoris Skoularikis(Ρεπορτ αγώνα 6χλμ Νέας Σμύρνης, 15/1/2012)

Η αγωνιστική μου χρονιά ξεκίνησε την Κυριακή που μας πέρασε 15/1 στη Νέα Σμύρνη με τον αγώνα δρόμου Κ. Κοτζιά στα πλαίσια της σειράς “Γύροι Πόλεων” του ΣΕΓΑΣ. Τα συναισθήματα ανάμεικτα. Αντικειμενικά έτρεξα καλά και μάλιστα παρά το πολύ γλιστερό τερέν εξαιτίας της βροχής κατάφερα να κάνω χρόνο 15 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα σε σχέση με πέρσι στην ίδια διαδρομή των 5,7χλμ περίπου, 18:16 έγραψε το χρονόμετρο. Αυτό είναι περίπου ρυθμός 3:13/χλμ, όχι και άσχημα για την εποχή, άλλωστε έχω κάνει ελάχιστη προπόνηση έντασης και ακόμα πιο λίγες ταχύτητες για να ανταποκριθώ σε τόσο μικρή απόσταση.

Αυτό είναι και το μεγάλο μου παράπονο από προχτές, πως δεν κατάφερα να βγάλω καθόλου ένταση. Αισθανόμουν καλά, είχα δυνάμεις, ήθελα …αλλά δεν μπορούσα να ανεβάσω ταχύτητα. Ίσως να έφταιγε και το ολισθηρό έδαφος που δεν μου επέτρεπε να πατήσω γερά και να βγάλω τη δύναμη μου. Με αυτά και με αυτά, μου έμεινε η εντύπωση πως ήταν ο πιο εύκολος και “αχρεώστος” αγώνας που έχω τρέξει τα τελευταία χρόνια. Ίσως μετά τα μεγάλα και πολύ μεγάλα δίαθλα, αυτοί οι αγώνες να μου φαίνονται παιχνίδια… Είπαμε, ευκαιρία για ξεφόρτωμα όγκου και ξεκούραση είναι αυτοί οι αγώνες, αλλά όχι κι έτσι! Τέλος πάντων ήταν και αυτό άλλο ένα λιθαράκι στην προετοιμασία. Ελπίζω τουλάχιστον στον επόμενο τέτοιο αγώνα (12/2 στη Φιλοθέη) να είμαι λίγο πιο γρήγορος. Προς το παρόν πάντως, έχουμε γρήγορο δίαθλο 29/1 στον Σχινιά, 4-20-4χλμ.

Για την ιστορία, τερμάτισα 15ος στη γενική κατάταξη των ανδρών τρέχοντας βεβαίως με αθλητές που ειδικεύονται σε τέτοιους γρήγορους αγώνες. Ανάμεσα τους και οι συναθλητές μου από τον ΓΑΣ Ιλισός, οι πιτσιρικάδες που με “τραβάνε” λίγο στις προπονήσεις και βάζω περισσότερη ένταση στα πόδια μου. Ο Μάρκος (Γκουρλιάς) συνέχισε την ανοδική του πορεία με μια ιδιαίτερα τιμητική 4η θέση, ενώ 8ος ήταν ο Χαράλαμπος (Πιτσώλης) και 11ος ο Γιώργος (Διαλεκτός). Λίγο πιο πίσω μου τερμάτισε και ο Λάμπρος (Μαλτεζος) με το οποίο τρέξαμε σε μεγάλο μέρος του αγώνα μαζί, αλλά κάπου προς το τέλος τον έπιασε το πόδι του και έμεινε πίσω. Σταθερές αξίες και οι παλιοί της ομάδας, ο Δημήτρης (Μάντζαρης) και ο Παντελής (Αφρουδάκης) τερμάτισαν πιο πίσω. Η ομάδα είχε πολύ δυναμική παρουσία και πιστεύω στο Πανελλήνιο Ανωμάλου 4 Μαρτίου θα πάμε ακόμα καλύτερα!

Περισσότερα για τον αγώνα, αποτελέσματα και γενικές φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.runningnews.gr/?id=10575

μερικές ειδικές φωτογραφίες, εδώ


Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930