Duathlon: Run to Live, Bike to Ride

Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται (Φιλοθέη 6χλμ Ρεπορτ)

by on Feb.12, 2012, under Αγώνες, Εμπειρίες, Ενημέρωση, Φωτογραφίες

2012_02_12_Filothei-prerace Grigoris SkoularikisΌταν αυτή την Τρίτη βάραγα 1000αρια μέσα στην βροχή, σκεφτόμουν πως είναι κι αυτό μία κάποια προετοιμασία για εναν αγώνα υπό βροχή όπως αυτούς που είχα τρέξει στα Powerman Γερμανίας και Ελβετίας (Ζοφινγκεν). Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα αυτή την “προετοιμασία” να την ξεπληρώσω τόσο γρήγορα.

Ήρθε λοιπόν η ώρα σήμερα που λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα των 6,2χλμ στη Φιλοθέη (Γύροι Πόλεων, Κυριακίδεια 2012) άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς. Λίγο σπάσιμο βέβαια, αλλά πρακτικά κανένα πρόβλημα αφού ήμουν προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο. Ελαφρύ παπούτσι (γι’αυτο έχω να πω αργότερα πολλά) και καλτσούλα, καπελάκι για να μην έρχεται η βροχή στη μούρη και φύγαμε…

Η αλήθεια είναι πως ήμουν καλά, τόσο καλά ώστε ,μετά από 1,5 χιλιόμετρο να οδηγώ ένα γκρουπ αθλητών οι οποίοι με είχαν αφήσει αρκετά στο προηγούμενο αντίστοιχο αγώνα της Νέας Σμύρνης. Όχι ότι συνέχισα και ακριβώς έτσι δυνατά αλλά…. Τέλος πάντων, το τι έγινε ενδιάμεσα μάλλον δεν έχει και πολύ σημασία να αναφέρω. Ήθελα κάτι καλύτερο, αλλά μάλλον πλήρωσα κάτι ατασθαλίες μέσα στην εβδομάδα με κακή διατροφή και ύπνο, οπότε κάτι μου έλειψε στο τέλος. Πάραυτα, έκανα την προσπάθεια μου, κυνήγησα όσο μπορούσα και τελικά τερμάτισα 9ος γενικής και 5ος στους άνδρες, με χρόνο 20:09, λίγο καλύτερα από το περσινό 20:15, αλλά βεβαίως με πολύ πιο δύσκολες συνθήκες, αφού ο δρόμος είχε μαζέψει πολύ νερό. Τουλάχιστον μπορώ να πως πως κουράστηκα περισσότερο από το “ανεπαίσθητο” της Νέας Σμύρνης.

Λίγο μπροστά μου τερμάτισε η φοβερή νεανική τριάδα του συλλόγου μας ΓΑΣ Ιλισός. Τα “ατίθασα και γρήγορα νιάτα” Μάρκος Γκούρλιας, Χαράλαμπος Πιτσώλης και ο Λάμπρος Μαλτέζος που ειδικά αυτός έκανε την έκπληξη σήμερα δείχνοντας ικανός για πολλά καλύτερα στο μέλλον.

Στην κερκίδα του αγώνα δεν μπορώ να μην κάνω αναφορά στον ηρωικό πλην γκαφατζή πατέρα μου, που ήρθε για βόλτα να γεμίσει λίγο το κυριακάτικο πρωινό του, έφαγε την βρόχα στο κεφάλι αλλά οι φωτογραφίες που (δεν) τράβηξε έγραψαν άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της φωτογραφικής γκάφας. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες…. Εγώ πάντως τον αγαπάω έτσι κι αλλιώς που ήταν για άλλη μια φορά δίπλα μου. Τουλάχιστον γλιτώσατε εσείς από άλλη μια ατελείωτη σειρά φωτογραφιών με την αφεντομουτσουναρα μου. Βεβαίως θα πρέπει να ευχαριστήσω και όλους τους υπόλοιπους θεατές και φίλους που μας συμπαραστάθηκαν μέσα στη βροχή ενώ αγωνιζόμασταν.

* Αναλυτικά αποτελέσματα και γενικό ρεπορτ από το RunningNews.gr εδώ:
http://www.runningnews.gr/?id=10764

Οτι φωτογραφίες μαζέψαμε, κυρίως με φίλους, εδω

Κλείνοντας, πρέπει να κάνω και μια ιδιαίτερη αναφορά στην ευχάριστη έκπληξη της ημέρας που δεν ήταν άλλη από το καινούριο μου παπούτσι adidas adizero adios 2 με ελαστικό Continental στη σόλα. Αν για την επίσης βροχερή Νέα Σμύρνη παραπονέθηκα πως το adizero Boston γλίστραγε, μπορώ να σας βεβαιώσω πως με το adios 2 δεν υπήρχε κανένα τέτοιο θέμα. Η Continental σόλα είχε εξαίρετη συμπεριφορά και σταθερο κράτημα στο βρεγμένο οδόστρωμα, και ειδικά στις στροφές, κάτω από το φυσικά πανάλαφρο adios που ακόμα και μούλια βρεγμένο σε κρατούσε σε αγωνιστική διάθεση.

adidas adizero adios 2 Continental

2012_02_12_Filothei-start

2012_02_12_Filothei-lap1 Grigoris Skoularikis

2012_02_12_Filothei


Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Ημεροδρόμιο Δημοσιεύσεων

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930